Що робити, якщо чоловік має подругу 

08.02.2023 10:43

Що робити, якщо чоловік має подругу У відомій пісні співається, що жіночої дружби не буває. А як щодо дружби між чоловіком та жінкою? І якщо, наприклад, чоловік має подругу, чи варто на це якось реагувати чи відчувати ревнощі? Про те, що робити, коли в чоловіка є близька подруга, докладніше йтиметься далі.

Про можливість дружби між чоловіком і жінкою без романтичного чи сексуального підтексту люди сперечаються вже багато років: одні вважають, що таке взагалі нереально, інші ж дають подібній дружбі непогані шанси на існування. Ось тільки коли йдеться про дружбу вашого чоловіка з якоюсь жінкою, усі аргументи «за» і «проти» стають уже не такими важливими, а хочеться щось зробити й переконатися в безпеці цієї дружби для шлюбу.

Що ж можна зробити? Насамперед постарайтеся відкинути емоції і максимально об’єктивно оцінити ситуацію, що склалася. Для цього уважно поспостерігайте за чоловіком та його подругою, а потім поставте собі такі питання про ці стосунки:

  • Як часто чоловік спілкується із подругою?
  • Як багато він проводить із нею свого особистого вільного часу?
  • Чи виконує він різні її прохання та доручення на шкоду сім’ї?
  • Чи страждає сімейний бюджет від цієї дружби? Наскільки сильно?
  • Як чоловік збирається на зустрічі зі своєю подругою? Чи намагається він одягнути обновки чи, скажімо, скористатися новим модним парфумом?
  • Як чоловік поводиться із подругою, коли думає, що його ніхто не бачить? Чи виявляють вони один до одного якісь почуття, окрім дружніх?
  • Як чоловік дивиться на пропозицію і вас узяти на чергову зустріч із подругою?

Відповіді на всі ці питання допоможуть вам зрозуміти, чи варто боятися негативного впливу подруги на вашу родину чи потенційної зради. І якщо ви собі вирішили, що такий ризик справді є, то далі може бути кілька варіантів розвитку подій.

Попросіть чоловіка обмежити спілкування з подругою

Погодьтеся, ревнувати до подруги, з якою чоловік бачиться буквально пару разів на рік, та й то в загальній компанії, складно. А от якщо подруга присутня в житті чоловіка практично кожен день, якщо він весь свій вільний час проводить із нею, а не із сім’єю, то в цьому випадку уколи ревнощів ви відчуватимете практично постійно, причому не без підстав.

Тому вам бажано обговорити із чоловіком можливий ліміт для спілкування з подругою. Він має бути досить великим, щоб задовольнити потребу чоловіка в цьому спілкуванні, і водночас досить маленьким, щоб у вас не було приводу ревнувати. Якщо чоловік цінує вашу родину, то він обов’язково піде на компроміс.

Постарайтеся потоваришувати із «суперницею»

Якщо вам некомфортно залишати чоловіка в компанії подруги одного, ви можете теж із нею потоваришувати, і тоді ваші зустрічі стануть загальними, а ревнувати не доведеться. Такий варіант особливо доречний, якщо дружба вашого чоловіка із цією жінкою почалася задовго до вашого одруження і вона теж має сім’ю.

Можливо, дружити всім разом у вас і не вийде, але, принаймні, ставлення чоловіка до такого повороту подій покаже його справжні почуття. Якщо йому нема чого приховувати, він не має боятися вашого знайомства з його подругою і вашого бажання з нею поспілкуватися.

Не наговорюйте на подругу чоловіка

Намагаючись в очах чоловіка очорнити його подругу, ви ризикуєте зіпсувати з ним стосунки, оскільки він наперед вважатиме подругу хорошою, навіть незважаючи на явні докази зворотного. Тому не намагайтеся критикувати зовнішність чи вчинки подруги — це не дасть бажаного результату, та ще і стане приводом дорікнути вам за зайві ревнощі.

Якщо ви бачите, що подруга справді виявляє аж ніяк не найкращі людські якості або навіть використовує вашого чоловіка з корисливою метою, прикриваючись дружбою, спробуйте зробити так, щоб чоловік сам побачив її справжнє обличчя і зробив висновки. Й обов’язково підтримайте його надалі, показавши, що вам дуже шкода, а не виявляючи зловтіху: «А я ж тобі казала!».

Активніше залучайте чоловіка до спільного життя

Якщо чоловік настільки часто й багато спілкується з подругою, що вас це турбує, можливо, він недостатньо залучений до сімейного життя. Спробуйте виправити це і пропонуйте чоловікові допомогти вам із домашніми справами, влаштувати спільний відпочинок, зайнятися спільним хобі. Чим більше він буде зайнятий справами сім’ї і чим більше це доставлятиме йому радості, тим менше в нього буде бажання і часу на «тусовки» з подругою.

Втім, не варто намагатися заповнити кожну хвилину вільного часу чоловіка, адже в гармонійному шлюбі в подружжя має залишатися якийсь особистий час, який кожен може витрачати на власний розсуд, якщо це не шкодить сім’ї. Тож вам доведеться знайти золоту середину.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6984