Що робити з фотографіями колишнього

21.03.2023 15:47

Що робити з фотографіями колишньогоПоки ви були разом і насолоджувалися щастям, ви, напевно, встигли зробити не одне фото разом. Але ось ви розлучилися і виникає питання, а що ж робити з фотографіями колишнього, які у вас є. Сьогодні пропонуємо подумати про це разом та дізнатися, якими можуть бути варіанти у подібній ситуації.

Найчастіше відразу після розлучення всі фотографії, на яких так чи інакше знято колишнього коханого, хочеться скоріше знищити, щоб більше нічого не нагадувало про нього. Але коли буря почуттів вляжеться, а згадувати про колишнє буде вже не боляче, можна сильно пошкодувати про порвані або спалені в пориві гніву знімки, адже це ваша історія, ваші спогади про минуле, в якому було багато хорошого.

Крім того, знищуючи знімки відразу ж, ви не даєте собі можливості повністю попрощатися з минулим, «відпустити» його. У подібній ситуації ви ніби намагаєтеся врятуватися втечею, відрізаєте собі всі шляхи до відступу і заганяєте непрожиті почуття у дальній кут свідомості. Але правда в тому, що біль, пов'язаний з минулим, а також усі неприємні переживання, які з'являються при спогадах про колишнього, потрібно дати собі відчути, щоб звільнитися та йти далі.

От чому хоча бажання позбавитися фотографій колишнього цілком зрозуміле, не завжди варто йому відразу ж піддаватися: краще відкласти подібне рішення на потім, давши собі можливість трохи «охолонути» і подумати вже більш спокійно.

Так, якщо у вас є фотографії в роздрукованому вигляді, зберіть усі знімки в окремий альбом, папку або коробку і сховайте в дальній куточок, де ви не натикатиметеся на них кожен раз під час прибирання. Згодом, коли вже почуття перестануть затьмарювати розум, ви можете свідомо дістати знімки і переглянути їх, щоб остаточно попрощатися з минулим і відкрити собі шлях у майбутнє.

Ви в цьому випадку можете подивитись на фото вже іншими очима, зможете сказати минулому «дякую» за набутий досвід і відпустити його. Тепер це будуть просто спогади про те, що з вами колись було.

Якщо фото існують лише в цифровому вигляді, зберігати їх ще легше та простіше. Усі знімки достатньо «закинути» в одну папку на ПК, диск, флешку або профіль хмарного сховища і прибрати з очей подалі, поки не настане час попрощатися з минулим.

Якщо на фотографіях колишній зображений окремо, знімки в принципі можна навіть повернути йому — нехай сам вирішує, що з ними робити. А якщо особисто зустрітися для передачі фото ви поки що не готові, ви можете попросити когось із спільних знайомих зробити це.

Пам'ятайте, що якщо ви вирішили не викидати і не знищувати фотографії з колишнім, то їх не варто залишати на видноті: навіть якщо вам здається, що все залишилося в минулому, портрет колишнього, що красномовно висить на стіні, скаже про інше. І точно не варто тримати знімки з колишнім на видному місці, коли ви вже в нових відносинах, — погодьтеся, новому коханому це здасться дивним.

Коли фото з колишнім краще не зберігати? Якщо вас не залишає почуття занепокоєння через думки про колишнього, якщо навіть через якийсь час після розставання ви змушені себе постійно смикати, щоб не полізти за фотографіями, якщо в глибині душі ви тішите себе надією, що ви з колишнім знову будете разом, то, швидше за все, зберігати фотографії у себе - це не ваш варіант. У цьому випадку краще все-таки їх позбутися, щоб зайвий раз не робити собі боляче.

Про те, як саме це зробити, точаться суперечки: хтось закликає знімки неодмінно спалювати, хтось вважає за краще рвати або різати їх ножицями, а хтось вирішує провести своєрідний прощальний ритуал і закопати фото чи пустити їх у плавання річкою. Однак практично ніхто не викидає фото в цілому вигляді на смітник — це вважається поганою прикметою.

Будь-які фотографії зберігають пам'ять про нас для майбутніх поколінь, на них відображені моменти, які колись були важливими та значущими. Чи потрібно їх позбуватися, якщо зображені на знімках люди перестали бути частиною життя, — особистий вибір кожного, і, як не крути, рішення про те, що робити з фотографіями колишнього, доведеться приймати вам самим. Головне, зробіть це спокійно і виважено – тоді приводів сумніватися у правильності обраного варіанта буде набагато менше!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7486