5 поживних масок для обличчя з олією ші

09.04.2024 09:10

5 поживних масок для обличчя з олією шіОлія ші, також відома як олія каріте, є однією з найпопулярніших косметичних олій завдяки своїм неймовірним пом’якшувальним, зволожувальним та поживним властивостям. Маскии для обличчя з олією ші можуть покращити стан шкіри будь-якого типу, але вони особливо корисні для сухої, зневодненої та чутливої шкіри. Пропонуємо рецепти поживних масок для обличчя з олією ші, які ви можете легко приготувати вдома.

Антивікова маска для обличчя з олією ші

Окрім зволожувального та поживного ефекту, олія ші цінується за свої антивікові властивості. Вона містить антиоксиданти, які борються з вільними радикалами, запобігаючи передчасному старінню шкіри, розгладжуючи дрібні зморшки та зберігаючи молодість та здорове сяйво шкіри.

Розтопіть половину чайної ложки олії ші в мікрохвильовій печі або на водяній бані, намагаючись її не перегріти. Додайте половину чайної ложки меду й пару крапель ефірної олії герані. Перемішайте всі інгредієнти до кремоподібної консистенції. Нанесіть суміш на чисту шкіру й залиште від 10 хвилин до 1 години. Потім вмийтеся прохолодною водою і промокніть обличчя насухо.

Маска для обличчя з олією ші для здорового кольору обличчя

Ця маска для обличчя з олією ші чудово підходить для догляду за сухою та тьмяною шкірою, схильною до лущення. Олія ші має інтенсивну зволожувальну дію, ефірна олія лаванди заспокоює шкіру, а рожева вода покращує тонус шкіри та надає їй здорового кольору та сяйва.

У невеликій мисці змішайте чайну ложку олії ші, чайну ложку трояндової води та 1–2 краплі ефірної олії лаванди. Перемішуйте до однорідної кремоподібної консистенції. Нанесіть маску на все обличчя (не забувши спочатку очистити шкіру!) і залиште на 10–15 хвилин, потім вмийтеся теплою водою і промокніть обличчя насухо.

Освітлювальна маска для обличчя з олією ші

Ця маска складається лише з двох інгредієнтів: олії ші та ефірної олії лимона. Олія ші захищає шкіру від зневоднення і повертає їй здорове сяйво, а ефірна олія лимона освітлює шкіру й має антисептичну та антиоксидантну дію.

Змішайте чайну ложку олії ші з двома краплями лимонної олії, добре розмішайте до однорідної маси. Розпарте обличчя, щоб відкрити пори, витріть його насухо й нанесіть суміш на шкіру. Зачекайте 10–15 хвилин, потім вмийтеся прохолодною водою і промокніть обличчя насухо.

Будь ласка, майте на увазі, що ефірна олія лимона підвищує світлочутливість шкіри, роблячи її більш вразливою до УФ-випромінювання. Тому не варто наносити цю маску, якщо ви плануєте виходити на вулицю в найближчі кілька годин.

Маска для обличчя з олією ші для жирної та проблемної шкіри

Окрім поживної та зволожувальної олії ші, ця маска для обличчя містить глину, яка допомагає поглинати надлишки шкірного жиру з поверхні шкіри, та екстракт чайного дерева, який має антибактеріальну, протигрибкову, протизапальну та ранозагоювальну дію. Разом ці інгредієнти допомагають відновити водно-жировий баланс шкіри, запобігти втраті вологи та висипанням.

Змішайте чайну ложку олії ші, чайну ложку косметичної глини (каоліну, бентоніту, мултані міті або будь-якої іншої), чайну ложку екстракту чайного дерева і дві столові ложки води. Перемішуйте до однорідності. Нанесіть маску на обличчя, уникаючи чутливої шкіри навколо очей, і залиште на 15–20 хвилин. Не давайте глині повністю висохнути, бо це може спричинити зневоднення та подразнення. Умийтеся та промокніть обличчя насухо.

Суперпоживна маска для обличчя з олією ші та авокадо

Якщо ваша шкіра відчайдушно потребує додаткової турботи, ця маска допоможе. Авокадо — багате джерело жирних кислот та інших поживних речовин, необхідних вашій шкірі, щоб виглядати здоровою та молодою. У поєднанні з олією ші воно дасть вашій шкіри неймовірний заряд енергії та поживних речовин!

Розтопіть столову ложку олії ші в мікрохвильовій печі або на водяній бані до кремоподібної консистенції. Розімніть столову ложку м’якоті стиглого авокадо виделкою і додайте до розтопленої олії ші. Перемішайте до однорідности, нанесіть суміш на обличчя, залиште приблизно на 15 хвилин, а потім сполосніть обличчя теплою водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1045