8 порад, як зберегти спокій у день весілля

11.06.2024 09:06

8 порад, як зберегти спокій у день весілляХвилювання в день весілля — цілком нормальне явище, адже весілля — одна з найважливіших подій у нашому житті. Однак воно може завадити вам насолоджуватися цим важливим днем. Ось кілька порад, які допоможуть вам зберегти спокій у день весілля і зосередитися на позитивних емоціях.

Складіть розклад. Щоб не розгубитися в день весілля, потрібно бути організованим. Розклад допоможе вам орієнтуватися в подіях, особливо якщо ви міняєте багато локацій (місце реєстрації, місце фотосесії, ресторан тощо), але водночас треба бути гнучкими. Розклад має бути не занадто жорстким і залишати вам певну свободу дій на той випадок, коли виникне неминуча затримка.

Зберіть «аварійний набір». Жодне весілля не проходить ідеально, тож треба підготуватися до того, що щось піде не так. Якщо ви будете готові до дрібних неприємностей, ви не будете через них хвилюватися. «Аварійний набір» допоможе вам впоратися з розривами на сукні, раптовим головним болем або проблемами з макіяжем.

Що має бути в такому наборі? Наприклад, голка й нитки декількох кольорів, манікюрні ножиці, засіб для зняття макіяжу, сухі та вологі серветки, ватні диски та/або палички, жувальна гумка або освіжувач дихання, лак для волосся, дезодорант, шпильки та булавки, лейкопластир, знеболювальне, запасні колготки. Також добре мати під рукою воду та якийсь перекус. За набір може відповідати мати або одна з подружок нареченої.

Виспіться. Втомлену людину надзвичай легко роздратувати. Виспавшися в ніч перед весіллям, ви будете більш розслабленими й не будете так переживати через дрібниці.

Добре поснідайте. Деякі люди взагалі не звикли снідати, а деякі не можуть нічого з’їсти вранці в день весілля, бо занадто нервують. Якщо ви належите до таких людей, треба перебороти себе і з’їсти поживний сніданок, який дасть вам достатньо енергії, щоби протриматися увесь день до бенкету. Переконайтеся, у ньому достатньо білків і вуглеводів; круасана з кавою точно буде замало.

Делегуйте повноваження. Змиріться з тим, що неможливо самостійно все контролювати, і делегуйте обов’язки найближчим друзям та родичам. Ці люди мають бути вашою системою підтримки, тому не соромтеся просити про допомогу.

Не намагайтеся всіх розважити. Звичайно, вам захочеться поспілкуватися з гостями, але ви не повинні розважати своїх гостей увесь вечір, для цього є ведучий. Вони цілком здатні розважити себе самі, а вам варто приділити більше уваги своєму тепер уже чоловіку.

Зберігайте спокій і не переймайтеся. Якщо ви відчуваєте себе приголомшеною, зупиниться і зробіть кілька повільних, глибоких вдихів і видихів; це допоможе вам відчути себе краще. Якщо щось або хтось засмутив вас, знайдіть тихе місце і спробуйте заспокоїтися. Не намагайтеся догодити всім. Це ваш день, тому якщо хтось не задоволений своїм місцем за столом або їжею, просто проігноруйте їх.

Зосередьтеся на тому, що дійсно важливо. Весілля — це не просто велика вечірка; це день, коли двоє людей, які кохають одне одного, погоджуються провести решту своїх життів разом. Навіть якщо щось піде не так, ви все одно одружитеся з коханою людиною, а ваші друзі та родина будуть поряд, щоб це відсвяткувати.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/174