Як користуватися крейдою для волосся

08.05.2024 14:25

Як користуватися крейдою для волоссяКольорова крейда для волосся в наші дні дуже популярна, адже з їх допомогою пасмами можна швидко і легко надати всі кольори веселки, а змити таке «фарбування» - простіше простого. Але не всі знають, як користуватися крейдою для волосся правильно, щоб отримати очікуваний результат і лише позитивні емоції.

Якщо ви хоч раз тримали в руках звичайну різнокольорову крейду, то маєте уявлення про те, що таке крейда для волосся. В їх основі дійсно знаходиться звичайна натуральна крейда, до якої додаються безпечні нетоксичні барвники, а також часто додається якийсь жир або віск, що є зв'язуючим компонентом.

Дрібниці можна застосовувати і на сухому, і на вологому волоссі, інтенсивність отриманого кольору зазвичай залежить від вихідного кольору пасм: на світлому волоссі кольори виглядають більш яскравими, а на темних фарбування виходить менш інтенсивним. Фарбувати крейдою прийнято окремі пасма, а не всю масу волосся.

Виробники крейди для волосся обіцяють швидкий результат, що вимагає мінімум зусиль з вашого боку. І дійсно, теоретично достатньо лише «пройтися» обраним крейдою по сухих або вологих пасмах, щоб волосся відразу ж пофарбувалося в яскравий і красивий колір. Ось тільки на практиці процедура має безліч важливих нюансів, без знання яких можна розчаруватися.

По-перше, якщо ви плануєте фарбувати волосся кольоровою крейдою, пам'ятайте, що результат буде тимчасовим і протримається тільки до першого миття голови, причому якщо ви вирішите заснути з фарбованим волоссям, то ризикуєте забруднити постільну білизну.

По-друге, фарбоване волосся важливо чіпати якнайменше, щоб фарба з нього не обсипалася і не змащувалася. До них небажано торкатися ні руками, ні гребінцем. Волосся вже заздалегідь має бути покладене в задуману зачіску перед використанням крейди.

По-третє, зверніть увагу, що при використанні пастельних крейд волосся може мати «засалений» вигляд, адже, як ви розумієте, у складі таких крейд є жирні інгредієнти. Так що все волосся зазвичай не фарбується крейдою, а робляться кольорові акценти на окремих пасмах.

Зверніть увагу, що для досягнення потрібної інтенсивності фарбування вам, можливо, доведеться дуже довго та ретельно обробляти крейдою пасма. На вологі пасма колір «береться» краще, але при цьому волосся не повинно бути занадто мокрим.

Кольорова крейда для волосся фарбує всі поверхні, до яких торкається. Тому вкрай важливо під час фарбування захищати руки та одяг, а також, можливо, підлогу. І хоча крейда досить легко відмивається і відмивається, Форми випуску крейди для волосся, до речі, сьогодні є різні. Найчастіше це прості брусочки різних розмірів, спеціальні гребінці або круглі слайдери, але також можна і зустріти рідкі фарбувальні засоби, які теж називають «дрібницями» за подібний принцип дії. Використання кожного з цих варіантів є свої шанувальники.

Як пофарбувати волосся кольоровою крейдою самостійно?

Раніше послугу фарбування волосся подібною крейдою пропонували в перукарських салонах, беручи за неї чималі гроші. Тепер широко поширене таке фарбування і в домашніх умовах, особливо коли йдеться про дітей.

Вимийте голову, не використовуючи бальзам/кондиціонер чи маску

Найкраще колір «лягає» на чисте волосся, на якому немає ні природного жирового мастила, ні силіконів або масел з бальзамів і масок. Ось чому дуже бажано вимити голову саме незадовго до фарбування.

Захистіть свій одяг накидкою

Як уже було сказано раніше, крейди фарбують все, з чим контактують. І якщо ви хочете уникнути фарбування одягу, краще накиньте поверх спеціальну пелеринку або рушник, який не шкода.

Починайте фарбувати пасма, рухаючись зверху донизу

Якщо волосся від природи світле або знебарвлене, то можна фарбувати його крейдою в сухому вигляді, а ось темні пасма краще перед фарбуванням злегка намочити. Фарбувати починайте у напрямку зверху донизу, а не навпаки. Одне й те саме пасмо може знадобитися обробити кілька разів, щоб колір був насиченим.

Закріпіть результат плойкою, праскою або феном

Пофарбовані пасма укладіть за допомогою плойки, фена або прасування, намагаючись не розчісувати. Якщо пасма після фарбування ще вологі, дайте їм спочатку висохнути.

Нанесіть фіксуючий спрей (лак для волосся)

Щоб закріпити колір і при цьому запобігти обсипанню частинок фарби з волосся, рекомендується зафіксувати готову зачіску спреєм (лаком). Якщо все зроблено правильно, то оновлена ​​яскрава зачіска радуватиме вас від кількох годин до декількох діб, хоча, звичайно, залишати крейду на волоссі занадто довго небажано: багато хто відзначає, що після крейди волосся виглядає сухим. Для видалення фарби з волосся досить звичайним чином вимити голову з шампунем, і ось тут якраз стануть у пригоді поживні і зволожуючі бальзами і маски, які повернуть волоссю м'якість, блиск і еластичність.