Як запобігти появі жирного блиску на шкірі

18.03.2024 08:57

Як запобігти появі жирного блиску на шкіріНаша шкіра виробляє жирну речовину, відому як себум (шкірне сало) для змащування та захисту. Себум допомагає утримувати вологу, робить шкіру м’якшою і сповільнює її старіння. На жаль, коли шкіра виробляє занадто багато шкірного сала, вона стає жирною і блискучою, що, звісно, більшості людей зовсім не подобається. Як вберегти шкіру від блиску, водночас не позбавляючи її природного захисту?

Виберіть зволожувальний засіб із правильною текстурою

Жирний та комбінований типи шкіри потребують зволоження так само, як і нормальна або суха шкіра, тому зовсім відмовитися від використання зволожувальних засобів буде неправильним. Щоби підтримати оптимальний рівень зволоженості шкіри і водночас запобігти появі жирного блиску, треба обрати нежирний, некомедогенний зволожувальний засіб із легкою текстурою (гель, лосьйон, ультралегкий крем) і такими інгредієнтами, як гіалуронова кислота, сквален, силікони та молочна кислота.

Купіть м’який засіб для очищення обличчя

Надмірне очищення — одна з головних причин жирного блиску. Коли ви позбавляєте шкіру вологи та захисту, вона починає виробляти ще більше шкірного сала, щоб компенсувати втрату, і ще швидше починає блищати. Щоби підтримувати гідроліпідний баланс жирної або комбінованої шкіри, треба використовувати м’який засіб для очищення обличчя, який не руйнує захисний ліпідний бар’єр шкіри. Шукайте легкий засіб із м’якими поверхнево-активними речовинами, який не містить спирту, ароматизаторів та барвників.

Спробуйте засоби для догляду за шкірою з ніацинамідом

Ніацинамід, також відомий як нікотинамід або вітамін B3, допомагає контролювати вироблення шкірного сала сальними залозами. Це один із найбільш ефективних і універсальних інгредієнтів у косметичних засобах. Ніацинамід стимулює біосинтез керамідів, покращує текстуру шкіри, звужує пори, бореться з гіперпігментацією і навіть знижує ризик розвитку раку шкіри. Щоб запобігти появі жирного блиску, купіть крем або сироватку для обличчя, що містять не більше 2 % ніацинаміду.

Спробуйте матувальні серветки для обличчя

Використання пудри для обличчя — це, мабуть, один із найпопулярніших способів запобігти появі блиску, але багатьом людям не подобається використовувати багато декоративної косметики, особливо коли їхня шкіра схильна до висипань. Якщо це саме ваш випадок, спробуйте використовувати матувальні серветки для обличчя, щоб видалити надлишки жиру зі шкіри та запобігти жирному блиску.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1000