5 домашніх масок для обличчя для чистої шкіри

25.04.2024 09:12

5 домашніх масок для обличчя для чистої шкіриЗабиті пори, чорні точки, вугрі та прищі — доволі поширені проблеми, особливо в людей із жирною або комбінованою шкірою. Хороша новина полягає в тому, що їх можна позбутися їх за допомогою домашніх очищувальних масок для обличчя з легкодоступних інгредієнтів, які знайдуться у вашій кухні, аптечці або найближчому магазині.

Домашні маски для очищення шкіри зазвичай містять три основні типи активних інгредієнтів: абсорбенти (косметична глина, деревне вугілля), протизапальні компоненти (ефірні олії, куркума) та заспокійливі компоненти (алое вера, ромашка). Працюючи разом, вони швидко зроблять вашу шкіру бездоганно чистою та повернуть їй здорове сяйво. Пропонуємо 5 рецептів простих, але ефективних очищувальних масок для обличчя, які ви можете спробувати в домашніх умовах.

Глиняна маска для обличчя

Косметична глина — один із найкращих інгредієнтів для очищення шкіри. Вона не тільки відновлює водно-жировий баланс шкіри та усуває забруднення, а й допомагає шкіри позбутися токсинів і пігментації, покращує колір обличчя та освітлює шкіру, робить її гладенькою та свіжою.

Є багато різновидів косметичної глини, які використовуються в очищувальних масках; найпопулярніші з них — каолін (біла глина), бентоніт, фулерова земля (мултані міті), расул (гасул), французька зелена глина та інші. Щоб зробити просту глиняну маску, змішайте трохи порошку глини з теплою водою до отримання однорідної пасти. Для додаткового протизапального ефекту додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії (за бажанням). Нанесіть маску на шкіру, уникаючи зони навколо очей і губ. Залиште на 15 хвилин, потім вмийтеся і нанесіть зволожувальний крем.

Маска для обличчя з медом і куркумою

Мед і куркума — чудові інгредієнти проти висипань. Мед має антибактеріальні та антисептичні властивості. Крім того, він діє як м’який ексфоліант і забезпечує шкіру поживними речовинами. Куркума — протизапальний інгредієнт. Вона заспокоює шкіру й допомагає запобігти подразненням та запаленням. Третій інгредієнт цієї маски — сіль Мертвого моря. Вона допомагає видалити відмерлі клітини й надлишок шкірного сала з поверхні шкіри та зменшує запалення.

У невеликій мисці змішайте столову ложку меду, чайну ложку порошку куркуми та половину чайної ложки солі Мертвого моря. Нанесіть суміш на обличчя за допомогою чистого пензлика для макіяжу. Залиште на 15 хвилин, а потім змийте теплою водою.

Маска для обличчя з кокосовою олією: варіант 1

Всупереч поширеній хибній думці, кокосова олія є чудовим інгредієнтом для шкіри, схильної до акне, завдяки своїм антибактеріальним та протигрибковим властивостям. Окрім боротьби з акне ця олія живить і зволожує шкіру, не забиваючи пори. Другий інгредієнт цієї очищувальної маски — харчова сода. Вона м’яко відлущує шкіру й допомагає збалансувати її pH.

У неметалевій мисці змішайте столову ложку розм’якшеної кокосової олії та чайну ложку. харчової соди. Добре перемішайте, щоб отримати густу однорідну пасту (за потреби можна додати більше соди, але робіть це поступово, по дрібці). Нанесіть суміш на чисту шкіру й залиште на 15 хвилин. Потім м’яко помасажуйте обличчя кінчиками пальців і змийте маску теплою водою.

Маска для обличчя з кокосовою олією: варіант 2

Якщо у вас чутлива шкіра, замість харчової соди в масці з кокосовою олією можна використати вівсянку. Це ще більш м’який ексфоліант, до того ж вівсянка заспокоює шкіру й робить її м’якою та пружною.

У мисці змішайте три столові ложки вівсяних пластівців і чверть склянки теплої води. Добре перемішайте, щоб вийшла паста, додайте столову ложку кокосової олії і знову перемішайте. Нанесіть суміш на обличчя, залиште на 15 хвилин. М’яко помасажуйте обличчя кінчиками пальців, щоб видалити відмерлі клітини та очистити пори, а потім змийте маску теплою або прохолодною водою.

Вугільна маска для обличчя

Ця маска-пілінг, яку можна зробити своїми руками, ефективна проти чорних цяток. Вугілля є хорошим абсорбентом, який витягує з пор забруднення і токсини, а також поглинає надлишок жиру з поверхні шкіри. Другий активний інгредієнт маски — желатин. Він утримує вологу й розгладжує дрібні зморшки, а також робить маску густішою.

Подрібніть 6 таблеток активованого вугілля. У мисці змішайте 2 чайні ложки. неароматизованого желатину і 2 столові ложки. теплої води, додайте вугілля і добре перемішайте. Чистим пензликом для макіяжу нанесіть маску на Т-зону й дайте їй висохнути, а потім зніміть її з обличчя.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1067