Як вибрати базову футболку

30.01.2023 12:35

Як вибрати базову футболкуСьогодні в словнику не лише модних експертів, а і звичайних споживачів активно використовується поняття так званого базового гардероба, тобто кількох універсальних предметів одягу, з використанням яких можна створювати різні стильні образи. У базовому гардеробі одну з головних ролей грає футболка, і сьогодні ми розповімо вам, як правильно вибрати базову футболку.

На перший погляд здається, що немає більш простого та зрозумілого одягу, ніж звичайна футболка, тому немає сенсу говорити про те, як її вибрати: просто пішов та купив. Але насправді є кілька важливих нюансів, які бажано враховувати під час вибору, якщо ви хочете, щоб футболка справді стала однією з базових речей у вашій шафі.

Колір

Базова футболка має бути нейтрального кольору, який поєднуватиметься практично з усіма іншими кольорами. Так що білий, бежевий, чорний або сірий варіанти підійдуть ідеально. Якщо ви ніяк не можете вирішити, якому кольору віддати перевагу, вибирайте білий — це класичний варіант.

Крій

Якщо йдеться саме про базову футболку, то вона має бути прямого крою, щоби плавно облягати фігуру, не обліплюючи її, але й не звисаючи «мішком». Рукави мають бути вільними і не надто короткими, а форма горловини має відповідати особливостям форми обличчя.

Матеріал

Для базової футболки ідеально підходить 100 % бавовна, втім, допустимий невисокий вміст синтетичних волокон для підвищення зносостійкості тканини. Зверніть увагу, що тканина має бути досить щільною, щоб футболка добре тримала форму, і водночас трохи еластичною, щоб забезпечити прилягання по фігурі.

Довжина

Базова футболка може бути будь-якої довжини, а вибирати за цим параметром треба залежно від того, як саме планується цю футболку носити: коротший варіант підійде, якщо футболку планується заправляти в штані або спідниці; більш довга футболка стане в нагоді, щоб носити її навипуск. Найбільш популярний варіант — до середини сідниць.

Якість

Базова футболка має бути виготовлена якісно, адже нитки, що стирчать, криві шви або, скажімо, асиметричні рукави дуже псують образ. Дуже важливо також, щоб матеріал футболки не скочувався, не розтягувався та не протирався, а також добре зберігав колір (якщо йдеться про сірі, бежеві та особливо чорні футболки).

Базову футболку можна носити як завгодно та із чим завгодно. Наприклад, дуже просте, але водночас «робоче» поєднання — це базова футболка та джинси. Крім того, базову футболку можна носити зі спідницею, із сукнею-комбінацією, із шортами, з легінсами, з кардиганом, тренчем, сорочкою, брюками, жакетом та ін.

У базових футболок різних кольорів є свої особливості носіння. Наприклад, біла футболка — чудовий компаньйон для штанів або спідниці зі складним строкатим принтом, також вона є чудовою основою для яскравих акцентів у образі, таких як масивна біжутерія, незвичайний ремінь тощо.

А ось якщо ви вибираєте бежеву базову футболку, то зверніть увагу на її відтінок: якщо він буде надто світлим, це може зіпсувати образ, зробивши його надто бляклим; краще вибирати відтінок на 1–2 тони темніше за колір своєї шкіри.

Будь-яка базова футболка хороша тим, що ніколи не виходить із моди й поєднується практично з будь-якими речами та стилями. Так що якщо вам вдасться підібрати для себе ідеальну базову футболку, сміливо беріть як мінімум пару штук — вони точно не залежаться на полиці вашої шафи!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7325