8 речей, які не варто робити під час спід-дейтингу

07.06.2024 09:06

8 речей, які не варто робити під час спід-дейтингуЗ віком спонтанно знайомитися з новими людьми стає все складніше, особливо якщо ви не дуже товариська людина. То ж якщо ви хочете знайти «другу половинку» чи хотя б нових друзів, доведеться докласти певних зусиль. Один зі способів познайомитися з новими людьми — це так званий спід-дейтинг (швидкі побачення). Якщо ви хочете його спробувати, потрібно знати про найважливіші правила швидких побачень і про речі, які не варто робити під час спід-дейтингу.

Не ставте стандартних запитань. За вечір швидких побачень кожен учасник знайомиться в середньому з 20–30 людьми. Більшість із них ставлять одні й ті ж стандартні запитання, через що їх потім важко пригадати. Тому не питайте людей, чим вони заробляють на життя і які в них хобі. Запитайте щось несподіване, але не надто особисте, наприклад, «Якби ви мали здатність перетворюватися на тварину, яка б тварина це була?»

Не ставте питань, на які ви самі не хотіли б відповідати. У кожного є своя зона комфорту, тому важко передбачити, чи буде людині, з якою ви розмовляєте, зручно відповідати на деякі з ваших запитань. То ж у цій ситуації вам доведеться судити про інших по собі й не просити їх розповісти вам те, що вам було б незручно розповісти їм.

Не говоріть перше, що прийде в голову. Розмови на швидких побаченнях короткі, тому ви захочете розповісти про себе якомога більше. Але нервова балаканина ніколи не справляє хорошого враження. Вам потрібно не викладати всю свою біографію, а залишити позитивне враження і викликати бажання поспілкуватися з вами знову.

Не говоріть про себе весь час. Звичайно, людям треба щось дізнатися про вас, але і вам треба щось дізнатися про них. Якщо ви витратите всі відведені вам декілька хвилин на розмови про себе, ви справите враження самозакоханої людини, якій начхати на інших.

Не говоріть про те, про що ви б не говорили на звичайному першому побаченні. Ось короткий список тем, яких треба уникати: ваші колишні, речі, які вас дратують, ваші особисті проблеми, гроші, секс, шлюб і діти, будь-які суперечливі теми на кшталт релігії і політики.

Не пийте занадто багато. Якщо на заході подають алкоголь, можна трошки випити, щоб розслабитися, але не перегинайте палицю. Алкогольне сп’яніння точно не допоможе вам справити хороше враження — вас, може, і запам’ятають, але точно не в позитивному ключі.

Не очікуйте занадто багато. Немає жодної гарантії, що ви завдяки спід-дейтингу зустрінете кохання всього свого життя або принаймні когось, з ким захочете піти на повноцінне побачення. Не покладайте занадто великих надій, щоби потім не розчаруватися, а просто спробуйте розслабитися і отримати задоволення. Якщо вам пощастить, у вас принаймні з’явиться кілька цікавих історій, які ви зможете розповісти друзям.

Не переймайтеся, якщо вечір швидких побачень пройшов не дуже добре. Якщо ваша перша спроба швидких побачень була не такою успішною, як вам хотілося б, не варто потім перейматися її аналізом. Можливо, ви занадто нервували, але це цілком нормально. Зробіть паузу, а потім спробуйте ще раз. Якщо і друга спроба буде джерелом стресу, а не задоволення, можливо, спід-дейтинг просто не для вас і варто спробувати інші способи знайомств, наприклад, додатки або соціальні хобі.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/165