Що робити, якщо закохалася в іншого?

12.10.2023 16:47

Що робити, якщо закохалася в іншогоЯкщо ви перебуваєте у відносинах з хлопцем або заміжня, але зрозуміли, що закохалися в іншого, це може викликати цілу бурю різномастних емоцій і створити безліч проблем. Що робити у цьому випадку? Як бути, якщо закохалася в іншого? Спробуймо разом із цим розібратися.

Як кажуть, почуттям не накажеш, і ніхто не може бути застрахований від того, що одного разу в їхньому житті з'явиться той, до кого потягнеться серце, незважаючи на тривалі стосунки або щасливий шлюб. Ось тільки від цього знання нітрохи не легше, якщо таке відбувається саме з вами.

Тут і ейфорія накриває від усвідомлення закоханості, і страшно стає, що партнер дізнається про іншого, і почуття провини гризе через те, що відбувається. Як це все «розрулити»? Як прийняти правильне рішення?

Не поспішайте і дайте собі можливість гарненько подумати. Перш ніж кидатися у вир з головою або йти до благовірного з повинною, спробуйте розібратися у своїх почуттях. Чи справді ви закохані? Чи, може, це лише швидкоплинна пристрасть? Або ж це у вас жага до пригод, бажання урізноманітнити нудне і передбачуване життя, спроба довести власну привабливість?

Будьте із собою чесні, старайтеся дивитися на ситуацію об'єктивно. У вас є хлопець або чоловік, стосунки з яким вам, судячи з усього, дорогі, якщо вас цікавить, що робити. Ви відчуваєте, що закохалися в іншу людину і розумієте, що варіантів у вас всього 2: ви або кидаєте партнера і починаєте стосунки з тим самим «іншим», або не звертаєте увагу на почуття, що спалахнули, і зберігаєте поточний статус-кво.

Впевнені, ви бажаєте добра і собі, і нинішньому партнеру, і тому «іншому», в якого закохалися (ну чи вам так здається), а отже не будете намагатися «всидіти на двох стільцях». Пам'ятайте, що все таємне рано чи пізно стає явним, а зраду більшість людей не пробачає, тому постарайтеся відмовитися від подібного розвитку подій і вибрати щось, а точніше когось одного.

А щоб зрозуміти, кого саме, запитайте себе, чи взагалі знає об'єкт вашої пристрасті, що ви в нього закохані? Якщо так, то як він до цього ставиться? Чи хоче і чи може бути разом з вами? Якщо виявиться, що ваша закоханість взаємна, а поточні відносини своє «віджили», то вам усі карти в руки: ви можете спокійно розлучитися з нинішнім партнером і почати нові відносини в статусі абсолютно вільної людини.

Якщо почуттів до вас у того «іншого» немає і при цьому ви розумієте, що не хочете нічого змінювати, бо поточні відносини вас влаштовують, то ви можете спробувати «задушити» закоханість на корені : постарайтеся ніяк не «перетинатися» з об'єктом закоханості, не малюйте у думках «повітряні замки» і відволічіться на що-небудь; ви побачите, що без регулярного «підживлення» закоханість досить швидко зійде нанівець.

Ситуація буде складнішою, якщо ви закохалися в іншого, він у вас теж, але колишнього партнера ви не готові кинути через різні причини. Вам все одно доведеться прийняти якесь рішення, але мучитися ви будете сильніше, а тому спробуйте максимально чесно відповісти собі на питання, що саме рухає вами в цьому любовному трикутнику.

Нудьга

Якщо ваші відносини тривалі та стабільні, якщо вас буквально «заїдає» рутина, то здається, що новий партнер стане порятунком. Але, на жаль, часто подібне відчуття оманливе, а нові стосунки прийдуть згодом до того ж фіналу, якщо ви не готові переглянути свій підхід до них.

Якщо ви все ще хочете бути з поточним партнером, поговоріть з ним начистоту. Не обов'язково визнавати те, що закохалися в іншого, але розкажіть, що саме вас не влаштовує в стосунках, а також не забудьте запропонувати свої варіанти виправлення ситуації. І якщо партнеру не байдуже, ви зможете знайти рішення, яке влаштує обох.

Постійні конфлікти

Якщо ви постійно сваритеся і ваші нинішні стосунки давно перетворилися на поле бою, то цілком можливо, що ви продовжуєте бути разом скоріше через звичку, аніж через любов одне до одного. На цьому тлі нова закоханість здається ковтком свіжого повітря, окрилює та дарує надію, дає шанс знову відчути себе бажаною.

Проаналізуйте поточні відносини. Ви точно все ще хочете бути разом? Або ж ви боїтеся розлучитися, бо не знаєте, що на вас чекає далі? Що найстрашніше станеться, якщо ви більше не будете парою? Подивіться у вічі своїм страхам, і ви зможете їх подолати.

Зацикленість на закоханості

Вчені можуть довго сперечатися про те, скільки «живе» кохання, але практика показує, що всьому є свій строк, у тому числі й романтичним почуттям. Палка закоханість з тими самими метеликами в животі завжди змінюється спокійнішими і глибшими почуттями, але не всі готові з цим миритися.

Якщо це можна сказати і про вас, то ви або поки що не знайшли того «єдиного», з яким захочете розміреності, впевненості в завтрашньому дні та спокою, або належите до тих натур, які взагалі не приймають всього цього «тихого» кохання і потребують постійного «допінгу» з яскравих емоцій.

Знайте, що і той, і інший варіант насправді абсолютно нормальні, а ви не зобов'язані бути у стосунках із кимось лише тому, що це «правильно». Робіть свій вибір сміливо: ви і тільки ви маєте право вирішувати, як чинити зі своїм життям.

Коли закохуєшся в іншу людину, перебуваючи у стосунках чи шлюбі, це здорово «струшує» і змушує задуматися, як же так вийшло, особливо, якщо раніше здавалося, що все в порядку і ви обоє цілком щасливі. Не відмовляйте собі у шансі детально розібратися в тому, що відбувається, і не поспішайте ані відмахуватися від нової закоханості, ані руйнувати поточні стосунки. Візьміть, якщо потрібно, паузу, і постарайтеся не бачитися з жодним з хлопців (чоловіків), між якими став вибір.

Відкиньте почуття провини, якщо воно з'явилося, зосередьтеся на собі і спробуйте зрозуміти, яку користь можна отримати з ситуації: вона допоможе вам або знайти слабкі місця в поточних відносинах, або поставити у них точку і розпочати нове життя. А коли ухвалите рішення, майте сміливість озвучити його всім «учасникам» та прийняти наслідки. Так, вони можуть виявитися не такими, як ви очікуєте, але тягнути час, сподіваючись, що ситуація вирішиться сама собою, теж не вихід: тільки взявши відповідальність за своє життя на себе, можна відчути справжню свободу та здобути власне щастя!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7642