Із чим поєднувати одяг рожевого кольору

01.06.2023 08:58

Із чим поєднувати одяг рожевого кольоруБагато хто ставиться до одягу рожевого кольору зневажливо, вважаючи його надто легковажним, але насправді цей колір, якщо його правильно «подати», може стати родзинкою образу, зробивши його відповідно до вашого настрою то грайливим і романтичним, то суворим та елегантним. Давайте дізнаємося, із чим найкраще поєднувати одяг рожевого кольору.

До рожевого кольору в одязі зазвичай складно ставитися нейтрально: його або люблять до глибини душі, або щиро ненавидять. Таке радикальне ставлення спричинене, швидше за все, тими стереотипами, що встигли сформуватися в суспільстві: рожевий вважають «кольором Барбі», приписуючи всім, хто його носить, легковажність.

Що ж, частково міф правдивий, і рожевий колір в одязі справді насамперед асоціюється з ніжністю юності та грайливістю. Тому зазвичай цей колір рекомендується носити дівчатам і молодим жінкам. Жінкам середнього віку стилісти, як правило, радять утримуватися від носіння рожевого одягу, зупиняючись хіба що на неяскравих рожевих аксесуарах на кшталт шарфу або шийної хустки.

Але «рекомендація» зовсім не означає «непорушне правило». Насправді рожевий може підійти майже будь-кому, важливо лише правильно підібрати потрібний його відтінок. Для цього треба керуватися насамперед особливостями зовнішності, що в сукупності називаються кольоротипами. Як відомо, усього кольоротипів виділяють чотири, називаючи кожен із них відповідно до певної пори року.

Так, якщо говорити про вибір відтінків рожевого для кольоротипу «зима», то в цьому випадку стилісти радять віддати перевагу яскравим відтінкам холодної гами. Особливо при цьому рекомендований бузково-рожевий, який володарки кольоротипу «зима» можуть сміливо використовувати у вбраннях навіть у дуже великих кількостях.

Коли йдеться про кольоротип «осінь», то вибір буде протилежним — на користь яскравих відтінків теплої гами, таких як персиковий, рожево-абрикосовий, лососевий. Підуть володаркам цього кольоротипу також бліді теплі рожеві відтінки.

«Весняним» дівчатам і жінкам рожевий колір в одязі рекомендований, якщо його відтінок належить до світлої та теплої гами кольорів. Яскраві відтінки, особливо якщо вони холодні, небажані, оскільки можуть «заглушити» всю ніжність «весни».

Для представниць прекрасної статі з кольоротипом «літо» у виборі рожевого взагалі практично немає обмежень: ось де можна розгулятися! Втім, навіть якщо літній кольоротип зовнішності приймає рожевий у будь-яких його проявах, важливо не забувати про доречність того чи іншого відтінку рожевого залежно від ситуації.

До речі, під час вибору одягу рожевого кольору за будь-якого кольоротипу зовнішності не завадить зважити на особливості випадку, для якого такий одяг призначений. Давайте розглянемо деякі популярні рожеві відтінки в одязі і з’ясуємо, із чим їх краще поєднувати в певних ситуаціях.

Холодний блідо-рожевий відтінок

Такий відтінок відмінно поєднується з будь-якими іншими відтінками холодної гами кольорів, його навіть можна використовувати у своєму вбранні замість білого. Цей відтінок дуже стриманий, не викликає асоціацій із дитинством і доречний навіть у діловому вбранні. Такого кольору можна дозволити собі як спідницю, блузку, жакет або сукню, так і костюм або верхній одяг.

Бежево-рожевий відтінок

Цей відтінок залежно від кольору-компаньйона може виглядати і як бежевий, і як рожевий, що робить його універсальним. Щоби підкреслити приналежність відтінку до рожевого, достатньо надіти з ним щось синє, темно-сіре або фіолетове, а якщо потрібно зробити акцент на бежевій складовій, то треба поєднувати із цим кольором такі відтінки, як коричневий, червоний або помаранчевий.

Персиково-рожевий відтінок

Цей теплий та яскравий відтінок рожевого кольору зазвичай йде практично всім. Для створення в міру яскравого образу він підходить ідеально. Поєднувати його треба із сірим, бежевим, чорним. Ті, хто любить експерименти, можуть спробувати комбінувати персиковий відтінок рожевого із синім, фіолетовим або блакитним: у такому яскравому вбранні важко буде залишитися непоміченою! Щоправда, звісно ж, таке поєднання аж ніяк не для офісу з діловим дрес-кодом.

Яскравий рожевий

Цей відтінок дуже активний, його в одязі має бути зовсім небагато, щоб образ залишався стриманим. Такий відтінок не рекомендований для ділових зустрічей, його доречніше вибирати, якщо одяг призначений для прогулянок вулицею, клубних вечірок. Поєднувати його радять лише з неяскравими відтінками.

Насамкінець розглянемо кілька найбільш виграшних поєднань із рожевим кольором, які допоможуть завжди виглядати добре:

  • кілька різних відтінків рожевого, розташовані від найяскравішого до найнейтральнішого (ефект омбре);
  • холодний світло-рожевий та м’ятний;
  • будь-який відтінок рожевого та чорний;
  • будь-який відтінок рожевого та білий;
  • ніжно-рожевий та бежевий;
  • світло-рожевий та світло-коричневий;
  • рожевий та червоний (сміливе поєднання, але дуже ефектне).

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/5023