4 інгредієнти, яких варто уникати в засобах для шкіри, схильної до акне

26.03.2024 09:03

4 інгредієнти, яких варто уникати в засобах для шкіри, схильної до акнеСхильну до акне шкіру не випадково іноді називають проблемною, адже людям із таким типом шкіри часто складно надати обличчю здорового й бездоганного вигляду. Намагаючись боротися з акне, вони використовують засоби для догляду за шкірою зі спиртом та іншими агресивними інгредієнтами, які приносять більше шкоди, ніж користі. Ось наш список інгредієнтів, яких треба уникати в засобах для шкіри, схильної до акне.

Етиловий спирт (етанол)

У косметиці використовуються різноманітні спирти (наприклад, зволожувальний гліцерин — теж спирт), але більшість споживачів асоціюють слово «спирт» саме з етанолом. Ця хімічна сполука є поширеним антисептичним і дезінфекційним засобом, який широко використовується в медицині та косметиці. У догляді за шкірою, схильною до акне, етанол пригнічує ріст хвороботворних бактерій та запобігає запаленню, але також він сушить шкіру і змушує її виробляти більше шкірного сала, що призводить до закупорювання пор і появи нових прищів. Спиртовмісні засоби можна точково наносити на прищі, щоби їх підсушити, але в жодному разі не можна їх наносити на все обличчя.

Поліетиленові гранули в скрабах

Відлущення потребують усі типи шкіри, у тому числі проблемна (схильна до висипань), адже ця процедура допомагає позбутися відмерлих клітин, надлишку шкірного сала й забруднень, які закупорюють пори. Обираючи скраб для обличчя для шкіри, схильної до акне, треба пам’ятати, що скраби з поліетиленовими мікрогранулами (microbeads) можуть пошкодити шкіру і спричинити запалення. Замість них краще використовувати м’які засоби для пілінгу, такі як аюрведичні убтани з мінералів і трав або хімічні пілінги з низькою концентрацією альфа-гідроксикислот.

Більшість рослинних олій

Рослинні олії можна знайти в багатьох зволожувальних кремах для обличчя через їхні зволожувальні та пом’якшувальні властивості. На жаль, багато рослинних олій комедогенними, тобто вони можуть закупорювати пори й посилювати висипання. Є деякі рослинні олії, які вважаються безпечними для шкіри, схильної до акне, наприклад, олія баобаба або олія насіння чіа, а ось щільних олій із високим вмістом насичених жирних кислот, таких як олія ші, какао, кокоса, насіння манго тощо, треба уникати.

Мінеральна олива

Мінеральна олива (mineral oil) — це похідне нафти, яке використовується в косметиці як недорога альтернатива рослинним оліям. Вона допомагає шкірі утримувати вологу, а також робить її більш м’якою та гладенькою. На жаль, цей інгредієнт може також закупорювати пори й не давати шкірі дихати, погіршуючи ситуацію з висипаннями на шкірі. Хоча якісна мінеральна олива високого рівня очищення може бути некомедогенною, важко бути на 100 % впевненим, що конкретний виробник використовує інгредієнти найвищої якості, тому тим, у кого проблемна шкіра, краще уникати засобів із мінеральною оливою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1014