Чому не можна поспішати з освідченням у коханні? ТОП-5 вагомих причин зачекати

17.11.2022 12:42

Чому не можна поспішати з освідченням у коханні? ТОП-5 вагомих причин зачекатиКоли любиш когось, освідчення у своїх почуттях здається найочевиднішою річчю, що не терпить зволікань. Однак чи дійсно потрібно якнайшвидше повідомити об'єкт своїх мрій про кохання? Чи потрібно все ж трохи почекати й переконатися, що почуття справжні? Про те, чому ж не можна поспішати з освідченням у коханні, мова докладніше йтиме далі.

У казках, романтичних фільмах чи класичних «жіночих» романах герої часто закохуються один в одного з першого погляду і присягаються у вірності до скону чи не відразу після зустрічі. У житті все, звісно ж, відбувається трохи інакше, і для усвідомлення почуттів завжди потрібен хоч якийсь час.

І «гнати коней» краще не варто, адже справжнє кохання спочатку легко сплутати з пристрастю, швидкоплинною закоханістю або навіть відчайдушним бажанням позбутися самотності. Тож пропонуємо розглянути ТОП-5 вагомих причин почекати з освідченням у коханні, навіть якщо три заповітні слова буквально просяться на язика.

Справжньому коханню потрібен час

Справжнє кохання не вимагає, аби партнер був весь час поруч, аби він приділяв увагу лише «другій половинці» і відмовився від будь-яких власних бажань та амбіцій на догоду коханій людині. Якщо почуття справжні, то закохані приймають одне одного такими, якими вони є, не бажають «перевиховувати» партнера й не диктують, що і як робити.

Погодьтеся, щоби такі глибокі почуття прийшли, мало буде пари-трійки побачень, хай навіть дуже романтичних. Щоби дізнатися один одного краще, дійсно потрібен час, тому не розкидайтеся зізнаннями в коханні, а залиште заповітні слова для справді сильних почуттів.

Освідченням у коханні не можна маніпулювати

Багато хто, хай навіть і не усвідомлюючи цього до кінця, використовує освідчення в коханні як інструмент для маніпуляції почуттями іншої людини. Може здаватися, що слова «Я тебе люблю!» автоматично вирішать усі проблеми у взаєминах і змусять партнера робити те, що хочеться, проте, насправді, це не так.

Освідчення в коханні не має ставати маніпуляцією, інакше дуже скоро йому вже ніхто з пари не віритиме всерйоз. І якщо ви відчуваєте готовність сказати про свої ніжні почуття, переконайтеся, що робите це щиро й не розраховуєте отримати якусь вигоду натомість.

Освідченню потрібні свій час та місце

Ні, тут не йдеться про те, що для освідчення потрібно обов'язково влаштовувати шикарне побачення та заготовляти урочисту промову. Просто ви обидва повинні відчувати, що ось він – час настав. І якщо ви відчуваєте такий момент, сміливо відкривайте карти, не озираючись навкруги. Втім, постарайтеся все ж таки зробити визнання наодинці, щоби не відчувати збентеження від реакції оточуючих.

Про освідчення можна гірко пошкодувати

Як уже говорилося раніше, справжнє кохання буває досить складно розпізнати, особливо якщо минуло дуже мало часу. І якщо поспішити з освідченням, то можна зробити, як виявиться потім, помилку та гірко пошкодувати про свої слова, які вже не повернеш.

Повторимося, освідчення в коханні має бути щирим і не надто раннім, адже воно може, крім іншого, ще й дуже збентежити ваш предмет зітхань. Що якщо він чи вона ще не готові до таких серйозних стосунків? Чи, може, тяжко переживають попередній розрив? Освідчення, на яке ви не отримаєте бажаної відповіді, може змусити вас шкодувати.

Кохання може лякати

Якщо ваша кохана людина вже відчувала складнощі в любовних відносинах, якщо її серце було розбите або якщо ніхто й ніколи взагалі не говорив їй слів кохання, ваше освідчення, зроблене занадто рано, може її налякати.

Справа в тому, що уявлення про кохання у всіх різне, і якщо людина, наприклад, з досвіду минулих стосунків винесла, що кохання завдає біль, освідчення виявиться для неї нагадуванням про цей біль. І буде досить складно переконати коханого чи кохану в тому, що боятися нічого, а ваші відносини зовсім необов'язково повинні бути такими ж, як попередні.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7390