Що робити з весільною сукнею, фатою та кільцем після розлучення? Народні прикмети

01.03.2023 14:28

Що робити з весільною сукнею, фатою та кільцем після розлучення? Народні прикметиІ жили вони довго та щасливо — це, на жаль, далеко не про всіх. І так трапляється, що люди, які здавалося б любили один одного найбільше на світі, можуть розлучитися. Одним із питань для розлученої жінки, яка вірить у народні прикмети, є подальша доля її весільного вбрання та обручки. Давайте сьогодні поговоримо про те, що робити з весільною сукнею, фатою і кільцем після розлучення, згідно з народними прикметами.

Одразу зазначимо, що народні прикмети, які стосуються весільної сукні, фати, кільця та інших атрибутів після розлучення мають радше сучасне походження, ніж давнє, адже до ХХ століття ні про які розлучення у вітчизняних умовах не могло бути й мови, та і класична біла весільна сукня з фатою — атрибути аж ніяк не стародавні. З іншого боку, якщо ви забобонні, то стародавність прикмет не важлива, а значення має та негативна енергетика, яку можуть мати ваші весільні речі.

Прикмети про весільну сукню

Весільну сукню багато хто зберігає вдома, вважаючи її своєрідним оберегом щасливого подружнього життя. Але якщо так уже сталося, що шлюб розпався, то й потреби в цьому оберегові вже немає (він всяк не впорався із завданням). А це означає, що можна із чистою совістю позбутися старої весільної сукні будь-яким зручним чином.

Найпростіше її, звісно ж, знищити, наприклад, спалити або розрізати на шмаття ножицями. Але не в кожної жінки підніметься рука на красиву і, швидше за все, дорогу сукню. У цьому випадку можна комусь її подарувати або перешити, а також продати. Щоправда, «розлучені» весільні сукні вважаються нещасливими, тож або доведеться скинути ціну, або не вказувати розлучення причиною продажу.

Прикмети про фату

Якщо вірити народним прикметам, то весільна фата, як і сукня, може нести в собі негативну енергію шлюбу, що розвалився. Вона може заважати подальшому розвитку жінки та «прив'язувати» до колишнього чоловіка. Так що аксесуару потрібно позбутися, кращий спосіб для цього - спалювання. Крім того, фату можна «поховати», закопавши її десь.

Втім, не заборонено також фату продати, подарувати або перешити. Головне — не передавати її своїм близьким, які через тісні зв'язки з вами можуть перейняти на себе частину негативної енергетики невдалого шлюбу.

Прикмети про обручку

Носити або зберігати обручку від колишнього чоловіка здається досить дивною ідеєю навіть без будь-яких народних прикмет. Але якщо прикраса виконана з дорогоцінного металу, та ще й доповнена дорогоцінним (або напівдорогоцінним) камінням, то розлучитися з нею може бути не так уже і просто. На цей випадок народні вірування пропонують переплавити обручку, отримавши з неї якийсь інший ювелірний виріб.

Крім того, кільце можна відпустити плисти річкою, щоб вода забрала геть усі пов'язані із цією прикрасою прикрощі та смуток. Кільце можна покласти на символічний плот із гілочок, доповнити пелюстками квітів і запаленою чайною свічкою, а потім відправити в плавання.

Також можна здати обручку в ломбард, здати в ювелірну майстерню на брухт або ж продати, а виручені гроші (або їх частину) віддати на благодійність. До речі, колишньому чоловікові повертати обручку народні прикмети не рекомендують, адже інакше він зможе зберігати владу над уже чужою йому жінкою.

Що говорять народні прикмети про решту атрибутів весільного торжества, які можуть залишитися після розлучення? Як і в усіх попередніх випадках, найкраще таких атрибутів тим чи іншим способом позбутися, звільнивши енергію для всього нового й хорошого. Наприклад, весільні келихи можна вщент розбити десь у безлюдному місці поза домом, а потім змісти уламки віником, після чого викинути й уламки, і віник.

А ось, до речі, з весільними фотографіями не варто бути такими категоричними й поспішати рвати чи спалювати їх, ламати диск чи видаляти з пам'яті смартфона. Згідно з народними прикметами, знімки не несуть такої сильної негативної енергетики, як інші весільні речі, а отже, їх цілком можна залишити в будинку. Навіть якщо вам щиро хочеться позбутися таких фото, подумайте над тим, щоб хоч кілька найкращих кадрів залишити на ті часи, коли буря почуттів уже вляжеться і вам захочеться згадати про колишнє життя з теплотою.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7472