10 речей, які допоможуть зробити ваш шлюб щасливішим

29.05.2024 09:24

10 речей, які допоможуть зробити ваш шлюб щасливішимПеред весіллям кожен уявляє свій шлюб щасливим, та вже через кілька місяців починає помічати певні проблеми, які можуть дратувати та заважати сімейному щастю. Ігнорування цих проблем може згодом призвести до розлучення. Якщо ви хочете цього не допустити, ось 10 речей, які допоможуть зробити ваш шлюб щасливішим.

1. Не сприймайте свого чоловіка/дружину як належне. Ми говоримо «дякую» багатьом людям, коли вони роблять для нас маленькі люб’язності, але часто забуваємо подякувати своїм партнерам. Щонайменше раз на день щиро дякуйте своєму партнеру або своїй партнерці за його чи її «роботу», тобто турботу про вас, даючи йому або їй зрозуміти, як ви її цінуєте.

2. Зробіть щось, що ви робили, коли були молодятами. Напевно, у кожного подружжя є свої маленькі традиції, на які згодом через зайнятість починає бракувати часу. Наприклад, щосуботи ви готували особливий сніданок, але із часом ця традиція забулася. Якщо хочете повернути колишні почуття, відновіть свої маленькі традиції та намагайтеся їх дотримуватися.

3. Більше говоріть про щось значуще. Коли ви зустрічалися, ви могли годинами говорити про життя і різні події. Зараз же всі ваші розмови зводяться до списку продуктів і вартості нового дивана. Настав час змінити цю ситуацію і знову почати говорити про те, що хвилює вас і вашого партнера або партнерку. Підтримуйте розмову й не забувайте ділитися один з одним смішними історіями.

4. Поцікавтеся розкладом справ чоловіка/дружини. Страхи, переконання, надії та мрії — не єдині речі, якими варто ділитися один з одним. Щоденні деталі також дуже важливі. Починайте кожен ранок із того, що запитуйте свого партнера або партнерку, що в нього/неї на сьогодні заплановано, а наприкінці дня запитайте, як пройшов день/зустріч/важливий дзвінок. Проявляйте увагу, і ваш партнер або партнерка оцінить вашу любов і турботу.

5. Ставтеся до свого партнера/партнерки з повагою і захопленням на людях. Перебуваючи на людях, подавайте своєму чоловікові/дружині маленькі сигнали, показуючи своє захоплення та повагу. Це зробить зв’язок між вами міцнішим. І ніколи не висміюйте партнера/партнерку на людях.

6. Прийміть речі, які не можете змінити. Є певні речі, які вас дратують у вашому партнері/партнерці, наприклад, коли він/вона залишає мокрий рушник на підлозі ванної або брудний посуд у раковині. Ви можете постійно скаржитися на це, але навряд чи щось не зміниться. Замість цього повторюйте про себе: «Я приймаю те, чого не можу змінити».

7. Час від часу кохайтеся вранці. Секс — гарний спосіб завершити день, але якщо час від часу займатися ним вранці, ви відчуватимете себе ближчими один до одного протягом усього дня.

8. Не забувайте про себе. До шлюбу у вас були якісь мрії, але вони так і не здійснилися. Можливо, ви вже забули про них, і щоденна домашня рутина — це все, про що ви думаєте. Знайдіть час для себе й займіться тим, про що мріяли. У вас мають бути інтереси, які виходять за рамки тих, які ви поділяєте з вашим чоловіком або дружиною. І навіть час від часу їздити у відпустку з друзями або навіть на самоті — це нормально!

9. Удосконалюйтеся. У вас напевне є звички, які не подобаються вашому чоловікові/дружині. Продемонструйте свою любов, вдосконалюючись, адже вчинки означають набагато більше, ніж просто «я тебе кохаю».

10. Знайдіть спільні заняття. Постійно нудьгувати в шлюбі — це шлях до розлучення, тому знайдіть заняття, які будуть цікавими для вас обох. Це може бути що завгодно, від перегляду серіалів до пробіжок у парку, головне — щоби у вас були приводи проводити час разом і теми для розмов.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/125