5 косметичних властивостей олії насіння конопель

08.05.2024 09:08

5 косметичних властивостей олії насіння конопельРослинні олії широко використовуються в догляді за шкірою та волоссям завдяки високому вмісту незамінних жирних кислот. Деякі з них (наприклад, арганова, кокосова, макадамії тощо) досить популярні серед споживачів, тоді як інші менш поширені, хоча теж мають виражені косметичні властивості. Наприклад, конопляна олія, безумовно, заслуговує на більше визнання.

Конопляну олію, також відому як олія насіння конопель, отримують методом холодного або гарячого віджиму з насіння рослини Cannabis sativa, а точніше — її промислових (технічних) сортів, які майже не містять психоактивних речовин. Така конопляна олія не має наркотичних властивостей і може використовуватися в кулінарних та косметичних цілях.

Конопляна олія має високий вміст поліненасичених жирів, у тому числі жирних кислот омега-6 і омега-3. Ліноленова та альфа-ліноленова кислоти, що містяться в конопляній олії, є незамінними жирними кислотами, тобто людський організм не може виробляти їх самостійно й тому має отримувати ззовні. Конопляна олія також містить мононенасичені та насичені жири. Завдяки своєму жирнокислотному складу вона має зволожувальні, протизапальні та інші корисні властивості, які можуть принести користь вашій шкірі та волоссю. Ось деякі з косметичних властивостей конопляної олії.

Вона зволожує шкіру

Будь-яка рослинна олія в догляді за шкірою насамперед цінується за свої зволожувальні та пом’якшувальні властивості, і конопляна олія не є винятком. Завдяки тому, що вона складається переважно з ненасичених жирів, конопляна олія має дуже легку текстуру і зволожує шкіру, не закупорюючи пори, що робить її придатною навіть для жирної та комбінованої шкіри. Вона робить шкіру м’якою та еластичною, але не спричиняє жирного блиску. Більше того, вважається, що конопляна олія контролює вироблення шкірного сала й нормалізує гідроліпідний баланс шкіри.

Вона має протизапальні властивості

Відомо, що конопляна олія приборкує запалення і навіть зменшує симптоми деяких запальних захворювань шкіри, таких як екзема, акне та псоріаз. Звичайно, якщо у вас є захворювання шкіри, треба проконсультуватися з дерматологом, перш ніж додавати конопляну олію до свого лікувального курсу, але якщо вам просто потрібно зняти свербіж і почервоніння шкіри, конопляна олія — це те, що вам потрібно.

Вона запобігає появі прищів

Вищеописані переваги конопляної олії призводять до ще однієї: завдяки контролюванню вироблення шкірного сала та запобіганню запаленням, вона нейтралізує процес, який спричиняє висипання на шкірі. На жаль, використовувати конопляну олію для лікування вже наявних прищів не варто, але можна наносити її на шкіру, щоб запобігти появі нових.

Вона уповільнює старіння шкіри

Як ми вже згадували, конопляна олія містить незамінні жирні кислоти (іноді їх разом називають вітаміном F), які мають антиоксидантні властивості. Вони борються з вільними радикалами й у такий спосіб уповільнюють процес старіння шкіри. У результаті конопляна олія може зменшити дрібні зморшки й затримати появу ознак передчасного старіння, таких як тьмяний колір обличчя, зморшки, втрата еластичності та в’ялість шкіри.

Вона також корисна для волосся та шкіри голови

Конопляна олія може бути корисною не тільки для шкіри обличчя, а і для волосся та шкіри голови. Вона запобігає ламкості волосся, зміцнюючи його структуру та живлячи волосяні фолікули, заспокоює подразнену шкіру голови та запобігає лущенню завдяки своїм протизапальним та зволожувальним властивостям, притягує вологу та допомагає утримувати її у волосяних стрижнях, а при регулярному втиранні в шкіру голови може зменшити випадіння волосся та стимулювати його ріст.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1093