Чого не можна робити на першому побаченні

09.01.2023 12:13

Чого не можна робити на першому побаченні Перше побачення — це завжди дуже хвилююче, а часом навіть трішечки страшно. Як правильно повести себе з новою людиною? Як їй сподобатися і не створити про себе помилкового враження? Ці та інші подібні питання постійно крутяться в голові напередодні першого побачення і змушують неабияк понервувати. Особливо ж гостро стоїть питання, чого не можна робити на першому побаченні, щоб воно не стало останнім.

Перше побачення — це перший момент ближчого знайомства двох людей, які ще, можливо, один в одного не закохані, але вже принаймні один одному симпатизують. І, звичайно, хочеться, щоб усе пройшло гладко, але, на жаль, часом ми самі можемо зіпсувати перше побачення і зробити так, що більше із цією людиною ні на які побачення вже не підемо.

Сьогодні можна знайти цілі списки речей, які на першому побаченні робити небажано або навіть заборонено. І до найпопулярніших табу під час перших побачень можна віднести такі.

Не можна проводити перше побачення вдома

Це данина сучасним правилам безпеки. Людину, яку ще дуже мало знаєш, краще не приводити до себе додому. А якщо до першого побачення партнери взагалі ще не бачилися, як це буває при знайомстві в інтернеті, то краще взагалі не залишатися наодинці.

На перше побачення не можна запізнюватися

Причому ні чоловікові, ні жінці. Запізнення — це вияв неповаги до партнера. І нехай це ще не кінець світу, але враження про себе той, хто запізнився, залишить не найкраще. А якщо так сталося, що вчасно потрапити на побачення просто ніяк не виходить, треба обов’язково про це попередити, чітко і виразно пояснивши причину.

Не можна говорити лише про себе

Безумовно, на першому побаченні важливо дізнатися один про одного якомога більше, але не можна забувати й говорити весь час тільки про себе. Навіть якщо вам дістався мовчазний партнер, необхідно намагатися розговорити його, проявити зацікавленість його особистістю. Втім, перетворювати бесіду на допит теж не потрібно — усе має бути в міру.

Не можна говорити про колишніх

Перше побачення — це не найкращий момент для обговорення колишніх пасій. Важливо пам’ятати, що навіть якщо партнер запитує про колишніх коханих, навряд чи він насправді хоче почути докладну історію минулих стосунків. Тому самостійно цю тему краще взагалі не піднімати, а якщо вже спливе питання про колишніх, то варто обмежитися кількома загальними фразами.

Не можна брехати про себе

Брехати і приписувати собі неіснуючі переваги завжди погано, але на першому побаченні така спокуса може з’явитися, якщо дуже хочеться сподобатися новій людині. Ось тільки все-таки краще стриматися і не розповідати про себе «байок», адже все таємне рано чи пізно стає явним, і брехня може швидко розкритися, виставивши її автора в найневигіднішому світлі.

Не можна скаржитися

Чи може комусь на першому ж побаченні сподобатися буркотун і скиглій? Навряд чи. Тому не треба скаржитися під час першого побачення на життя, проблеми на роботі, стосунки з батьками тощо. На першому побаченні найкраще налаштуватися на позитив.

Не можна переборщувати з духами чи одеколоном

Бажання добре пахнути на першому побаченні, безумовно, похвальне, проте надто сильний аромат парфуму може стати на заваді невимушеному спілкуванню. Від задушливо-сильного запаху парфумів або одеколону в партнера навіть може розболітися голова, а тоді враження від побачення буде неабияк зіпсоване.

Не можна переборщувати з алкоголем

Чи варто говорити про те, що напиватися на першому побаченні — це дуже погана ідея? Якщо це правило все-таки порушити, то можна наробити багато дурниць: під впливом алкоголю складно контролювати себе й можна сказати або зробити те, про що потім доведеться сильно шкодувати.

Не можна критикувати партнера та розумничати

Навіть якщо щось у партнері не сподобалося, не можна відразу ж висловлювати своє невдоволення та обрушувати на нього шквал критики, нехай навіть і в жартівливій формі. І точно не можна розумничати, щоби показати свою перевагу, — це вірний шлях до того, що перше побачення стане й останнім.

Від результату першого побачення практично завжди залежить, чи будуть наступні. І дуже часто негативне враження, яке склалося після першого побачення, нічим не виправити. Але з будь-якого правила є винятки, а тому все ж таки не варто зациклюватися на тому, що можна й не можна робити під час побачення, адже найголовнішим завжди залишається те, що взаємна симпатія дозволяє заплющити очі на якісь недоліки партнера й насолоджуватися спілкуванням, навіть якщо перше побачення пройшло не найвдалішим чином.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6609