Як відповідати на освідчення в коханні, якщо почуття не взаємні

21.02.2023 12:36

Як відповідати на освідчення в коханні, якщо почуття не взаємніОсвідчення в коханні тішить, коли почуття взаємні, а ось у протилежній ситуації заповітні слова «Я тебе кохаю» можуть налякати, адже треба дати якусь відповідь, але не хочеться засмучувати людину. Давайте сьогодні поговоримо про те, як відповідати на освідчення в коханні, якщо почуття виявилися не взаємними.

Будь-яка відповідь на слова «Я тебе кохаю», крім освідчення у таких самих почуттях, буде 100% засмучуючою — це факт. Але все ж має значення те, які саме ви підберете слова, тому що інакше можете ще болючіше поранити людину. І для початку ось кілька головних табу.

По-перше, ніколи не потрібно відповідати зізнанням на зізнання, якщо ви насправді не кохаєте. Це буде нечесно і стосовно людини, що зізналася, і по стосовно вас, адже любити насильно неможливо, а значить рано чи пізно правда вийде назовні, завдавши вам обом ще більше болю.

По-друге, не смійтеся на почуттями людини. Навіть якщо вам здається, що «милий» жарт у відповідь на освідчення пом'якшить відмову, насправді це зовсім не так. Подумайте, як буде почуватися людина, що тільки-но відкрила своє серце, почувши щось на кшталт «Я теж себе люблю», «Ну що ж, вітаю» або «Співчуваю!». Навряд чи подібне здасться їй смішним.

Нарешті, по-третє, не давайте хибну надію на взаємність почуттів у майбутньому, якщо вже зараз розумієте, що цього не станеться за жодних обставин. І не вигадуйте спеціально якихось причин, з яких ви зараз не можете бути разом, адже це може дати привід людині думати, що при зміні обставин ви приймете її почуття.

Як краще відповідати на освідчення в коханні, якщо це не взаємно? Правда, тільки правда й нічого, крім правди, — ось найкраще рішення. Тому прямо скажіть, що вам приємно чути про кохання, але, на жаль, ви не маєте почуттів у відповідь. Ви можете додати, що вдячні за спілкування, якщо це справді так, але на більше розраховувати не доводиться.

Якщо ви не відчуваєте любові, але хочете продовжувати спілкуватися, ви у вас може з'явитися спокуса запропонувати людині, котра зізналася вам у коханні, залишитися друзями. Однак це загрожує тим, що закохана людина сприйме подібну пропозицію як знак, що рано чи пізно доб'ється від вас почуттів у відповідь, або ж подумає, що ви спеціально «френдзоните» її заради вигоди. Так що краще все ж дружбу не пропонувати.

Дуже важливо зберігати спокій і впевненість у собі, навіть якщо ситуація застала вас зненацька, бо дуже часто саме паніка заважає адекватно відповісти на освідчення в коханні відмовою і змушує судомно шукати якісь відмовки, мямлити щось про долю чи нервово сміятися. Тож якщо визнання налякало вас і ви прямо зараз не можете підібрати потрібних слів, краще так і скажіть.

Немає і не може бути такого способу відповісти на слова «Я тебе кохаю» відмовою і не скривдити при цьому людину — у будь-якому разі її серце буде розбите. Але пам'ятайте, що це не зобов'язує вас зовсім ні до чого! Ви не мусите із жалю чи остраху образити людину ігнорувати власні почуття і погоджуватися на відносини, які вам не потрібні!

До того ж не забувайте, що освідчення в коханні, на жаль, досить часто є не проявом щирості, а звичайнісінькою маніпуляцією, мета якої може бути різною. І ви не мусите піддаватися на таку маніпуляцію: за свої слова про кохання людина не має права вимагати від вас романтичних побачень, інтимної близькості чи чогось іншого.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7465