Що носити влітку із фігурою plus size?

31.05.2024 14:32

Що носити влітку із фігурою plus size?

Що носити влітку із фігурою plus size?Підбір літнього гардеробу для фігури, параметри якої далекі від заповітних «90-60-90», - це ще те завдання! Адже потрібно не лише підібрати речі так, щоб вони вигідно підкреслювали фігуру, але ще й не «засмажитися» у липневу спеку. Давайте сьогодні розберемося з вами, що носити влітку з фігурою plus size.

Під «плюс сайз» зазвичай розуміють всі розміри більше стандартного L, який приблизно відповідає 48-му вітчизняному розміру. Зазвичай на подібну фігуру досить складно знайти одяг, тому що або розмірів XL, XXL і більше взагалі немає у бренду, або ті варіанти, що є, досить сумні. В результаті скласти стильний та модний образ буває дуже складно.

Влітку ситуація погіршується тим, що для спекотної погоди підходить ще менше запропонованого в мас-маркеті одягу «плюс сайз»: у більшості випадків доступні варіанти обмежуються якимись балахонами, туніками і, можливо, шортами капрі. Ну як тут бути?

Шукати, шукати та ще раз шукати. Можливо онлайн. А перед тим як зайнятися пошуками, давайте подивимося, що саме вам знадобиться для літнього сезону, якщо у вас пишні форми.

Джинси

У сучасних умовах джинси є невід'ємним елементом базового гардеробу для будь-якого сезону. Літо, звичайно, не є винятком. Але джинси в цьому випадку не мають бути занадто щільними, інакше вам у них буде дуже некомфортно в спеку. У той же час і надто тонкий денім протипоказаний — він дуже невигідно може зробити акцент на всіх недоліках фігури.

Оптимальне рішення - джинси з тканини середньої щільності, які дозволятимуть тілу дихати і в той же час матимуть ефект підтримки. Фасон джинсів вибирайте залежно від особливостей свого типу фігури, але пам'ятайте, що небажаними є моделі скінні та моделі з низькою посадкою.

Сукні

Легка сукня — чудовий вибір на літо, проте при фігурі «плюс сайз» у носінні суконь є нюанси. По-перше, потрібно дуже ретельно підбирати фасон і конкретну модель, щоб довжина сукні, її крій і колір не підкреслювали недоліки, а робили акцент на перевагах. Зокрема, важливо звернути увагу, щоб низ сукні не закінчувався на найширшій частині ноги — це візуально зробить ноги товстішими, ніж вони є насправді, а також «уріже» зріст.

А, по-друге, при носінні сукні у власниць параметрів «плюс сайз» є така проблема, як натирання внутрішньої сторони стегон, часто — до крові. Потрібно визначитися з тим, яким способом ви захищатимете стегна від натирання, а вже з урахуванням цього вибирати сукню.

Наприклад, гарне рішення — носіння спеціальних легких шортиків із натурального матеріалу, які запобігають натиранню. Відповідно, сукню слід підібрати так, щоб шортиків під нею видно не було. А ось якщо віддати перевагу бандалеткам, то вибір доступних моделей суконь на літо буде вже ширшим, оскільки зазвичай бандалетки практично непомітні під будь-яким одягом.

Спідниці

Звісно, для літнього часу потрібні не лише сукні, а й спідниці. Тут спостерігаються ті ж проблеми, що і з сукнями — натирання стегон і складнощі з вибором фасону, що підходить фігурі. Як правило, літні спідниці «плюс сайз» рекомендуються з легких тканин у довжині міді, а дуже обережними слід бути з кольором і принтами; наприклад, дуже популярний останнім часом візерунок в дрібну квіточку може перетворити на «бабцю».

Спідниця в білизняному стилі, спідниця із запахом, спідниця А-силуету, спідниця-плісе — залежно від конкретного типу фігури та особистих вподобань варіанти фасонів літніх спідниць для «плюс сайз» можуть бути різними. Але не забудьте, що слід дуже ретельно підбирати модель за розміром, по можливості, з приміркою, щоб оцінити як варіант, що сподобався, сяде саме на вас.

Базова сорочка

Влітку без легкої сорочки вам не обійтися, її можна носити і самостійно, і як другий шар поверх базової футболки або топу. Як правило, літні базові сорочки виконуються з тонких дихаючих матеріалів, найчастіше вони білі або ніжних пастельних відтінків, їх крій повинен бути вільним, може навіть оверсайз.

Поєднувати сорочку в літніх образах plus size дуже добре з легкими вільними брюками, зі спідницею, зі джинсами, також вдалим може бути поєднання із сукнею-комбінацією. Носити сорочку можна як застебнутою, так і навстіж, а ще її можна цікаво пов'язувати на талії або під грудьми, роблячи образ стильнішим і сучаснішим.

Жакет

Як і сорочка, жакет у літню погоду дуже стане в нагоді в гардеробі при фігурі «плюс сайз». Він чудово «витягує» силует, створюючи в образі вертикалі, а також приховує недоліки фігури, зокрема, маскуючи живіт чи повні руки.

Жакет на літо може бути трохи приталеним або прямим, рукави можуть бути повної довжини або 3/4. Кольори можна вибирати різні, але універсальними варіантами стануть білі однотонні моделі різних відтінків. Що ж до тканин, то важливо, щоб вони дозволяли жакету добре тримати форму.

Шорти

Яке ж літо без легких та зручних шортів? У випадку з фігурою «плюс сайз» вони теж мають місце, але, як ви самі розумієте, підійдуть далеко не всі варіанти. Відразу відкладіть убік ультракороткі моделі, шорти довжиною строго до середини колін і шорти в горизонтальну смужку - вони вам точно не личитимуть.

Шукайте шорти з високою посадкою, що не надто облягають, довжина може бути як вище, так і нижче колін — потрібно приймати рішення індивідуально, виходячи з особливостей саме ваших ніг. Вдалими варіантами вважаються джинсові шорти, а також шорти з льону, бавовни або їх суміші; кольори вітаються стримані, можна темні, а з візерунків найкраще віддати перевагу вертикальній смужці.

Влітку скласти гардероб для фігури «плюс сайз», як бачите, не надто просто, адже потрібно врахувати масу нюансів. Тому стилісти рекомендують особливо ретельно підходити до вибору одягу в цьому випадку, обов'язково продумуючи різні варіанти поєднання речей в образах, а також не забуваючи про відповідне взуття та аксесуари.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7819