Як допомогти шкірі відновитися під час сну: 5 корисних порад

06.05.2024 09:10

Як допомогти шкірі відновитися під час снуПоки ви спите, ваша шкіра відновлюється, виробляючи новий колаген, а також стає більш сприйнятливою до певних активних інгредієнтів засобів для догляду за шкірою. Крім того, повноцінний сон допомагає запобігти появі мішків під очима, темних кіл, тьмяного кольору обличчя тощо. Cаме тому здоровий сон в англійській мові іноді називають beauty sleep, тобто «сон для краси». Пропонуємо кілька порад, як допомогти шкірі відновитися під час сну, що якнайкраще виглядати вранці.

Придбайте зволожувач повітря

Для підтримання свіжості, пружності та здорового сяйва шкірі потрібна волога. Навіть якщо ви перед сном наносите зволожувальний крем або інший нічний засіб для зволоження шкіри, цього може бути недостатньо, якщо у вашій спальні сухе повітря, яке «витягує» вологу зі шкіри. Зволожувач повітря зробить його менш сухим, а отже, сприятиме зволоженню шкіри, оскільки вона вміє поглинати вологу з повітря.

Щоби покращити якість сну, можна придбати зволожувач повітря, який також має функцію аромадифузору. Він буде поширювати аромат заспокійливої ефірної олії (наприклад, лавандової), сприяючи глибокому і здоровому сну, й одночасно підтримувати оптимальний рівень відносної вологості в спальні.

Купіть шовкову наволочку

В ідеалі треба спати на спині, щоб обличчя не вдавлювалося в подушку (що може призвести до появи передчасних зморшок). Але ми розуміємо, що це важко контролювати; навіть якщо ви засинаєте на спині, ви можете повернутися на бік або на живіт під час сну. Щоб мінімізувати вплив подушки на шкіру, купіть шовкову або атласну наволочку. Вони створюють менше тертя і тому завдають шкірі менше шкоді, ніж бавовняні або лляні. Сон на шовковій наволочці також корисний для волосся, адже він запобігає пушінню та ламкості.

Розробіть ритуал вечірнього догляду за шкірою і дотримуйтеся його

Нічний догляд за шкірою так само важливий, як і ранковий. Він не мусить бути складним, але є кілька необхідних кроків: зняти макіяж, вмитися, щоби позбутися залишків макіяжу та інших забруднень, нанести тонік, а потім — нічний крем або маску. Зняття макіяжу — це абсолютний мінімум, у жодному разі не можна лягати спати з декоративною косметикою на обличчі. Тому треба завжди мати при собі серветки демакіяжу, щоб мати можливість очистити обличчя в будь-який час і в будь-якому місці.

Не спіть із розпущеним волоссям

Є дві причини, чому треба заплітати волосся перед сном. По-перше, упродовж дня на волоссі накопичується жир і бруд. Під час сну вони контактують зі шкірою, що може призвести до висипань. Щоби запобігти цьому контакту, заплетіть волосся в косу або зробіть вільний пучок. По-друге, це також запобігатиме ламкості та пушінню волосся. Можна навіть спробувати загорнути волосся в шовкову хустку, щоб воно не плуталося і легше укладалося вранці.

Їжте здорову їжу (принаймні за пару годин до сну)

В ідеалі, здорову їжу треба їсти завжди, але ми не будемо від вас цього вимагати. Однак щоб добре виспатися і свіжо виглядати зранку, варто утриматися від напоїв із кофеїном, алкоголю, солоної та жирної їжі принаймні за пару годин до сну. Кофеїн, алкоголь і сіль знижують загальну якість сну і змушують організм утримувати вологу, через що обличчя набрякає, а під очима з’являються мішки та темні кола.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1086