6 порад, як відновити пошкоджене волосся та запобігти подальшому пошкодженню

20.05.2024 09:18

6 порад, як відновити пошкоджене волосся та запобігти подальшому пошкодженнюЄ маса речей, які можуть призвести до пошкодження волосся: зневоднення, надмірне розчісування, спека, тугі зачіски, активне розтирання вологого волосся рушником… Цей список можна продовжувати і продовжувати. Тож не дивно, що більшість людей хоча б раз у житті стикаються з проблемою пошкодженого волосся. Ось кілька порад, які допоможуть відновити пошкоджене волосся та запобігти його подальшому пошкодженню.

Обирайте правильні засоби для догляду за волоссям

Щоб відновити пошкоджене волосся, використовуйте засоби для догляду за волоссям, які спеціально для цього розроблені. До їхнього складу входять інгредієнти, які допомагають відновити структуру волосся, утримують вологу та згладжують кутикулу. Поширені інгредієнти, які можна знайти в засобах для відновлення волосся, — рослинні олії, гідролізовані протеїни (особливо кератин), амінокислоти, алое вера тощо. Обов’язково використовуйте кондиціонер глибокої дії і шампунь, який не містить агресивних поверхнево-активних речовин, як-от сульфатів.

Спробуйте домашні маски для волосся

Маски для волосся, зроблені своїми руками, можуть бути настільки ж ефективними, як і магазинні. Крім того, вони недорогі, а більшість інгредієнтів для них знайдуться у вашому холодильнику та кухонних шафках. Найчастіше з харчових продуктів у домашніх масках для волосся використовуються різні олії (оливкова, кокосова тощо), авокадо, банани, яйця та мед.

Відріжте кінчики волосся

Не завжди пошкоджену структуру волосся можна відновити. Наприклад, більшість засобів від посічених кінчиків насправді не відновлюють посічені кінчики волосся, а призначені для того, щоби їм запобігти. Найпростіший спосіб позбутися посічених кінчиків — відстригти їх. Стилісти рекомендують робити це в салоні гарячими ножицями, оскільки вони запечатують кінець волосяного стрижня і не дають йому знову посіктися. Щоб зберегти волосся здоровим, підрівнюйте його кожні шість-вісім тижнів і використовуйте відновлювальні засоби для кінчиків волосся (сироватки, олії тощо) у проміжках між стрижками.

Захищайте волосся від впливу високих температур

Гаряча вода, сушіння феном та термоукладання є одними з найпоширеніших причин пошкодження волосся, оскільки вони позбавляють його вологи та природних олій, що призводить до зневоднення та ламкості. Щоб запобігти цьому, мийте волосся теплою водою, встановлюйте фен на найнижчу температуру (або давайте волоссю висохнути природним шляхом, коли це можливо) і завжди використовуйте термозахисні засоби, коли завиваєте або випрямляєте волосся за допомогою термоінструментів.

Будьте обережні з вологим волоссям

Вологе волосся особливо вразливе, тому з ним треба поводитися обережно, особливо якщо воно тонке, ламке або кучеряве. Більшість стилістів рекомендують акуратно промокнути волосся дуже м’яким рушником замість того, щоб його інтенсивно терти або викручувати. Ніколи не розчісуйте мокре волосся, натомість обережно розплутайте його пальцями або гребінцем із широкими зубцями. Нарешті, не використовуйте гумки або шпильки, щоб зафіксувати мокре волосся.

Включіть у догляд за волоссям незмивні засоби

Незмивні кондиціонери та інші засоби для догляду за волоссям (креми, сироватки, спреї тощо) захистять волосся між миттями. Вони допомагають утримувати вологу, захищають волосся від ультрафіолетового випромінювання, солоної та хлорованої води тощо, запобігають сплутуванню, а також запобігають вицвітанню фарбованого волосся. Влітку треба додатково захищати волосся шапочкою для плавання в басейні та капелюхом або хусткою на пляжі. Якщо ви намочили волосся, не потім нанести незмивний засіб повторно.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1114