Як вибирати весільну сукню онлайн

09.07.2024 16:08

Як вибирати весільну сукню онлайнВибір весільної сукні — дуже непросте завдання саме по собі, а коли йдеться про покупку такої сукні онлайн, то ситуація ускладнюється в рази. Давайте сьогодні поговоримо про те, як вибирати весільну сукню онлайн правильно, щоб не розчаруватися в покупці і в свій найкращий день виглядати просто надзвичайно.

Переважна більшість наречених воліє купувати весільну сукню «наживо», щоб була можливість приміряти різні моделі, оцінити, як вони сидять по фігурі, тощо. Але іноді буває і так, що купити сукню безпосередньо у салоні не виходить, наприклад, якщо у вашому місті вас не влаштовує асортимент, немає відповідних розмірів, не підходять ціни.

У цьому випадку рятує покупка весільної сукні онлайн, щоправда, вона має свої нюанси. В першу чергу дуже важливо, щоб не розчаруватися в обновці, максимально точно уявляти, чого саме ви хочете. Для цього спробуйте заздалегідь пошукати референси потрібної сукні виходячи з задуманої концепції та тематики весілля.

Оцініть свою фігуру максимально об'єктивно. Подумайте, що хочете приховати, а що - підкреслити. Виберіть силует сукні, скажімо, А-силует, «рибку», «принцесу» та ін. Якщо ви не впевнені, який силует буде краще, спробуйте приміряти в одному з весільних салонів різні фасони, щоб визначитися. Правда, майте на увазі, що в салонах зазвичай не дуже раді нареченим, які після тривалих примірок нічого так і не купують.

Купувати весільне вбрання онлайн потрібно тільки в надійних магазинах з перевіреною репутацією. Так, швидше за все, ціна сукні в цьому випадку не надто відрізнятиметься від салонної, але ви будете впевнені, що дійсно отримаєте те, що замовляли.

Ретельно вивчіть «картку» сукні, що сподобалася. Там має бути не тільки художній опис, а й максимально докладні характеристики, що стосуються кольору, розміру, тканин, фурнітури тощо. Дуже важливо, щоб сукня була сфотографована з різних сторін і ракурсів, бажано фото деталей крупним планом, щоб ви могли розглянути особливості матеріалів, з яких зроблено плаття.

Якщо вас все влаштовує, не забудьте поцікавитися точними вимірами сукні, оскільки у різних виробників різні розмірні сітки. Якщо раптом подібної інформації немає безпосередньо на сайті із сукнями, не соромтеся звернутися за консультацією до менеджера. Обов'язково заздалегідь зробіть власні виміри за допомогою портновського метра.

Важливість правильного виконання вимірів складно переоцінити, коли йдеться про купівлю весільної сукні онлайн, особливо на зарубіжних сайтах. Якщо ви не вмієте робити виміри, зверніться до професійної швачки з проханням виміряти ваш обхват грудей, талії та стегон максимально точно. Звірте отримані результати з таблицею розмірів виробника сукні.

Пам'ятайте, що у сукні вам надалі доведеться провести цілий день, і вибирайте варіант саме за вашим розміром, а не менше або більше, адже інакше або ви будете мучитися від того, що сукня занадто тісна і постійно впивається в тіло, або ж будете змушені постійно поправляти її і намагатися утримати на місці.

Покупка весільної сукні — зазвичай аж ніяк не дешеве задоволення, і таку дорогу річ прийнято вибирати без поспіху. Дайте собі достатній запас часу на вивчення всіх пропозицій, порівняйте сукні з кількох онлайн-магазинів, з'ясуйте умови покупки та доставки. І тільки тоді, коли вас задовольнятиме вибрана сукняі магазин, натискайте заповітну кнопку «Купити».

Зверніть увагу, що сукня має бути у вас вже за місяць-півтора до весілля, щоб ви могли спокійно і без суєти підготувати її до свята. Якщо раптом виявляться якісь дрібні недоліки, у вас буде час виправити їх самостійно або в ательє. А також у вас буде можливість повернути сукню, якщо вона не відповідатиме вашим очікуванням, і встигнути купити інший варіант.

Щоправда, аж надто заздалегідь все ж таки не купуйте вбрання, адже за час, поки сукня висить у шафі, ви можете трохи погладшати або схуднути, що загрожує повністю зіпсувати посадку по фігурі. Втім, якщо ви в собі впевнені, а сукня мрії раптом підвернулася під руку за привабливою ціною, гріх було б не скористатися такою можливістю.

Купувати весільні сукні онлайн, як правило, вигідно та зручно, але ризик «пролетіти» з розміром, фасоном чи тканиною, на жаль, є завжди. Тому корисно дуже ретельно вивчити відгуки про ту чи іншу модель сукні, виробника і магазин, щоб дізнатися, яким був досвід покупців, що вже зробили замовлення.

Якщо ви підійдете до покупки весільної сукні в інтернеті серйозно та відповідально, то шанси стати героїнею мема «очікування/реальність» мінімальні. Але все ж таки на 100% гарантувати, що все піде саме так, як ви задумали, на жаль, не можна, та й до того ж у разі покупки онлайн вам не зможе допомогти «група підтримки», як це буває у салонах. Тому вирішувати, чи підходить вам подібний спосіб придбання вбрання для найважливішого дня, доведеться на власний страх і ризик, а представлені поради допоможуть зробити вибір.

За матеріалами: