5 домашніх масок для обличчя з куркумою для здоров’я та сяйва шкіри

15.04.2024 09:00

5 домашніх масок для обличчя з куркумою для здоров’я та сяйва шкіриКуркума — популярний інгредієнт домашніх масок для шкіри завдяки своїм антимікробним, протизапальним та антиоксидантним властивостям. Вона допомагає боротися з акне, освітлює шкіру, нормалізує її водно-жировий баланс, покращує колір обличчя і уповільнює процес старіння. Спробуйте ці домашні маски для обличчя з куркумою, які допоможуть зберегти здоров’я та сяйво вашої шкіри.

Медово-оцтова маска з куркумою

Ця маска ідеально підходить для жирної та комбінованої шкіри. Вона містить куркуму та мед, які вбивають бактерії, що спричиняють акне, яблучний оцет, який регулює виділення шкірного сала та нормалізує рівень рН шкіри, а також йогурт, який живить та освітлює шкіру.

У невеликій мисці змішайте півтори столові ложки рідкого меду й по чайній ложці порошку куркуми, яблучного оцту і пробіотичного йогурту без цукру та інших добавок. Перемішайте до однорідності; має вийти помірно густа паста, яка не буде стікати з обличчя. Нанесіть маску на очищену шкіру, залиште приблизно на 15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Відлущувальна маска з медом і вівсом

Це варіація попередньої маски, у якій яблучний оцет замінено на овес. Вівсяні пластівці мають заспокійливу дію, що робить цю маску чудовою навіть для чутливої шкіри. Крім того, овес і мед діють як м’які ексфоліанти, допомагаючи запобігти лущенню шкіри взимку.

У мисці змішайте три чайні ложки грецького йогурту або сметани, дві столові ложки вівсяних пластівців, чайну ложку куркуми й кілька крапель рідкого меду. Добре перемішайте до однорідної маси. Нанесіть на обличчя, уникаючи зони навколо очей. Через 15 хвилин м’яко помасажуйте обличчя, щоб відлущити ороговілі частинки, і змийте маску.

Заспокійлива та освітлювальна маска для чутливої шкіри

Однією з багатьох корисних властивостей куркуми для шкіри є її здатність заспокоювати шкіру і прискорювати її регенерацію. Щоби підсилити дію куркуми, ця маска містить алое вера та трояндову воду. Алое вера заспокоює подразнення і почервоніння, а також зволожує шкіру, тоді як трояндова вода знімає запалення і освітлює шкіру.

Змішайте по чайній ложці порошку куркуми і трояндової води з половиною чайної ложки гелю алое вера й кількома краплями олії виноградних кісточок (олія не дасть куркумі пофарбувати вашу шкіру в жовтий колір). Добре перемішайте й нанесіть суміш на обличчя. Залиште на 10 хвилин, а потім вмийтеся теплою водою.

Поживна маска для обличчя проти почервоніння

Ця маска виконує два основних завдання: зменшує почервоніння шкіри та живить її. Куркума й мед заспокоюють шкіру, вирівнюють її тон і покращують колір обличчя, а банан зволожує шкіру й забезпечує її поживними речовинами.

Візьміть приблизно чверть стиглого банана й розімніть його виделкою, щоб отримати приблизно дві столові ложки бананового пюре. Додайте чайну ложку порошку куркуми та половину чайної ложки меду. Добре перемішайте й нанесіть маску на обличчя. Залиште на 15 хвилин, а потім обережно змийте.

Детокс-маска для обличчя з куркумою та активованим вугіллям

Ця дивовижна маска для обличчя прийде на допомогу після безсонної ночі, проведеної на вечірці з друзями або за підготовкою до іспиту. Вугілля та куркума виводять токсини зі шкіри та відлущують відмерлі клітини, завдяки чому шкіра виглядає свіжою та сяючою. Крім того, маска містить йогурт, який живить і зволожує шкіру, та гамамеліс, який цінується за свої протизапальні та антиоксидантні властивості.

У невеликій мисці змішайте по половині чайної ложки грецького йогурту, активованого вугілля та гідролату гамамелісу із чвертю чайної ложки порошку куркуми. Ретельно перемішайте до однорідної маси, нанесіть на шкіру і приляжте на 15 хвилин. Перед тим, як змити маску зі шкіри, помасажуйте обличчя кінчиками пальців, щоб відлущити відмерлі клітини.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1049