Що таке гіалуронові вуса і як їх позбутися

05.07.2024 14:01

Що таке гіалуронові вуса і як їх позбутисяІн'єкції філерів на основі гіалуронової кислоти сьогодні надзвичайно потрібні для корекції розміру та/або форми губ. Зазвичай губи після таких ін'єкцій виглядають привабливо та спокусливо, але іноді виникає ефект про гіалуронових вусів. Ми розповімо вам сьогодні, що таке гіалуронові вуса і як їх позбутися.

Процедура збільшення або зміни форми губ у наші дні настільки популярна, що вважається дуже легкою справою, проте, незважаючи ні на що, це все ще медичне втручання, яке має певні ризики виникнення ускладнень чи небажаних наслідків.

Одним із негативних наслідків уколів філерів у губи можуть стати якраз гіалуронові вуса — щільний валик над контуром верхньої губи, який утворюється через міграцію філера і який відкидає тінь, дійсно схожу на вуса. У такому разі губи після процедури збільшення виглядають дуже неприродно, що може завдавати естетичних незручностей.

Гіалуронові вуса можуть з'явитися насамперед через помилки у виконанні процедури. Справа в тому, що необхідно дуже точно підібрати препарат, розрахувати його дозу та глибину введення, щоб уникнути міграції філера. Найменша помилка майстра, що виконує уколи, може призвести до того, що препарату виявиться занадто багато і в результаті він «виштовхнеться» активною мімікою нагору.

Крім того, якщо в'язкість філера більша, ніж потрібно для конкретної людини, то це знову ж таки призведе до міграції препарату. Плюс, якщо вводити препарат занадто швидко, то він може створити зайвий тиск, що не дасть йому правильно розподілитися в тканинах губ. Підсумок зрозумілий.

Інші фактори, що провокують гіалурнові вуса, — неправильна техніка введення, складна для заповнення філерами анатомія губ, а також надто часте збільшення губ. Наприклад, якщо за короткий період часу в губи ввести більше 1 мл препарату, то філер просто не встигає після попередньої процедури повністю «розійтися», що створює своєрідне «передозування» препарату і, відповідно, надлишковий тиск, що «виштовхує» введену гіалуронову кислоту

Важливо зазначити, що у випадку, коли процедуру контурної пластики губ виконано правильно, ризик появи гіалуронових вусів мінімальний. Але він все ж таки не зникає повністю, оскільки надто інтенсивний масаж після уколів теж може призвести до міграції філера. Щоб такого не сталося, подібний масаж слід робити строго за інструкцією косметолога, не застосовуючи великої сили.

До речі, недотримання рекомендацій косметолога після процедури також може впливати на міграцію геля-філера. Наприклад, зазвичай після корекції губ потрібно в день процедури не пити і не їсти гаряче, 2-3 дні дотримуватися мімічного спокою, протягом 7 днів не приймати гарячі ванни і не вмиватися гарячою водою, а також на 14 днів відмовитися від відвідування лазні чи сауни. Якщо ж подібними порадами знехтувати, то ймовірність появи гіалуронових вусів буде вищою.

Хоча гіалуронові вуса як такі абсолютно не шкодять здоров’ю, естетичний дискомфорт від їх наявності може бути величезним. Тому фахівці діляться порадами як прибрати гіалуронові вуса. Тільки одразу попереджаємо, в домашніх умовах це неможливо! Потрібно звернутися до косметолога і разом із ним підібрати оптимальний метод вирішення проблеми. Нині варіантів є кілька.

Один із найпопулярніших серед них — це уколи препаратів з гіалуронідазою, натуральним ферментом, який розчиняє гіалуронову кислоту. Гіалуронідаза міститься від природи в організмі та відповідає за розпад надлишків гіалуронової кислоти. Введений препарат з гіалуронідазкою дозволить безпечно розщепити філер, після чого губи набудуть попереднього вигляду і через якийсь час можна буде зробити повторну корекцію.

Можливо також і введення надмалих дозувань препарату, що розщеплює гіалуронову кислоту, безпосередньо в області «вусів», що дає шанс усунути лише ущільнення над губами, але не зроблений філером об'єм. Проте слід зазначити, що не всі косметологи за це беруться, а контролювати розподіл препарату в тканинах губ вкрай складно, що робить результат важкопрогнозованим.

Альтернативою ін'єкціям препаратів з гіалуронідазою є метод з використанням спеціальної ультразвукової апаратури, при якому препарат з ферментом, що розщеплює гіалуронову кислоту, наноситься на область «вус», а потім під впливом ультразвукових хвиль потрапляє у тканини та розчиняє зайвий філер.

Крім того, застосовується також як альтернатива ін'єкціям інфрачервоний термоліфтинг — неінвазивна процедура, під час якої тканини точково прогріваються до певної температури, що прискорює виведення філера. Щоправда, потрібна серія таких процедур, щоб досягти потрібного результату.

Оскільки гіалуронова кислота, введена у складі філера в губи, поступово під впливом природної гіалуронідази руйнується сама, то гіалуронові вуса згодом можуть зникнути самостійно. У середньому це відбувається через 6-12 місяців після процедури, і якщо дефект не завдає особливих незручностей, то можна як варіант і просто почекати.

Ну, а найкращим рішенням буде профілактика появи гіалуронових вусів. Тож якщо ви вирішили зробити контурну пластику губ, дуже ретельно підійдіть до вибору клініки і фахівця-косметолога, дізнайтесь більше про використовувані методики і препарати, поцікавтеся (можливо, у кількох лікарів), який об’єм філеру підходить саме вам, чи вважаються ваші губи складними для введення препаратів гіалуронової кислоти Не забудьте дотримуватися всіх рекомендацій щодо догляду за губами після процедури та ретельно контролювати їх стан, щоб у разі потреби якнайшвидше звернутися за допомогою та мінімізувати можливі ускладнення та побічні ефекти.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7846