5 причин, чому роздільна відпустка може бути корисною для вашого шлюбу

17.06.2024 08:59

5 причин, чому роздільна відпустка може бути корисною для вашого шлюбуБагато хто думає, що роздільна відпустка — перший крок до розлучення. Хоча в деяких ситуаціях це дійсно так, деякі подружні пари регулярно насолоджуються роздільними відпустками й не мають жодних проблем у шлюбі. Ось п’ять причин, чому роздільна відпустка може бути корисною для вашого шлюбу.

Ви можете відпочити так, як хочеться саме вам. Різним людям подобаються різні речі, і ваше уявлення про ідеальну відпустку може не збігатися з уявленням вашого чоловіка/дружини, наприклад, ви любите проводити час у басейну, а він/вона — ходити на екскурсії чи досліджувати місто самостійно. Якщо ви проводите відпустку разом, доведеться йти на компроміс. Деякі пари по черзі обирають, куди їхати у відпустку, деякі намагаються знайти місця для відпочинку, які частково задовольнять кожного з них. Такі відпустки виходять хорошими, але не ідеальними. Якщо ви відпочиваєте окремо, кожен із вас може обрати ідеальне місце для відпустки і провести її так, як захоче. А, повернувшись додому, ви зможете поділитися один з одним враженнями!

Ви будете один за одним сумувати. Невелика перерва один від одного може зробити ваші почуття сильнішими й навчити вас ще більше цінувати один одного. Якщо ваші стосунки щасливі та здорові, невелика розлука зробить їх сильнішими, а не зруйнує (а якщо ви завжди хотіли спробувати секстинг або віртуальний секс, це ідеальна можливість).

Ви зможете побути наодинці. Кожному потрібен час наодинці, особливо інтровертам, але коли в нас є робота й сім’я, ми рідко отримуємо шанс побути повністю на самоті. Відпустка на самоті може допомогти вам очистити голову й «перезарядитися». Якщо ви потребуєте усамітнення, але ніколи його не отримуєте, роздільна відпустка — це те, що вам потрібно. Просто переконайтеся, що ваш чоловік або дружина це розуміє, перш ніж ставити його/її перед фактом.

Вам не потрібно підлаштовувати свої графіки. Іноді подружжю дуже важко одночасно взяти відпустку. Якщо ваші графіки відпусток не збігаються, краще взяти роздільні відпустки і відпочити окремо, ніж продовжувати зациклюватися на своїй нездатності провести відпустку разом і не відпочити взагалі. Роздільна відпустка — ще не кінець світу; не треба жертвувати відпочинком, якщо ваша половинка не може взяти відпустку, і так само не треба вимагати, щоби ваша половинка жертвувала своїм відпочинком, якщо відпустку не можете взяти ви.

Ви навчитеся більше довіряти один одному. Взаємна довіра має важливе значення для будь-яких стосунків, але шлюб, що теоретично має бути зобов’язанням на все життя, вимагає особливого рівня довіри. Коли ви проводите час окремо, ви вчитеся більше довіряти один одному і справлятися з ревнощами.

Є ще дві речі, які варто сказати про роздільну відпустку. По-перше, зовсім не обов’язково завжди відпочивати окремо. Роздільна відпустка може бути «одноразовою акцією», відбуватися час від часу або регулярно — як вам зручніше. По-друге, роздільні відпустки можуть покращити стосунки, тільки якщо у вас немає сімейних проблем, які ви боїтеся вирішувати й тому уникаєте свого чоловіка або дружину. Якщо ви відчуваєте, що вам потрібно зробити тимчасову перерву в стосунках, значить, у них щось не так.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/192