Як і з чим носити джинси-мом?

21.03.2024 13:13

Як і з чим носити джинси-мом?Джинси-мом (mom jeans) – тренд, який повернувся до нас із 80-90-х років минулого століття. Сьогодні в таких джинсах хизуються і знаменитості, і прості люди, але якщо ви не знаєте, що це фасон, не поспішайте дорікати собі у відставанні від моди: ми розповімо, як і з чим носити джинси-мом, щоб виглядати стильно.

З англійської mom jeans перекладається як «мамині джинси». Вони характеризуються високою посадкою і прямим вільним або напівоблягаючим кроєм, як правило, вони виконані в класичному світло-синьому або темно-синьому кольорі, не мають потертостей і будь-якого декору. Джинси-мом дуже схожі на джинси-бойфренди, але мають, як уже згадано, високу посадку. Крім того, джинси-бойфренди можуть мати рвані ділянки, сильні потертості та інші елементи, які роблять їх навмисне грубими.

Джинси mom fit виконуються з досить щільного деніму, вони не тягнуться, зазвичай мають довжину штанин 7/8. Їх крій дозволяє добре підкреслити талію, але при цьому певною мірою подовжує стегна і сідниці, а також візуально вкорочує ноги, тому правильно вибрати джинси такого фасону за фігурою та зростом дуже важливо для складання стильного та гармонійного луку.

Безумовно, найкраще джинси виглядають на високих худих дівчатах з довгими ногами, вони коректують талію, якщо вона слабо виражена (тип фігури «прямокутник»), та допомагають, якщо не вистачає трохи плавності та об’єму в стегнах. Також дуже добре ці джинси виглядатимуть на стрункій фігурі типу «перевернутий трикутник», де, знову ж таки, мало об'єму в стегнах.

Для інших фігур джинси-мом теж можуть підійти, однак доведеться постаратися, щоб знайти модель, яка не зіпсує пропорції. Наприклад, з великою обережністю слід вибирати подібні джинси власницям фігур «груша» та «яблуко», власницям розмірів plus size та невисоким дівчатам чи жінкам. Втім, якщо знати деякі важливі правила поєднання «маминих» джинсів з іншими предметами гардеробу, обмеження можна спробувати й обійти.

З чим носити джинси mom fit?

Золотий стандарт - поєднання таких джинсів з базовими однотонними футболками, особливо білими, і з кросівками або кедами. Також добре можна поєднувати «мамині» джинси і з принтованими футболками, з вільними сорочками і блузками, з кроп-топами і з пуловерами.

Важливо звернути увагу, що з джинсами-мом «верх» ніколи не носять навипуск, а обов'язково заправляють. Це може створювати дискомфорт для тих, хто має зайвий об'єм в області живота, і на цей випадок можна доповнити образ ще одним шаром, наприклад, накинутою зверху сорочкою, піджаком або кардиганом, які слід залишити розстебнутими.

Для джинсів-мом найкраще підходить взуття на плоскому ходу. Однак при невеликому зрості і для складання, скажімо, романтичного або офісного луку можна поєднувати цей фасон і з підборами.

Джинси-мом підходять для будь-якого сезону. До прикладу, взимку їх можна носити з довгим пальтом прямого крою, а восени та навесні вони будуть добре виглядати з бомберами та косухами.

Окрім класичних синіх джинсів mom fit у продажу сьогодні зустрічаються ще білі, чорні, сірі, червоні, зелені та інші. Моделі можуть відрізнятися шириною та довжиною штанин, наявністю чи відсутністю декору. Це розширює можливості поєднання таких джинсів з різними предметами гардеробу і аксесуарами та дозволяє використовувати їх для різних випадків.

У подібних джинсах можна вийти на прогулянку або вирушити за місто, можна сходити на побачення чи вечірку, вибратися до кафе, кіно чи розважального центру. Також ці джинси підходять і для офісу, якщо немає суворого дрес-коду. У такому разі, до речі, стилісти радять вибирати джинси-мом чорного або темно-синього кольору без потертостей, вишивки та аплікацій і поєднувати їх з сорочкою або блузкою та піджаком, а також з туфлями-човниками або туфлями на невеликому широкому підборі.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7765