Як доглядати за чутливою шкірою, схильною до акне

27.03.2024 09:12

Як доглядати за чутливою шкірою, схильною до акнеПідібрати правильний режим догляду за шкірою, схильною до акне, може бути досить складно, а якщо шкіра водночас ще й чутлива, завдання ускладнюється ще більше, оскільки багато популярних засобів для боротьби з акне не підходять для чутливої шкіри. Дозвольте нам запропонувати кілька порад щодо догляду за чутливою шкірою, схильною до акне.

Порада № 1. Обирайте м’які засоби без інгредієнтів, які можуть спричинити подразнення

Якщо ваша шкіра схильна до акне і водночас чутлива, найкраще використовувати м’які засоби для догляду за нею, оскільки подразнення може погіршити симптоми акне. Так, засіб для вмивання має бути легким і не містити агресивних ПАР, скраб для обличчя — надзвичайно делікатним, зволожувальний крем — нежирним і швидко поглинатися, а тонік — не містити спирту. Уникайте продуктів, які містять будь-які потенційні подразники або комедогени, такі як мінеральні оливи, парабени, штучні ароматизатори та барвники тощо.

Порада № 2. Будьте обережні із саліциловою кислотою

Саліцилова кислота — популярний та ефективний засіб для лікування акне завдяки своїм антибактеріальним, антисептичним і відлущувальним властивостям. Вона вбиває шкідливі бактерії, які живуть на шкірі, і бореться із запаленням. На жаль, цей інгредієнт — не найкращий варіант для чутливої шкіри, оскільки у високих концентраціях він може спричинити подразнення і алергічні реакції. Якщо у вас чутлива шкіра, спробуйте засоби від акне з алантоїном. Це натуральний інгредієнт, який заспокоює подразнення і сприяє загоєнню.

Порада № 3. Шукайте засоби з рослинними екстрактами

Є багато рослинних екстрактів із заспокійливими, загоювальними, протизапальними та в’яжучими властивостями, які не є агресивними для чутливої шкіри. Деякі з найкращих рослинних екстрактів для чутливої шкіри включають екстракти арніки, календули, ромашки, лаванди, кореня солодки, чебрецю, кори верби і зніту.

Порада № 4. Впроваджуйте нові засоби для лікування акне повільно та обережно

Чутлива шкіра може погано реагувати навіть на, здавалося б, цілком «нейтральні» засоби, не кажучи вже про засоби для лікування акне, які можуть легко спричинити сухість і подразнення. Поки ви не знаєте, як ваша шкіра відреагує на новий засіб для лікування акне, застосовуйте його дуже обережно. Не використовуйте засоби для лікування акне щодня; почніть із декількох разів на тиждень і поступово збільшуйте частоту використання, якщо шкіра реагуватиме на них нормально. Також не варто використовувати занадто багато засобів проти акне одночасно, оскільки це може бути надмірним навантаженням для вашої шкіри. Обмежтеся лише одним засобом від акне, а решта засобів для догляду за шкірою мають бути нейтральними і призначеними для чутливої шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1015