Помилки в онлайн-листуванні з чоловіком

26.04.2023 13:56

Помилки в онлайн-листуванні з чоловікомЗнайомства та спілкування онлайн – реалії нашого часу. І хоча, здавалося б, за пару десятків років уже можна було б звикнути до такого формату, все одно для багатьох це те саме, ніби ходити мінним полем — ніколи не знаєш, де рвоне. Про те, яких помилок в онлайн-листуванні з чоловіком можуть припускатися жінки, докладніше йтиметься далі.

Відразу зазначимо, що йдеться про романтичне онлайн-листування на початкових етапах відносин або навіть знайомства, коли ви ще недостатньо добре знаєте одне одного. У цьому випадку ваша взаємна мета — розвинути та утримати інтерес, щоб надалі перейти вже до спілкування в реальному житті та створити міцний гармонійний союз.

На жаль, в онлайн-листуванні ви не бачите емоцій одне одного, не можете «зчитувати» якісь невербальні сигнали, мову тіла. Плюс спілкування відбувається не завжди в режимі реального часу, і відповіді на повідомлення доводиться чекати по кілька хвилин, годин, а то й діб. Звісно, все це накладає певний відбиток на онлайн-спілкування.

Наприклад, часто ми, навіть до кінця того не усвідомлюючи, додумуємо за співрозмовника, що саме він хотів сказати, а також самі вибираємо інтонацію, з якою, як нам здається, були написані ті чи інші слова. І, звісно ж, самі пояснюємо собі, чому людина відповіла надто швидко чи повільно, взагалі не відповіла або навіть видалила листування. Ось тільки хто сказав, що ми маємо рацію у своїх здогадах?

Зазвичай це далеко не так. І жодного «подвійного дна» у листуванні з чоловіком може й не бути: якщо він не пише, то просто не хоче, і жодного секрету тут немає. З іншого боку, нерідкі випадки, коли жінки самі припускаються у листуванні з чоловіками помилок, що призводять до втрати інтересу та припинення спілкування. Якщо ви такого сценарію розвитку подій не бажаєте, пропонуємо вам дізнатися про такі помилки більше прямо зараз.

Поспішати з відповіддю

Нинішня ера месенджерів дала можливість миттєво обмінюватися повідомленнями та практично цілодобово залишатися на зв'язку. Але це не означає, що кожного разу потрібно терміново кидати всі справи та набирати відповідь на повідомлення, як тільки з’явиться сповіщення на смартфоні чи комп'ютері.

Людська психологія влаштована так, що речі, які здаються недоступними, сприймаються як щось більш бажане, і очікування відповіді від співрозмовника по листуванню створює відчуття його недоступності. Тож дайте чоловікові хоч трохи потомитися очікуванням вашого наступного повідомлення, дозвольте йому запитати себе: «Чому вона не відповідає?».

Зрозуміло, ніхто не скаже вам, скільки конкретно часу потрібно «вичекати», перш ніж написати повідомлення, адже все індивідуальне. Однак у будь-якому випадку постарайтеся, щоб це не виглядало так, ніби ви цілий день сидите з телефоном у руках і тільки те й робите, що чекаєте повідомлення від «Нього».

Дзвонити, якщо немає відповіді на повідомлення

Ця помилка стосується, швидше, не самого листування, а ставлення до нього. Не панікуйте, якщо протягом найближчих секунд або хвилин не отримали відповіді на своє повідомлення, і не намагайтеся відразу ж дзвонити і з'ясовувати причину - це виглядає надзвичайно нав'язливо і створює враження, що вам нема чим зайнятися, окрім як листуватися з чоловіком.

Пам'ятайте, що чоловіки теж можуть підігрівати інтерес до себе, навмисно затягуючи з відповіддю, а також людина може бути реально зайнята і навіть не бачити сповіщення про нове повідомлення.

Писати банальності

Банальними «підкатами» грішать зазвичай чоловіки, але й жінки в листуванні, на жаль, часто припускаються цієї помилки. Якщо ви хочете налагодити справді цікавий та змістовний діалог, не ставте лише прості питання на кшталт «Як справи?» або «Що робиш?». По-перше, подібні питання передбачають в основному короткі односкладові відповіді, а по-друге, так ви обидва швидко втомитеся від листування.

Розповідати про себе занадто багато

Якщо ви знаходитесь тільки на початкових етапах онлайн-спілкування, але вже встигли викласти про себе все і навіть трохи більше, то не дивуйтеся, що чоловік може злякатися подібної відвертості або втратити інтерес до вашої персони. Навіщо продовжувати спілкування, якщо він і так про вас все дізнався?

Крім того, не забувайте, що ось так довіряти інформацію про себе сторонній людині взагалі небезпечно — ви не знаєте, ким може виявитися ваш візаві.

Підганяти події

Занадто довгі листування, які так і не закінчуються реальними зустрічами, і справді втомлюють і навіть дратують. Але не варто надто квапити події і буквально з перших повідомлень проявляти зайву активність: дайте і собі, і йому трохи часу придивитися одне до одного.

«Залипати» на листуванні з чоловіком

Це, мабуть, одна з найголовніших помилок. Якщо жінка всю себе присвячує переписці, якщо онлайн-спілкування стає найважливішим заняттям у її житті, якщо в мріях вона вже побудувала з цим чоловіком сім'ю та розпланувала спільне майбутнє, то це відсуває всі інші справи та нагальні питання на другий план, а самій жінці здається, що тільки з чоловіком вона може бути щасливою.

Подібний натиск може здорово налякати і змусити чоловіка втратити до жінки інтерес. Та й кому сподобається весь час перебувати під прицілом жінки, яка щохвилини потребує спілкування у листуванні?

Як бути? Не «залипати» на чоловікові та листуванні з ним. Відволіктися від думок про «Нього» будь-якими доступними способами. І дати йому шанс показати вам, що він дійсно зацікавлений у продовженні спілкування.

Романтичне онлайн-листування з чоловіком має приносити обом радість і задоволення, має сприяти кращому розумінню одне одного, а також пошуку спільних інтересів і «точок дотику». Завжди пам'ятайте про це і зможете для себе визначити, як не допускати помилок у такому листуванні.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7518