5 помилок у виборі сукні plus size

14.04.2023 14:56

5 помилок у виборі сукні plus sizeКожна фігура по-своєму прекрасна, але невдалий вибір наряду може зіпсувати все. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися, які 5 помилок у виборі сукні plus size роблять представниці прекрасної статі, і як зробити так, щоб цих помилок не допустити.

Терміном plus size («плюс сайз») сьогодні називають «нестандартні» великі розміри, що виходять за рамки звичних S-M-L, тобто в більш звичному для вітчизняних умов форматі це всі розміри більші за 48-й. Останнім часом все більше і виробників одягу, і стилістів звертають увагу саме на власниць розмірів плюс сайз, оскільки в цьому випадку діють дещо специфічні правила підбору нарядів.

Сукня — популярний елемент у жіночому гардеробі за будь-якої фігури, і, звісно ж, пара-трійка зайвих (або не зайвих) кілограмів не повинні перешкоджати бажанню носити її. Ось тільки якщо сукню вибрати неправильно, то радості вона може не принести, оскільки підкреслить недоліки, доставить дискомфорт і взагалі змусить почуватися безглуздо.

Плаття не за розміром

З урахуванням того, наскільки великий нині в суспільстві тиск у питанні розмірних стандартів, мало кому хочеться уславитися «пампушкою», «дамочкою плюс сайз» або ще кимось у цьому роді. В результаті багато хто намагається «втиснутися» у сукню, яка відверто маленька, аби лише відповідати стандарту.

Є й інша крайність, коли дівчата та жінки спеціально вибирають розмір побільше, щоб сукня «сіла» вільніше і максимально приховала будь-які недоліки. Але насправді ні те, ні інше — не варіант: і надто маленька, і надто велика сукня підкреслять повноту, якщо вона є, тому щоб сукня добре виглядала на вас, вона має бути саме вашого розміру.

Не бійтеся приміряти різні сукні, щоб визначити цей розмір: самі по собі цифри на ярличку взагалі ні про що не говорять, а у різних виробників до того ж можуть настільки відрізнятися розмірні сітки, що десь реальний XL перетвориться на XXL, а десь — на L.

Занадто коротка сукня

Про те, чи доречна довжина міні при фігурі плюс-сайз, сперечаються і стилісти, і самі володарки пишних форм. Насправді ж орієнтуватися слід виключно на власну думку щодо цього питання.

Якщо вам не хотілося б привертати увагу до повноти ніг, то від надто коротких суконь краще відмовитись. І, до речі, довжина до колін або нижче буде особливо доречною, якщо йдеться про літні сукні.

Чому? Тому що багатьом жінкам і дівчатам у розмірі plus size, на жаль, добре знайома проблема натирання внутрішньої сторони стегон при ходьбі. Достатня довжина сукні дозволить приховати від чужих очей невеликі хитрощі на кшталт бандалеток або спеціальних шортиків, що запобігають натиранню.

Занадто облягаючий крій

Як і у випадку з довжиною сукні, щодо її крою теж має значення насамперед саме ваша думка та ваш погляд на власну фігуру. Якщо вас бентежить зайвий об’єм у тих чи інших областях, то дуже облягаючу сукню вам краще не вибирати, оскільки вона приверне увагу саме до проблемних зон.

Особливо «підступною» буде в даному випадку трикотажна сукня, що облягає, та ще й коротка. Така взагалі мало кому йде практично незалежно від фігури, тому краще підібрати щось інше.

Занадто вільний крій

Протилежна крайність надто облягаючому вбранню — носити надто вільні сукні-балахони, в яких взагалі не видно жодних пропорцій фігури. У цій ситуації фігура «губиться» і перетворюється на одну велику пляму, тому від вибору на користь безформних об'ємних суконь бажано відмовитися.

Але якщо подібна сукня в гардеробі вже є, «врятувати» ситуацію може ремінь на талії або другий шар одягу у вигляді сорочки або блейзера прямого крою — це допоможе позначити лінію талії, витягнути силует і правильно підкреслити переваги фігури, одночасно відволікаючи від недоліків .

Занадто тонка тканина

Коли тканина сукні дуже тонка, вона дуже і дуже невдало виділяє усі недосконалості фігури. І в сукні з такої тканини ви ризикуєте підкреслити найменші складочки і нерівності рельєфу шкіри, а також білизну, що врізається в тіло. До того ж, якщо тканина черечур тонка, вона дуже швидко втрачає первісний вигляд, стаючи безформною.

При фігурі «плюс сайз» сукні із досить щільних тканин, які добре тримають форму, - оптимальний варіант. І якщо поєднувати відповідну тканину з «правильною» довжиною, кроєм і розміром, сукня цілком може претендувати на місце у вашому гардеробі.

Перераховані 5 помилок у виборі сукні для plus size є одними з найпоширеніших, але вони, на жаль, не єдині. І невдалим вибір сукні для фігури з параметрами «плюс» ще можуть, наприклад, зробити рукави-ліхтарики, занадто строкатий і великий принт, велика кількість декору в проблемних зонах тощо. Втім все це зовсім не означає, що потрібно зі страху потерпіти модне фіаско взагалі відмовитися від суконь: пам'ятайте про головні правила стилю, враховуйте особливості фігури і не відмовляйтеся приміряти сукні різних розмірів та фасонів, щоб знайти саме «свою».

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7508