5 причин, чому не варто залишатися друзями з колишнім

24.05.2024 09:08

5 причин, чому не варто залишатися друзями з колишнімВаші стосунки закінчилися, і ви обоє вирішили рухатися далі — кожен своїм шляхом. Якщо рішення розійтися було взаємним і закономірним, у вас може виникнути спокуса залишитися друзями. Дружба з колишнім можлива, але є принаймні п’ять причин, чому залишитися з ним друзями може бути не найкращим рішенням.

Причина № 1: ваші стосунки закінчилися з певної причини. Людям властиво забувати погані речі, які з ними трапляються (а точніше, негативні емоції, викликані цими поганими речами); це захисний механізм психіки. Через деякий час після розставання ви можете забути про все те, що вас дратувало в партнері і призвело до цього розставання. Але воно нікуди не ділося — і може продовжити вас дратувати вже в другові.

Причина № 2: є ризик стати «друзями з привілеями». Дружба з колишнім може створити між вами сексуальну напругу, особливо якщо розійшлися ви не через проблеми в ліжку й між вами все ще є «хімія». Але це не причина знову стрибати один до одного в ліжко. «Дружба з привілеями» рідко працює, коли в анамнезі вже є романтичні стосунки: найчастіше вона призводить до ревнощів і неможливості рухатися далі і спокійно жити своїм життям.

Причина № 3: вам буде важко будувати нові стосунки. Якщо у вас усе ще є почуття до колишнього, дружба з ним заважатиме вам рухатися далі. Це небезпечно для вашої психіки, особливо якщо це були ваші перші серйозні стосунки, тому що ви підсвідомо чекатимете, що він одумається і повернеться до вас, тоді як він сприйматиме вас лише як подругу. І якщо це продовжуватиметься достатньо довго, вам доведеться зіткнутися з причиною № 4 з нашого списку.

Причина № 4: вам доведеться спостерігати, як він будує нові стосунки. Рано чи пізно ваш колишній знайде собі нову дівчину незалежно від того, що ви із цього приводу відчуваєте. Навіть якщо ви вже не маєте один до одного романтичних почуттів, знайомство з його новою пасією може виявитися доволі незручним, та й навряд чи вона буде в захваті, коли дізнається, що її новий хлопець спав з однією зі своїх подруг. А якщо ви на додаток усе ще в нього закохані, вам доведеться переступити через себе і вдавати, що ви за нього щасливі.

Причина № 5: вашому новому партнеру це навряд чи сподобається. Уявімо ситуацію, коли ви справді залишилися друзями — між вами більше немає ні романтичних почуттів, ні сексуальної хімії. Але як це виглядатиме для вашого нового партнера? Ваш колишній постійно з’являється у вашому житті, і ви разом проводите час. Це може стати причиною численних сварок, і врешті-решт вам доведеться обирати між новим партнером і колишнім, який став вам другом. Чи варте це того?

Декому дійсно вдається дружити з колишніми, але частіше така дружба лише стає джерелом проблем у нових стосунках. Іноді краще відразу визнати, що ваші шляхи розійшлися, забути колишнього та жити далі. Яким би важким вам це не здавалося, треба зробити цей крок і нарешті почати нові стосунки.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/120