5 домашніх засобів для обличчя з яблучним оцтом

17.04.2024 08:57

5 домашніх засобів для обличчя з яблучним оцтомЯблучний оцет має вражаючий спектр корисних властивостей для шкіри: він допомагає підтримувати рівень pH шкіри, нормалізує виділення шкірного сала, запобігає появі акне, вирівнює тон шкіри тощо. Не дивно, що це популярний інгредієнт домашніх засобів для догляду за шкірою. Пропонуємо рецепти домашніх засобів для обличчя з яблучним оцтом, які можуть стати чудовим доповненням до вашої ритуалу догляду за шкірою, особливо якщо у вас жирна, комбінована або проблемна шкіра.

Тонік для обличчя з яблучним оцтом

Основне завдання тоніка для шкіри — видалити забруднення, надлишок шкірного жиру та залишки макіяжу, що залишилися після вмивання, відновити нормальний рівень pH шкіри та зменшити видимість пор. Яблучний оцет — чудовий інгредієнт для тонізуючих засобів для обличчя, які можна зробити своїми руками, завдяки його кислому рН і в’яжучим властивостям.

Звичайно, нерозбавлений оцет занадто концентрований, щоб використовувати його як тонік для шкіри, тому перед нанесенням на шкіру його потрібно змішати з кип’яченою або фільтрованою водою. Пропорції залежать від вашого типу шкіри: 1 частина оцту і 2 частини води для нормальної шкіри, 1 частина оцту і 1 частина води для жирної шкіри, 1 частина оцту і 3 частини води для сухої шкіри, 1 частина оцту і 4 частини води для чутливої шкіри. Замість води можна використовувати зелений чай, трав’яний чай або гідролат для додаткової користі для шкіри. Після вмивання нанесіть суміш на шкіру обличчя за допомогою ватного диска.

Тонік для обличчя з яблучним оцтом від акне

Якщо ви хочете використовувати яблучний оцет для лікування акне, спробуйте цей тонік із чудовим антибактеріальним та протизапальним ефектом. Окрім оцту він містить ефірні олії, які очищають шкіру, усувають патогенні бактерії, знімають запалення, прискорюють загоєння дрібних пошкоджень шкіри та запобігають появі вугрових висипань.

У невеликій скляній банці змішайте 30 мл оцту з такою з кількістю фільтрованої води. Додайте 8 крапель ефірної олії ладану, 8 крапель ефірної олії лаванди і 4 краплі ефірної олії лимона або чайного дерева (олія лимона чудово підходить для освітлення шкіри, а олія чайного дерева має потужну протизапальну дію). Перед кожним використанням добре струсіть баночку. Наносьте на обличчя двічі на день між очищенням і зволоженням.

Пінка для вмивання обличчя з яблучним оцтом

Цей простий засіб для вмивання містить лише два інгредієнти: кастильське мило та яблучний оцет. Хоча зазвичай не рекомендується вмиватися милом через його лужний рН, кастильське мило вважається одним із найніжніших мил. Крім того, кислий рН оцту й лужний рН мила нейтралізують один одного, роблячи рівень рН цього засобу для вмивання ідеальним для вашої шкіри.

Вам потрібно додати столову ложку яблучного оцту до чверті склянки рідкого кастильського мила й добре перемішати. Вмивання цією сумішшю допоможе видалити бруд, залишки макіяжу та надлишки шкірного сала, а також пригнітить ріст бактерій, що спричиняють акне, і тонізуватиме шкіру.

Маска для обличчя з яблучним оцтом для жирної та проблемної шкіри

Ця маска для обличчя має відлущувальну, в’яжучу та антибактеріальну дію. Вона робить шкіру гладенькою та сяючою, збалансовує її pH, запобігає появі акне та комедонів, а також зменшує видимість пор.

У невеликій мисці змішайте чотири столові ложки яблучного оцту, дві столові ложки вівсяних пластівців і столову ложку рідкого меду. Перемішайте до отримання однорідної суміші. Нанесіть маску на чисту шкіру й залиште на 30 хвилин. Ретельно змийте теплою водою, нанесіть тонік і зволожувальний крем.

Маска для обличчя з яблучним оцтом для нормальної та сухої шкіри

Всупереч поширеній хибній думці, яблучний оцет може бути корисним для сухої шкіри, якщо не використовувати його занадто багато і змішувати з іншими інгредієнтами для додаткового живлення та зволоження. Ця маска, наприклад, містить яєчний жовток, вершки й мед, які активно живлять шкіру й утримують вологу, а оцет балансує і освітлює шкіру.

Змішайте в невеликій мисці столову ложку оцту, яєчний жовток, чайну ложку жирних вершків і чайну ложку меду. Якщо ваша шкіра дуже суха і схильна до подразнення, краще відмовитися від меду, оскільки він може спричинити алергічні реакції в людей із чутливою шкірою. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Нанесіть суміш на шкіру й залиште принаймні на 20 хвилин. Змийте теплою водою, а потім обполосніть обличчя прохолодною водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1053