З чим носити велосипедки

31.07.2023 14:32

З чим носити велосипедкиВелосипедки давно вже перестали бути суто спортивним елементом гардеробу і нині активно носяться і на міські прогулянки, і на побачення, і навіть в офіс. Але при цьому далеко не всім відомо, з чим носити велосипедки, щоб не зазнати модного фіаско. Якщо це про вас, то пропонуємо далі з'ясувати, якими можуть бути стильні поєднання з велосипедками на різні випадки.

Спочатку велосипедки, а точніше велошорти, були розроблені, щоб підвищити комфорт та ефективність при їзді на велосипеді. Вони мають крій, що облягає, довжину до коліна і виконані з матеріалів, які повинні знижувати опір вітру, відводити вологу, а також захищати шкіру від натирання.

Професійні велошорти і зараз активно використовуються у велоспорті, для їх виготовлення найчастіше застосовуються тканини, в яких у різних пропорціях поєднуються поліамід та акрил. Велошорти бувають чоловічими та жіночими, вони можуть бути різних кольорів та крою, зокрема, у таких шортах можуть бути спеціальні вставки, які потрібні для відведення вологи, запобігання натиранню та амортизації при поштовхах та ударах під час їзди.

Нинішні модні велосипедки жодного відношення до професійних велошортів не мають: вони лише загалом повторюють зовнішній вигляд своїх спортивних «побратимів» і виконуються зовсім з інших матеріалів, мають зовсім інший дизайн і служать зовсім іншим цілям. І в першу чергу сьогодні велосипедки сприймаються як стильний елемент гардеробу, який можна носити практично завжди та усюди.

Найпростіший і найлогічніший спосіб носити велосипедки — це створити з ними лук у спортивному стилі. Додайте до ваших шортів базову футболку або худі, взуйте кросівки — і ваш образ готовий. Він згодиться для повсякденного носіння в місті або ж дійсно для занять спортом.

Велосипедки та вільна сорочка — ще один простий і, до речі, дуже комфортний варіант. Ви можете зробити образ більш розслабленим, якщо виберете оверсайз-сорочку як другий шар поверх топу в спортивному стилі, і доповните лук трекінговими сандалями або кросівками. Або ж ви можете надати образу більше жіночності та витонченості, якщо виберете взуття на шпильці, а сорочку зав'яжете вузлом на талії. Добре доповнить такий образ невеликий клатч чи сумочка крос-боді.

Як щодо велосипедок у поєднанні з жакетом? Легко! Як і у випадку з сорочкою, тут підійде модель оверсайз, жакет можна носити розстебнутим у поєднанні з топом або можна підперезати його ременем, позначивши талію. Вибір взуття допоможе надати образу потрібні нотки: грубі варіанти для більш зухвалих і сміливих луків, витончені та жіночні – для елегантних.

Поєднувати велосипедки зі шкіряною косухою або джинсовою курткою теж чудова ідея! Вийде чудовий розслаблений міський образ із нотками зухвалості, який нагадає про моду 90-х, яка, до речі, повертається.

Кроп-топ можна поєднувати з велосипедками як для створення спортивного луку, так і для образу в стилі кежуал. У першому випадку його можна вдягнути з велосипедами просто так, тоді як для другого — потрібний додатковий верхній шар у вигляді сорочки, жакету або куртки.

Взагалі, створюючи образ з велосипедками, пам'ятайте, що оскільки вони створюють звужений «низ», їм обов'язково потрібен об'ємний «верх», якщо тільки не йдеться про повністю спортивний образ. Тому вибирайте для носіння з велосипедками все, що допоможе створити «зверху» бажаний об'єм. Це можуть бути вже згадані худі, сорочки, жакети та куртки, а також світшоти, толстовки, ветровки, бомбери і навіть тренчі.

Які моделі велосипедок вибрати?

Універсальними вважаються матові чорні велосипедки без декору — вони добре підійдуть до всіх перерахованих образів. Трохи менш універсальні, але більш цікаві блискучі моделі, а також моделі «під шкіру».

Також можна звернути увагу на яскраві неонові велосипедки у спортивному стилі — привіт із 90-х. Крім того, цікавими будуть білі та бежеві велосипедки. Щоправда, з останніми слід бути обережнішими, адже вони можуть створити ефект «голого тіла», якщо відтінок виявиться досить близьким до кольору шкіри.

Джинсові велосипедки або велосипедки-бермуди — спроба поєднати кілька модних трендів в одному. І ті, й інші виконуються з щільнішого матеріалу, ніж класичні велосипеди, тому можуть приховувати деякі недоліки фігури. Вони більше підходять для образів у романтичному стилі, у стилі кежуал чи розслаблено-діловому.

Щодо довжини велосипедок, то вона зазвичай буває або до середини стегна, або до колін. Вибирати потрібну слід, звісно ж, з урахуванням особливостей фігури та бажаного образу. Пам'ятайте при цьому, що велосипедки темних кольорів візуально «ріжуть» ноги і довші моделі краще підійдуть при довгих ногах.

Знаючи, з чим поєднувати велосипедки та як їх правильно підібрати, можна легко підтримати ультрамодний тренд останніх кількох років. Але важливо не забути ще дещо, щоб уникнути модного провалу, коли вирішуєте носити велосипедки.

По-перше, під такий облягаючий предмет гардероба потрібно вдягати безшовну білизну, контури якої не проступатимуть крізь тканину велосипедок. А по-друге, велосипедки, які призначені для виходу «в люди», у жодному разі не повинні просвічуватися або нагадувати про нижню білизну мереживним оздобленням.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7597