Найкращі ефірні олії від целюліту

22.03.2024 09:05

Найкращі ефірні олії від целюлітуВсупереч поширеній помилковій думці, целюліт не є хворобою, яка потребує лікування. Але навіть знаючи це, багато жінок хочуть позбутися целюліту, тому що їм не подобається його вигляд і вони хочуть мати гладеньку шкіру. Однією з найпопулярніших антицелюлітних процедур є масаж з ефірними оліями. Пропонуємо список найкращих (на нашу думку) ефірних олій від целюліту.

Олія грейпфрута

Грейпфрутову олію отримують зі шкірки грейпфрута (Citrus paradisi). Вона має свіжий, підбадьорливий аромат і низку корисних для здоров’я властивостей. Ця ефірна олія має здатність стимулювати кровообіг, що робить її чудовим засобом від целюліту. Олія грейпфрута допомагає позбутися зайвої рідини й токсинів, роблячи шкіру більш м’якою і гладенькою. Крім того, вважається, що її аромат знижує апетит, тому вдихання може допомогти вам приборкати тягу до нездорової їжі.

Ефірна олія ялівцю

Ефірна олія ялівцю видобувається паровою дистиляцією з ягід ялівцю. Як і більшість ефірних олій, вона має протизапальні та антисептичні властивості. Ефірна олія ялівцю прискорює кровообіг, зменшує затримку води в організмі та сприяє детоксикації. Вона також діє як тонізуючий засіб, покращуючи еластичність шкіри, і допомагає зменшити пігментацію.

Кедрова олія

Кедрову олію дистилюють із деревини різних видів хвойних дерев, таких як атласький і гімалайський кедр, а також низка різних видів кипарису і ялівцю. Її активні сполуки, такі як цедрен і цедрол, мають антиоксидантні, протизапальні, антисептичні, в’яжучі та тонізуючі властивості. Вони допомагають зменшити прояви целюліту й роблять шкіру набагато гладшою.

Ефірна олія лаванди

Ефірна олія лаванди дистилюється із суцвіть декількох відив лаванди, найчастіше Lavandula angustifolia (лаванди лікарської). Вона здавна використовується для ароматерапії та масажу завдяки своїм розслаблювальним властивостям. Ця олія має здатність стимулювати ріст нових клітин, що робить її чудовим засобом від целюліту. Крім того, лавандова олія полегшує біль у м’язах після тренування.

Інші ефірні олії, які часто використовуються для боротьби із целюлітом, включають олії лимона, лайма, імбиру, розмарину, чебрецю, герані, фенхелю і лемонграсу. Будь ласка, майте на увазі, що не можна наносити ефірні олії безпосередньо на шкіру, оскільки це може спричинити подразнення і навіть хімічні опіки. Ефірні олії потрібно розчиняти в рослинних оліях (оліях-носіях), таких як олія абрикосових кісточок, авокадо, кокосова, жожоба, оливкова або солодкого мигдалю.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1009