Як доглядати за шкіряною сумкою

07.04.2023 08:50

Як доглядати за шкіряною сумкоюШкіряні сумки виглядають привабливо та стильно, а також високо цінуються за міцність. Але, на жаль, якщо за ними не доглядати, їхня краса буде зовсім недовговічною, а від колишньої міцності залишаться лише спогади. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися, як правильно доглядати за шкіряною сумкою, щоби подовжити їй життя.

Усі вироби з натуральної шкіри, у тому числі й сумки, потребують правильного зберігання, очищення від забруднень та носіння. Зокрема, дуже корисно при догляді за шкіряною сумкою дотримуватися таких основних правил.

Раз на тиждень протирайте сумку мильною водою

Якщо видимих забруднень на сумці немає, це зовсім не означає, що на ній не осіли вуличний бруд та пил. Тому не рідше разу на тиждень обов’язково протирайте поверхню сумки теплим мильним розчином за допомогою м’якої тканини, а потім витирайте насухо.

Завжди витирайте вологу з поверхні сумки

Якщо сумка потрапила разом із вами під дощ або ви пролили щось на неї, не варто сподіватися, що вона висохне сама. Під впливом вологи шкіряна сумка псується, тому обов’язково витирайте мокру сумку за першої ж можливості.

Не сушіть сумку феном або на гарячому радіаторі

Як було зазначено вище, надлишок вологи шкідливий для шкіряної сумки. Але спроби прискорити сушіння мокрої сумки за допомогою фена або гарячої батареї — це далеко не найкращий варіант вирішення проблеми. Під впливом дуже гарячого повітря шкіра просто може деформуватися, зморщитися. Найкраще залиште сумку сохнути за кімнатної температури.

Не використовуйте для видалення забруднень агресивні засоби

Такі популярні в побуті очищувальні засоби, як оцет, засіб для виведення плям або на перший погляд нешкідливі вологі серветки, насправді досить агресивно впливають на поверхню шкіряної сумки й можуть її зіпсувати, пересушивши або ж змінивши колір.

Не забувайте про підкладку

Дбаючи про шкіряний верх сумки, не забувайте і про внутрішню підкладку, яка теж потребує регулярного догляду. Зокрема можна почистити підкладку сумки за допомогою ватних дисків, змочених у спирті, або за допомогою очищувальних антибактеріальних серветок. Але рясно змочувати водою підкладку не треба, щоб вода не потрапила на шкіру.

Довіряйте видалення плям із сумки професіоналам

Для видалення складних плям зі шкіряної сумки найкраще відразу звертатися до професійної хімчистки, де підберуть оптимальний засіб для конкретної плями. Якщо ж такої можливості немає, можна спробувати й домашні методи. Так, сліди від кулькової ручки спробуйте видалити за допомогою липкої стрічки або твердої гумки, також можна спробувати впоратися з такими плямами за допомогою ватного тампона, змоченого в лимонному соку. Жирні плями можна прибрати, якщо засипати їх крейдовим порошком, а потім витерти м’якою ганчіркою, а з плямою від помади допоможе впоратися спирт.

Регулярно обробляйте сумку захисними засобами

Шкіряна сумка може постраждати від надто агресивної дії різних чинників довкілля, тому її потрібно час від часу обробляти спеціальними захисними кремами або спреями, які містять особливі компоненти, що надають шкірі водовідштовхувальні, УФ-стійкі та інші необхідні властивості.

Не залишайте надовго сумку під впливом прямих сонячних променів

Під прямими сонячними променями колір шкіри легко може вигоріти, а сама шкіра може навіть пошкодитися. Тому найкраще не забувати сумку на сонці, а в разі потреби — накривати чимось.

Не носіть світлу сумку з темним одягом

Нерідко барвники, що використовуються у виробництві темного одягу, можуть залишати на поверхні світлої сумки помітні сліди. Видалити їх важко навіть в умовах хімчистки, тому найкраще уникати поєднання світлої сумки та темного одягу.

Не користуйтеся для догляду за шкіряною сумкою засобами для взуття

Наскільки б не була велика спокуса купити один і той же засіб і для догляду за шкіряним взуттям, і для догляду за шкіряною сумкою, робити цього все ж таки не варто, оскільки склад засобів для взуття та засобів для сумок досить сильно відрізняється.

Не зберігайте сумку в поліетиленовому пакеті

Під час зберігання в поліетиленовому пакеті сумка може потріскатися від нестачі вологи та повітря, крім того, вона може легко деформуватися. Тому краще зберігати сумку в мішечку з натуральної тканини, розмістивши його так, щоб сумка зберігала свою початкову форму. Додатково можна наповнити сумку згорнутим чистим непотрібним одягом або зім’ятими газетами. До речі, якщо мішка для зберігання сумки немає, підійде звичайна стара чиста наволочка для подушки.

Правильний догляд за шкіряною сумкою потребує уважності, акуратності та послідовності. Не забувайте про регулярне видалення забруднень, «провітрювання» сумки, очищення підкладки та обробку спеціальними засобами для догляду й захисту, якщо хочете, щоб ваша шкіряна сумка правильно прослужила вам не один рік.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7079