Як вибрати шорти за фігурою

24.03.2023 09:02

Як вибрати шорти за фігуроюУ літню спеку хочеться забути про щільний довгий одяг і скоріше одягатися в легкі зручні шорти. Ось тільки, на жаль, це дуже підступний одяг, і неправильно підібрана модель легко може підкреслити всі недоліки та проблеми фігури. Ось чому важливо знати, як вибрати шорти за фігурою.

Як відомо, на сьогодні прийнято виділяти п’ять основних типів жіночих фігур: «пісочний годинник», «груша», «перевернутий трикутник», «прямокутник» та «яблуко». Кожен із цих типів характеризується певними пропорціями та характерними особливостями, тому одяг рекомендується вибирати якраз з урахуванням вашого типу фігури.

Як вибрати шорти для фігури «пісочний годинник»?

Фігура типу «пісочний годинник» вважається ідеальною, тому майже будь-які шорти при такому типі фігури «сядуть» як треба. А щоб особливо вигідно підкреслити переваги фігури, рекомендується зупинити вибір на моделях із високою посадкою, які підкреслюють тонку талію.

Варто врахувати, що для того, щоб уникнути порушень пропорцій тіла, не варто вибирати шорти, які штучно збільшують обсяг стегон. А якщо у вас низький зріст, додатково варто відмовитися від шортів із надто низькою посадкою, інакше вони зроблять ноги візуально коротшими.

Як вибрати шорти для фігури «груша»?

Характерна особливість цього типу фігури — масивні широкі стегна. Щоб скоригувати такий недолік, необхідно вибирати шорти, які допоможуть зробити стегна візуально стрункішими. Наприклад, впораються з таким завданням темні та помірно прилеглі шорти до середини колін або трохи нижче. Поєднувати подібні шорти рекомендується зі світлим верхом, який візуально додасть недостатнього об’єму в ліфі та плечах.

Відмовитися краще від шортів із низькою посадкою, широкими ременями, широкими бічними кишенями та вираженим клешем. Усі вони привертають увагу до стегон і візуально підкреслюють їхню масивність.

Як вибрати шорти для фігури «перевернутий трикутник»?

Такий тип фігури прямо протилежний попередньому: плечі широкі та масивні, а от стегна вузькі. Тому, щоб зробити фігуру пропорційною і наближеною до того самого «пісочного годинника», за допомогою шортів необхідно візуально збільшити обсяг стегон і зробити акцент на них. Для цього можуть підійти вільні шорти яскравих забарвлень та з незвичайними принтами, шорти з відворотами.

Власницям фігури «перевернутий трикутник» зазвичай скаржитися на стрункість ніг не доводиться, тому довжина шортів може бути практично будь-якою. Обмеження накладе лише зріст: дуже високим дівчатам краще відмовитися від надто коротких шортів, а дівчатам низького зросту можуть не підійти шорти довжиною до колін.

Як вибрати шорти для фігури «прямокутник»?

Фігура «прямокутник» характеризується відсутністю яскраво вираженої талії та взагалі виражених вигинів. Тому плавності ліній допоможуть надати правильно підібрані шорти — короткі та вільні, з відворотами та бічними кишенями. Вдалими також будуть моделі із защипами на талії або широким ремінцем, що підкреслює талію.

Від яких шортів варто відмовитися з таким типом фігури? Облягаючі мінішорти з низькою посадкою можуть виявитися не найкращим варіантом, зробивши фігуру ще більш схожою на прямокутник. Занадто об’ємні моделі теж можуть не підійти, інакше є ризик візуально зробити нижню частину фігури дуже важкою.

Як вибрати шорти для фігури «яблуко»?

Фігуру типу «яблуко» прийнято вважати найскладнішою для вибору одягу загалом і шорт зокрема, адже за такої фігури обсяг зосереджений здебільшого в районі живота. Щоб візуально виправити ситуацію, рекомендується вибирати шорти із досить щільної однотонної тканини із завищеною талією та накладними кишенями на стегнах. Також можуть підійти шорти із широкою кокеткою.

Табу для фігури «яблуко» — короткі шорти, що обтягують, з низькою посадкою, особливо якщо присутня проблема зайвих кілограмів у зоні стегон. З обережністю потрібно також поставитися до шортів із візерунками в районі талії або товстими ременями.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6521