Як і з чим носити штани палаццо

31.03.2023 14:26

Як і з чим носити штани палаццоЯкщо поглянути на модні тренди сезону 2022-2023 рр., можна помітити, що штани палаццо міцно займають одні з перших місць. І хоча насправді цей фасон аж ніяк не новий, саме останніми роками до нього прикута особлива увага. Сьогодні пропонуємо вам дізнатися, як і з чим носити брюки палаццо, щоб виглядати стильно та сучасно.

Головною характерною рисою штанів палаццо є вільний крій від області талії чи стегон. Такий фасон увійшов у моду ще в 20-30-ті роки минулого століття і, до речі, спочатку призначався для походу на пляж. На початку штани палаццо шили з легких тканин, але сьогодні вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів і легко підійдуть хоч для пляжу, хоч для міських прогулянок, хоч для офісу.

Штани палаццо люблять за їх універсальність, а також здатність приховувати деякі вади фігури і візуально подовжувати ноги. Палаццо зазвичай мають високу посадку, а ширина штанин може змінюватись в залежності від конкретної моделі. Вважається, що свою назву штани отримали завдяки Еміліо Пуччі, які продемонстрував подібну модель на показі у Палаццо Пітті у Флоренції.

Штани палаццо в цілому йдуть усім, потрібно лише правильно підібрати їх довжину і ширину, причому довжина особливо важлива. Справа в тому, що для ефекту подовження ніг і витягування силуету палаццо повинні доходити до підлоги, повністю закриваючи каблук, якщо він є, при цьому штани не повинні збиратися в складки спереду. Виняток становлять лише моделі з легких тонких тканин, які не будуть додавати зайвого обсягу.

Щодо ширини штанів палаццо, то вона повинна враховувати особливості фігури. При фігурі з вузькими стегнами можуть підійти дуже широкі палаццо, що розширюються відразу від талії, - так штани створять недостатній об'єм в області стегон і вирівняють пропорції. Зі свого боку, володаркам пишних стегон краще зупинити вибір на помірно широких моделях, у яких розширення починається від середини стегон.

Тканина та колір штанів палаццо завжди вибираються індивідуально залежно від того, як і з чим саме їх планується поєднувати. Як уже говорилося, ці штани універсальні, і вони чудово комбінуються практично з будь-яким «верхом», який підходить фігурі та нагоді. Наприклад, запросто можна носити палаццо хоч із кроп-топами, хоч із діловими сорочками, хоч із шовковими блузами, хоч із водолазками, светрами та кардиганами.

Те саме стосується взуття: до палаццо в цілому підходить будь-яке взуття на досить високому підборі, яке відповідає вподобаням і нагоді, а відмовитися бажано лише від поєднань таких штанів з лоферами, балетками та туфлями на низьких підборах. Взуття на плоскій підошві допустиме, якщо тканина палаццо тонка: у цьому випадку можуть підійти відкриті сандалії.

Ідеї поєднань із брюками палаццо в гардеробі

З сорочкою

Тандем із палаццо та сорочки — справжня класика, яка особливо вдала для ділового стилю. Вигідно виглядають як яскраві палаццо з універсальною білою сорочкою, так і, навпаки, нейтральні палаццо в комплекті з яскравою акцентною сорочкою. У разі потреби сорочка при поєднанні з брюками палаццо може йти і другим шаром - на додаток до кроп-топу, топу в стилі білизни або базової майки.

З блузою

Ансамбль із штанів палаццо та блузи виходить особливо жіночним, завдяки правильному підбору блузи образу можна надати за бажанням романтичні, зухвалі чи ділові нотки. Практично ніяких обмежень у поєднанні палаццо з блузами немає, потрібно лише дотримуватись загальних правил стилю.

З майкою або футболкою

Образи зі штанами палаццо та футболкою або майкою виглядають актуально та ефектно, «верх» у даному випадку рекомендується підбирати облягаючий, укорочений, але можна брати і звичайну майку чи футболку базового крою та класичної довжини. Кольори допускаються будь-які, образ добре може доповнити другий шар із жилета, шкіряної куртки, кардигану або сорочки в чоловічому стилі.

З топом

Вибір топу залежить від особливостей штанів. Літні палаццо з легкої тканини гарні у поєднанні з топом-бандо, поверх якого за бажання можна накинути легку шифонову блузу. Для романтичного луку можна вибрати топ із рукавами-ліхтариками, а сексуальний образ вийде, якщо до штанів палаццо в пару підібрати топ на тонких бретелях. Якщо ж хочеться чогось креативного, можна розглянути топи з незвичайними вирізами, асиметричні топи тощо.

З теплим «верхом»

Для прохолодної літньої погоди або для холодного сезону до штанів палаццо можна сміливо вибирати практично всі варіанти теплого «верха»: водолазки, светри, кардигани, жакети тощо. Дуже добре виглядають поєднання палаццо з водолазками, особливо чорними, а також з тонкими светрами, які можна заправити в штани. Кардигани та жакети підходять для другого або навіть третього шару в «теплому» образі, вони можуть бути як стандартної довжини, так і вкороченими або, навпаки, подовженими.

Штани палаццо нині на піку популярності та дизайнери не втомлюються вигадувати все нові й нові моделі цих штанів, а стилісти — вигадувати з ними модні образи. При цьому такі штани залишаються перевіреною класикою, яку можна навіть включити до базового гардероба: вони настільки універсальні, що підібрати до них «верх» та взуття буде легко, а будь-якій фігурі вони допоможуть додати стрункості.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7498