5 корисних властивостей антиоксидантів для вашої шкіри

03.04.2024 09:11

5 корисних властивостей антиоксидантів для вашої шкіриБільшість засобів для догляду за шкірою містять інгредієнти з антиоксидантними властивостями, такі як вітамін С, вітамін Е, ніацинамід, бета-каротин, екстракт зеленого чаю тощо. Такі інгредієнти не лише діють як консерванти, але й мають дуже широкий спектр корисних властивостей. Ось 5 причин, чому варто включити продукти з антиоксидантами до свого щоденного догляду за шкірою.

Але спочатку давайте розберемося, що являють собою антиоксиданти. Ці хімічні сполуки були названі так тому, що вони пригнічують окиснення — тип хімічної реакції, під час якої хімічний елемент або сполука втрачає електрони під впливом кисню або іншого окисника. Окиснення може призвести до утворення вільних радикалів, які вважаються одним з основних чинників, що сприяють процесу старіння. Тож не дивно, що антиоксиданти містяться в засобах для догляду за шкірою, багато з яких призначені для боротьби зі старінням. Ось деякі з основних корисних властивостей антиоксидантів для шкіри.

Антиоксиданти запобігають передчасному старінню шкіри

Старіння шкіри — це природний і неминучий процес, спричинений складною комбінацією факторів, повністю запобігти якому неможливо. Однак антиоксиданти допомагають зменшити окислювальний стрес, спричинений вільними радикалами, який призводить до передчасного старіння шкіри. Засоби для догляду за шкірою з антиоксидантами не сповільнять внутрішнє (природне) старіння, але захистять вашу шкіру від передчасного старіння, спричиненого зовнішніми факторами, такими як забруднення повітря та вплив ультрафіолету.

Антиоксиданти мають протизапальні властивості

Вільні радикали не тільки прискорюють процес старіння, а й можуть спричинити запалення шкіри. Антиоксиданти борються з дією вільних радикалів, а отже, зменшують запалення і мають заспокійливу дію на шкіру.

Антиоксиданти сприяють омолодженню шкіри

Зменшуючи запалення, антиоксиданти допомагають шкірі відновлюватися і стимулюють вироблення колагену. У довгостроковій перспективі вони навіть допомагають зменшити видимі ознаки старіння, такі як дрібні зморшки та в’ялість шкіри, і надають шкірі сяйва молодості.

Антиоксиданти зменшують видимість шрамів і пігментації

Завдяки омолоджувальним властивостям антиоксиданти не тільки підвищують пружність шкіри, а й допомагають боротися з недосконалостями. Деякі антиоксиданти зменшують утворення рубцевої тканини й пігментації шкіри, допомагають позбутися тьмяного й нерівномірного тону шкіри, а також надають їй більш здорового вигляду. Одним із найкращих антиоксидантів для освітлення шкіри є вітамін С (аскорбінова кислота).

Антиоксиданти зменшують шкоду від ультрафіолету

Одразу зазначимо: ніщо не може захистити вашу шкіру від сонця так ефективно, як сонцезахисний крем, яким треба користуватися постійно, а не лише у відпустці. Однак антиоксиданти можуть допомогти шкірі відновитися принаймні від частини пошкоджень, спричинених ультрафіолетом. Найкращий спосіб захистити шкіру від сонця — це використовувати сонцезахисний крем, який блокує UVB-промені, та засоби з антиоксидантами, які зменшують шкоду, спричинену UVA і UVB-променями.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1031