9 ознак того, що вам не завадить перерва в стосунках

08.07.2024 09:02

9 ознак того, що вам не завадить перерва в стосункахІноді перерва в стосунках — це хороший спосіб їх зберегти. Вона не дорівнює остаточному розриву, а дає вам особистий простір, допомагає заспокоїтися, переоцінити ваші стосунки і вирішити, чого саме ви від них очікуєте. Ось дев’ять ознак того, що вам не завадить перерва в стосунках.

Ваші стосунки розвиваються занадто швидко. Багато хто думає, що перерви потрібні лише парам, які перебувають у довготривалих стосунках, але насправді це не так. Якщо ви зустрічаєтеся не дуже довго, і хтось із вас відчуває, що стосунки розвиваються занадто швидко, варто подумати про перерву, яка допоможе вам сформулювати, як ви бачите ці стосунки і який темп їхнього розвитку для вас буде найкомфортнішим.

Ви почали проводити менше часу разом. Звичайно, кожен має право проводити час зі своїми друзями або на самоті, навіть перебуваючи в стосунках. Але якщо ви постійно надаєте перевагу зустрічам із друзями, а не побаченням зі своєю другою половинкою, щось не так. Коли ви востаннє ходили в кіно, на прогулянку, у кафе — куди завгодно?

Ви перестали розмовляти. Ну, ви все ще говорите про погоду, список покупок та інші банальні речі, але ви перестали розмовляти по-справжньому. А раніше ви говорили постійно! Відсутність спільних тем для розмов — одна з ознак того, що ви стали фактично чужими людьми, а пауза в стосунках дасть вам можливість побачити, чи скучили ви один за одним і чи є у вас бажання поговорити про те, як ви жили під час цієї паузи.

Один із вас відчуває, що стосунки його «душать». Якщо один із партнерів став нав’язливим, а інший відчайдушно потребує простору й часу наодинці, їм однозначно потрібно зробити перерву в стосунках, поки вони не придумають, як проводити час разом, не зводячи при цьому один одного з розуму.

Секс уже не такий хороший, як раніше (або його взагалі немає). Секс важливий майже в будь-яких стосунках. Якщо ваше сексуальне життя вже не таке, як раніше, і ви вже перепробували все, що могли придумати, щоб додати йому пікантності, але нічого не допомогло, проблема може лежати глибше, ніж ви думаєте. Перерва допоможе з’ясувати, чи є якість сексу (або його повна відсутність) єдиною проблемою у ваших стосунках.

Ви постійно сваритеся. Усі пари час від часу сваряться, це цілком нормально. Але якщо ви сваритеся постійно й навіть не можете вирішити, що з’їсти на вечерю, не влаштувавши скандал, перерва не зашкодить. Вам обом потрібно розібратися з проблемами управління гнівом (вам обом!), перш ніж намагатися налагодити стосунки.

Ви все частіше думаєте про розставання. Якщо ви почали серйозно думати про те, щоб розійтися з партнером і рухатися далі, і можливість розриву вас не лякає, настав час переоцінити ваші стосунки.

У ваших стосунках зникли довіра та повага. Довіра та повага є важливими в будь-яких стосунках. Якщо ви відчуваєте, що не можете довіряти своєму партнеру (або він не довіряє вам), або якщо ви більше не поважаєте думки і вибір один одного, потрібно зробити перерву й подумати про причини.

Жоден із вас не почувається щасливим. Якщо ви обидва останнім часом почуваєтеся нещасними, і ваша напружена робота та інші чинники не мають до цього жодного стосунку, потрібно зробити перерву один від одного. Стосунки мають робити вас щасливими й задоволеними, а не пригніченими й нещасними.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/294