6 корисних властивостей олії волоського горіха для шкіри та волосся

10.05.2024 09:00

6 корисних властивостей олії волоського горіха для шкіри та волоссяОлія волоського горіха — це кулінарна рослинна олія, яку добувають із ядер волоських горіхів. Зазвичай її використовують у холодних стравах, таких як заправки для салатів, тому що вона погано переносить високі температури. Крім цього, олія волоського горіха цінується за свої косметичні властивості. Які саме корисні властивості має олія волоського горіха для шкіри та волосся?

Живить і зволожує шкіру

Олія волоського горіха складається переважно з поліненасичених жирних кислот, таких як лінолева, альфа-ліноленова та олеїнова. Вона також містить деякі мононенасичені та насичені жири. Завдяки високому вмісту поліненасичених жирів, олія волоського горіха має чудові живильні та зволожувальні властивості. Вона забезпечує шкіру поживними речовинами, допомагає їй утримувати вологу, запобігає сухості та лущенню.

Знімає подразнення шкіри та запобігає запаленню

Протизапальні та заспокійливі властивості олії волоського горіха — ще одна з її косметичних переваг. Олія волоського горіха допомагає лікувати грибкові інфекції шкіри, такі як кандидоз, стригучий лишай або епідермофітія, а також деякі незаразні запальні захворювання шкіри, наприклад, екзему та псоріаз. Наносьте її місцево на уражену ділянку, щоб зменшити свербіж і запалення. Звичайно, дуже бажано проконсультуватися з дерматологом перед тим, як спробувати новий лікувальний засіб, незалежно від того, наскільки він натуральний.

Зменшує зморшки та запобігає передчасному старінню шкіри

Олія волоського горіха містить антиоксиданти, які допомагають нейтралізувати шкідливий вплив вільних радикалів і сповільнити процес старіння. Крім того, вона допомагає зменшити перші ознаки старіння, такі як дрібні і глибокі зморшки, сухість і в’ялість шкіри, тьмяний колір обличчя. Олія волоського горіха робить шкіру більш пружною і гладенькою, відновлює її природну еластичність і здорове сяйво, а також поповнює запаси вологи в епідермісі.

Зменшує темні кола

Темні кола та мішки під очима — поширене явище, зазвичай спричинене щоденним стресом та недосипанням. Застосування теплої олії волоського горіха забезпечить чутливу шкіру під очима необхідною вологою, зменшить набряклість, поверне шкірі природне сяйво і зменшить видимість темних кіл. Однак треба пам’ятати, що вона не діє миттєво; якщо вам потрібен негайний ефект, спробуйте краще інші засоби, наприклад, охолоджені чайні пакетики або скибочки огірка.

Усуває лупу й оздоровлює шкіру голови

Завдяки своїм антимікробним властивостям олія волоського горіха може допомогти вам позбутися лупи. Крім того, вона забезпечує шкіру голови поживними речовинами, зберігаючи її зволоженою та запобігаючи свербежу та лущенню. А коли шкіра голови здорова, волосся теж буде здоровим. Якщо у вас немає алергії на ефірні олії, ви можна додати до олії волоського горіха пару крапель олії лаванди або чайного дерева; це посилить її антисептичний ефект.

Зменшує випадіння волосся і стимулює його ріст

Коли ви наносите олію волоського горіха на шкіру голови, вона живить волосяні фолікули, а коли волосяні фолікули отримують достатньо поживних речовин, волосся менше випадає і починає рости швидше. Для зміцнення коренів волосся підігрійте трохи олії і нанесіть її на корені; якщо у вас сухе або пошкоджене волосся, можна розподілити її до самих кінчиків за допомогою гребінця. Одягніть шапочку для душу, загорніть волосся в рушник і залиште олію щонайменше на пів години, а потім вимийте голову шампунем, як зазвичай.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1096