Хлопець не робить пропозицію: як бути?

12.05.2023 14:46

Хлопець не робить пропозицію: як бути?Справжнє кохання неодмінно має увінчатися шлюбом, чи не так? Насправді ні, але все ж таки дуже багатьох дівчат і жінок, які перебувають у романтичних відносинах, турбує ситуація, коли хлопець не робить пропозицію, хоча часу пройшло вже чимало. Давайте разом сьогодні подумаємо, як у такій ситуації бути і чи потрібно нав'язувати хлопцеві рішення про шлюб.

Ставлення до шлюбу у кожної людини своє, причому на нього впливає настільки величезна кількість всіляких факторів, що врахувати їх все не представляється реальним. І перш ніж ламати голову над тим, що робити, якщо хлопець не поспішає кликати заміж, важливо розібратися і в його, і у своєму ставленні до цього питання.

Почніть із себе. Подумайте, чому саме зараз вас турбує, що хлопець не пропонує руку та серце? Не поспішайте з відповіддю. Постарайтеся зрозуміти, чи справді це ваш внутрішній голос підказує, що вже пора, або ж це звучать у вашій голові слова близьких і знайомих про «ідеальний» вік для шлюбу і бажання бавити онуків/племінників тощо.

Запитайте себе, чи хочете ви заміж, щоб отримати впевненість у майбутньому, разом вести побут, народжувати дітей і загалом створити міцну сім'ю? Або, можливо, вам важливе тільки весілля, де ви зможете відчути себе принцесою і втілити мрії про красиву сукню, фату і величезний торт?

Чи турбує вас власний незаміжній статус? Всі подруги давно заміжні, а ви залишилися «не затребуваними»? Чи, можливо, вам набридло вже котрий рік перебувати у стосунках і не рухатися далі, хоча всі можливості для цього є? Будьте з собою максимально чесні і вже на цьому етапі аналізу ситуації, що склалася, ви зможете зрозуміти, чи варто вам переживати через відсутність пропозиції руки і серця від хлопця.

Всі причини для шлюбу, окрім тієї, де ви реально хочете провести залишок життя поруч саме з цією людиною, насправді не дуже підходять як аргумент для ухвалення рішення про весілля, тож робіть висновки самі. І якщо виявиться, що шлюб вам все ж таки дійсно важливий, спробуйте прояснити ситуацію зі ставленням хлопця до нього.

В ідеалі для цього було б досить просто поставити питання безпосередньо і вислухати, що хлопець відповість, але реалії життя дещо інші: по-перше, не факт, що хлопець взагалі погодиться говорити на подібну тему, а по-друге, немає жодної впевненості в тому, що він не збреше або не уникне розмови. Ось чому давайте спробуємо виділити кілька найбільш поширених причин, чому хлопець не робить пропозицію, і знайти серед них саме вашу.

Ще занадто рано

Вам необов'язково перебувати у романтичних стосунках із хлопцем якийсь певний час, щоб переходити «на наступний етап». І якщо вас обох влаштовує поточний стан справ, ви можете взагалі не реєструвати шлюб, а можете «узаконювати» стосунки хоч через місяць після знайомства, хоч через 10 років спільного життя.

Дізнайтесь думку хлопця з цього приводу, не питаючи безпосередньо, а ніби ненароком підвівши до подібної теми. Цілком можливо, що він не робить пропозицію, оскільки щиро вважає, що до цього кроку потрібно переходити суворо через 1, 2, 3, 5 років відносин або більше. І якщо ви теж згодні стільки почекати, то проблеми взагалі немає.

Він вами користується

Як би не було боляче і сумно це усвідомлювати, але хлопець, який все ніяк не наважується на пропозицію, цілком імовірно просто користується вами. Його влаштовує поточна ситуація, йому подобається отримувати від вас любов, тепло та турботу, але при цьому не гарантувати нічого натомість. Для хлопця в цьому випадку цінність ваших відносин, на жаль, нижче, ніж для вас, але йому, цілком можливо, просто ліньки щось змінювати, тому він не поспішає робити будь-які кроки.

Як зрозуміти, що саме цей випадок – ваш? За вчинками хлопця: якщо він весь час годує вас «сніданками», якщо розмито обіцяє колись обов'язково одружитися, але не зараз, якщо об'єктивних причин для відкладення весілля при тривалих стосунках немає, то вам легко буде здогадатися про справжню природу такої поведінки.

Він боїться не «потягти»

Для створення сім'ї потрібний міцний «фундамент», зокрема фінансовий. І хлопець може не поспішати із пропозицією, якщо відчуває, що ще недостатньо добре заробляє, щоб забезпечити для майбутньої дружини необхідні умови. Також можливий варіант, що хлопець поки не накопичив достатньо коштів саме на урочисте весілля.

Якщо причина криється в грошах, то зазвичай хлопці спокійно озвучують це і пари знаходять рішення: хтось згоден ще трохи почекати з одруженням і зібрати гроші, хтось відмовляється від пишниго весілля і натомість вкладає гроші в майбутнє житло, а хтось взагалі приймає рішення про розлучення.

Як вам бути? Постаратися реально оцінити матеріальні можливості вашої пари. Якщо вам обом дійсно поки що не вистачає коштів для старту сімейного життя, але ви обидва щось робите для зміни ситуації, то має сенс почекати з пропозицією ще трохи. А от якщо хлопець раз у раз розповідає, що «грошей немає», але навіть не намагається нічого змінити, то висновок напрошується сам собою.

Він інфантил

У цьому випадку хлопець просто взагалі не хоче брати на себе будь-яку відповідальність за те, що відбувається в житті. Йому й так, як то кажуть, «норм». Інфантильний чоловік не хоче робити пропозицію, щоб потім не довелося займатися підготовкою весілля, вирішенням сімейних проблем тощо. А ще інфантильний чоловік дуже любить слухати маму, у якої може бути власний погляд і на ситуацію в цілому, і на вас як супутницю життя для свого сина.

Зазвичай у подібних випадках хлопці не втомлюються твердити партнеркам, що їм і «без штампу» добре, що шлюб безглуздий, а витратити гроші краще не на якесь там весілля, а на щось потрібне (для нього, звісно) . Що можна зробити? Якщо вам без укладання шлюбу не «норм», то йти, а ще краще — тікати без оглядки: від такого хлопця ви точно не дочекаєтеся пропозиції, якщо він тільки дивом не вирішить подорослішати і почати приймати відповідальні рішення.

Ви не та сама

На жаль, те, що ви разом, може зовсім не означати, що саме з вами хлопець бачить своє майбутнє. Він може усвідомлювати чи не усвідомлювати це, але ви можете бути не тією, з ким він дійсно захоче одружитися. І він всіляко відтягуватиме питання весілля, намагаючись зрозуміти, чи підходите ви йому, і боячись зробити помилку.

Іноді у такому разі хлопець на питання про ваше спільне майбутнє може так і сказати, що не впевнений саме у вашій кандидатурі на роль дружини. Або ж це цілком однозначно можна визначити за його вчинками: він не хоче обговорювати спільне майбутнє, він все ще в пошуках своєї долі і активно фліртує з оточуючими дівчатами та жінками, будь-які розмови про сім'ю та шлюб викликають у нього негативну реакцію.

Звісно, це ще далеко не всі причини, які можуть впливати на рішення хлопця робити чи не робити пропозиції. І свій відбиток ще можуть, наприклад, накладати відносини між його батьками, його попередній досвід закоханості або попередній шлюб, його нинішні пріоритети і завдання, страх втратити свободу і власне «я» у шлюбі, страх конфліктів, брак спільних інтересів. Усіх варіантів і не врахувати, але це й не потрібно: якщо вас дійсно турбує, що хлопець не робить пропозицію, рано чи пізно доведеться спробувати обговорити ситуацію в конструктивному ключі і прийняти рішення.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7531