5 корисних властивостей куркуми для вашої шкіри

12.04.2024 08:55

5 корисних властивостей куркуми для вашої шкіриКуркума — це спеція, яка широко використовується в азійській кухні. В Індії вона також є популярним інгредієнтом різних засобів народної медицини завдяки своїм антисептичним, протизапальним та антиоксидантним властивостям. Ці ж властивості роблять її чудовим інгредієнтом для догляду за шкірою. Сьогодні мі розповімо про корисні властивості куркуми для вашої шкіри.

Куркума бореться із запаленням

Завдяки своїм протизапальним властивостям куркума є чудовим інгредієнтом для догляду за шкірою, схильною до акне. Вона пригнічує ріст бактерій, що спричиняють акне, і заспокоює запалення, запобігаючи появі болючих висипань. Більше того, деякі люди навіть використовують куркуму для полегшення симптомів екземи та псоріазу (звісно, якщо у вас є такі захворювання, треба проконсультуватися з дерматологом, перш ніж пробувати будь-яке нове лікування).

Куркума освітлює шкіру

На додаток до своїх протизапальних властивостей, куркума має ефект освітлення шкіри. Вона допомагає зменшити появу темних плям, слідів від прищів та іншої пігментації, а також надає шкірі природного здорового сяйва. Однак із куркумою треба бути обережним, оскільки вона містить пігмент, який може надати вашій шкірі жовтуватого відтінку, якщо використати забагато спеції або ж наносити її на шкіру занадто часто. Якщо ви не впевнені, як куркума вплине на вашу шкіру, нанесіть її точково на пігментні плями замість того, щоб розподіляти по всьому обличчю.

Куркума уповільнює процес старіння

Однією з основних причин старіння шкіри є пошкодження вільними радикалами (атомами, молекулами або іонами, які утворюються в результаті окиснення). Щоби протистояти їхньому негативному впливу, організму потрібні антиоксиданти. Деякі з них він може виробляти сам, але невелика допомога ззовні ніколи не завадить. Куркума, наприклад, є чудовим джерелом антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, а отже, допомагають запобігти появі ознак передчасного старіння шкіри, таких як дрібні зморшки, тьмяна і в’яла шкіра, пігментні плями тощо.

Куркума зменшує пошкодження від сонця

Окрім боротьби з вільними радикалами, антиоксиданти, що містяться в куркумі, мають здатність зменшувати пошкодження шкіри, спричинені впливом ультрафіолету. Звичайно, вони не можуть забезпечити такий же надійний захист від сонячного випромінювання, як сонцезахисний крем та інші засоби для шкіри з SPF, але вони зменшують деякі наслідки впливу ультрафіолету, такі як пігментні плями та втрата еластичності шкіри.

Куркума відновлює суху шкіру, що лущиться

Вважається, що куркума також зменшує прояви сухості та допомагає шкірі утримувати вологу. Вона природним чином прискорює процес оновлення клітин шкіри, допомагаючи позбутися відмерлих клітин і зробити шкіру гладенькою та здоровою. Крім того, вона заспокоює свербіж та лущення шкіри, запобігає зневодненню, робить шкіру м’якою та еластичною.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1048