Як не стати старою дівою

16.01.2023 16:17

Як не стати старою дівоюСтара діва - народне прізвисько для тих жінок, які до певного віку не встигли вийти заміж і створити сім'ю. Якщо вас турбує те, як не стати старою дівою, наш інформаційний портал поділиться головними рекомендаціями щодо цього.

У наші дні заміжжя — це далеко не єдина мета життя для жінок, і є безліч представниць прекрасної статі, які не поспішають будь-що зв'язати себе узами шлюбу. Це абсолютно нормально і ніхто не має права засуджувати чийсь індивідуальний вибір.

В той же час абсолютно нормально хотіти заміж — у цьому немає і не може бути нічого поганого. Так що якщо в глибині душі ви мрієте про шлюб, але з якихось причин поки не знайшли «того самого» чоловіка і боїтеся залишитися старою дівою, цього не потрібно соромитися. Натомість спробуйте зрозуміти, що саме вам заважає в реалізації своєї мрії про заміжжя.

Занадто низька самооцінка

Якщо ви тільки й бачите в собі, що недоліки, то, швидше за все, часто несвідомо відмовляєтеся від зустрічей з чоловіками, оскільки боїтеся, що недостойні кохання і взагалі не можете нікому сподобатися. І цим не залишаєте жодного шансу потенційним нареченим.

Занадто висока самооцінка

При завищеній самооцінці людина безпідставно переоцінює свої переваги і не хоче визнавати за собою жодних недоліків. Якщо в цій характеристиці ви впізнаєте себе, цілком можливо, що просто не розгледіли претендента на свою руку і серце в «занадто звичайному» чоловікові і все чекаєте на «принца».

Ви нікуди не виходите з дому

Якщо на роботі ви відкидаєте всі спроби залицянь, знайомства в інтернеті вважаєте негідними «пристойної» дівчини, а всі вихідні сидите вдома, то де саме вам має зустрітися той чоловік, з яким ви наважитеся пов'язати своє життя? Якщо ви хочете вийти заміж і боїтеся залишитися старою дівою, дозвольте чоловікам з'являтися у вашому житті. Вибирайтеся до кафе з подругами, відвідуйте кіно, театри, різні заходи та фестивалі.

Ви боїтеся спільного побуту з чоловіком

З одного боку, ви хочете заміж, а з іншого - боїтеся, що побут вас заїсть. Якоюсь мірою такий страх виправданий, і чим старше ми стаємо, тим складніше буває розлучитися з побутовими звичками і впустити когось на свою територію або переїхати на чужу. Однак насправді не існує такої побутової проблеми, яку не можна було б вирішити, чесно обговоривши її і знайшовши компроміс.

У вас є за плечима невдалий досвід відносин

Причому не обов'язково власний, це також може бути батьківський досвід. І ви переконані, що всі чоловіки – низькі та негідні істоти. У той же час чекаєте на «виключення» з правила, але ніяк не дочекаєтесь.

Ви боїтеся опинитися в залежності

Страх бути залежною від чоловіка може відбивати все бажання знайомитися та заводити серйозні стосунки. Але в по-справжньому гармонійних відносинах партнери не повинні бути залежними один від одного ні емоційно, ні матеріально, тому такий страх далеко не завжди виправданий.

У вашій голові склався образ «ідеальної родини»

У кожної людини уявлення про те, якою саме має бути сім'я, своє. Але іноді голова настільки забита образами «ідеальної сім'ї» з реклами, фільмів, глянцю та соцмереж, що очікування від можливого шлюбу виявляються завищеними. І якщо потенційний наречений не «вписується» у картину «ідеалу», ви одразу відхрещуєтесь від нього.

Перешкод на шляху до бажаного заміжжя може бути ще дуже багато, але, як бачите, жодна з них безпосередньо не пов'язана ні з зовнішністю, ні з інтелектуальними здібностями. І тим гострішим може бути почуття заздрості до більш щасливих у коханні «конкуренток», які, на ваш погляд, не дуже гарні та розумні. Як же бути? Як все ж таки не стати старою дівою?

Рецепт не те щоб дуже простий, але дієвий. Вам потрібно:

  • старатися відпустити минулі образи, якщо вони були;
  • опрацювати свою самооцінку та свої страхи;
  • перестати вірити «ідеальним сім'ям»;
  • перестати вважати всіх чоловіків негідниками;
  • почати виходити «у світ»;
  • почати приймати залицяння (але не приставання!).

Пам'ятайте тільки, що страх «залишитися в дівках» не повинен заважати жити повноцінним життям. Вам не потрібно поспішати заміж, тільки тому, що «годинники цокають», «всіх нормальних чоловіків розберуть» і «без чоловіка жінка не буває щасливою»! Дозвольте всьому йти своєю чергою і постарайтеся не зациклюватися саме на факті одруження, а натомість просто насолоджуйтесь відносинами, якщо вони зав'язалися, і дайте вам обом час пізнати один одного краще і прийти до взаємного бажання пов'язати свої долі.

За матеріалами: