5 домашніх йогуртових масок для обличчя для здорового сяйва шкіри

11.04.2024 09:05

5 домашніх йогуртових масок для обличчя для здорового сяйва шкіри«Живий» йогурт має безліч корисних властивостей для шкіри: він живить і зволожує її, запобігає передчасному старінню, вирівнює тон шкіри, бореться з висипаннями та пігментацією, заспокоює обгорілу шкіру… Цей список можна продовжувати і продовжувати. Якщо вам потрібні докази, спробуйте ці домашні маски для обличчя з йогуртом, які повернуть вашій шкірі здорове сяйво.

Маска для обличчя з йогурту та полуниці

Якщо вашій шкірі потрібен потужний вітамінний заряд, ця маска — те, що вам потрібно! Йогурт — хороше джерело вітамінів В2 і В12, а полуниця багата на вітамін С, який має антиоксидантні властивості. Крім того, обидва інгредієнти містять гідроксикислоти (йогурт — молочну, а полуниця — лимонну та яблучну), які мають відлущувальні та освітлювальні властивості. До складу маски також входить мед, який живить шкіру й захищає її від бактерій.

Візьміть дві дуже стиглі полуниці й розімніть їх виделкою в пюре. Додайте по чайній ложці меду і грецького йогурту без цукру та інших добавок. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 15 хвилин, а потім вмийтеся теплою водою. Оскільки мед липкий, маску може бути важко змити. У такому випадку не тріть обличчя, а обережно видаліть маску вологою мочалкою.

Поживна маска для сухої шкіри, що лущиться

Якщо ваша шкіра гостро потребує інтенсивного зволоження та живлення, спробуйте цю маску. Окрім йогурту, який заспокоює шкіру та зменшує лущення, вона містить оливкову олію та авокадо, багаті на жирні кислоти. Разом ці інгредієнти забезпечать вашу шкіру вологою та поживними речовинами, зроблять її м’якою та еластичною, а також захистять від негативного впливу довкілля.

Візьміть чверть стиглого авокадо й розімніть його виделкою. Додайте по чайній ложці йогурту та оливкової олії. За бажанням можна замінити оливкову олію на іншу косметичну рослинну олію, наприклад, виноградних кісточок, жожоба або солодкого мигдалю. Перемішайте інгредієнти до отримання густої пасти. Нанесіть маску на чисте обличчя, залиште на 15 хвилин, потім умийтеся теплою водою.

Відлущувальна маска для обличчя для шкіри, схильної до акне

Ця маска складається з вівсяних пластівців, йогурту та меду. Вівсянка м’яко полірує шкіру й поглинає надлишок шкірного сала, запобігаючи появі чорних цяток і прищів. Мед вбиває бактерії, що спричиняють акне, а також пом’якшує і живить шкіру. Нарешті, йогурт діє як м’який хімічний ексфоліант завдяки вмісту молочної кислоти, запобігає подразненню та запаленню, а також освітлює шкіру.

Змішайте по чайній ложці пробіотичного йогурту, меду та вівсяних пластівців. Добре перемішайте, щоб отримати однорідну пасту. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 15 хвилин, а потім вмийтеся теплою водою.

Маска для обличчя з матча та йогурту

Матча (порошок зеленого чаю) — неймовірне джерело природних антиоксидантів для вашої шкіри. Він нейтралізує вільні радикали та зменшує окислювальну шкоду, запобігаючи передчасному старінню шкіри. Інші інгредієнти цієї маски — йогурт і мед. Ми вже розповідали про їхні переваги в рецептах вище, тому не будемо повторюватися, ви й так усе про них знаєте!

У невеликій мисці змішайте по дві столові ложки «живого» йогурту з незбираного молока та порошку матча із чайною ложкою меду. Перемішайте й нанесіть на чисте обличчя. Приблизно через 15 хвилин вмийтеся теплою водою.

Детокс-маска для обличчя з активованим вугіллям і куркумою

Немає нічого поганого в тому, щоб трохи розважитися, але, на жаль, вечірки допізна негативно впливають на нашу шкіру, особливо з віком. Щоб відновити шкіру після нічної гулянки та зробити її свіжою і сяючою, потрібно допомогти їй позбутися токсинів. Ця маска містить активоване вугілля, яке виведе токсини зі шкіри та м’яко відлущить її. До його складу також входить куркума, яка має антиоксидантні та протизапальні властивості.

Змішайте по половині чайної ложки йогурту з незбираного молока й порошку активованого вугілля із чвертю чайної ложки меленої куркуми. Перемішайте до однорідності, додайте приблизно половину чайної ложки екстракту гамамелісу або рожевої води, ще раз перемішайте. Нанесіть суміш на обличчя, зачекайте 20 хвилин, потім змийте маску теплою водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1047