5 занять, які допоможуть зблизити подружжя

11.07.2024 09:00

5 занять, які допоможуть зблизити подружжяДеякі подружні пари думають, що проживання разом достатньо для підтримання стосунків. Вони починають проводити менше часу одне з одним і врешті-решт розлучаються або, принаймні, стикаються із серйозними проблемами в шлюбі. Щоб залишатися щасливими в шлюбі, потрібно регулярно робити щось разом. Ось кілька занять, які допоможуть зблизити подружні пари.

Побачення. На початку стосунків ви постійно ходили на побачення, а тепер забули, що це взагалі таке. Щотижневі побачення допоможуть вашим стосункам залишатися міцними. Можна піти в улюблений ресторан або на прогулянку, придбати квитки в кіно або театр, або навіть просто залишитися вдома, замовити їжу з доставки й подивитися разом улюблений серіал, якщо ви обидва занадто стомлені, щоб кудись іти, головне — провести цей вечір разом. Тільки не перетворюйте щотижневі побачення на рутину й час від часу вносьте різноманітність, щоб не занудьгувати.

Розмови. Вас може це здивувати, але деякі подружні пари насправді майже не розмовляють один з одним. Тобто вони, звісно, обговорюють якісь буденні справи на кшталт списків покупок, оплати комунальних послуг чи того, хто сьогодні забиратиме дітей зі школи, але це і все. Якщо ви хочете залишатися близькими, потрібно щодня розмовляти на різні теми. Запитайте свого чоловіка, як пройшов його день, і розкажіть йому про свій. Обговоріть останні новини, фільми, які ви подивилися, і книги, які ви прочитали. Можете навіть розповісти якийсь несподіваний дивний факт («Ти знаєш, що в самок кенгуру три піхви?»), щоби підтримати розмову.

Приготування їжі. Готувати разом — це весело, навіть якщо результат не надто задовольняє. Не обов’язково робити це щодня, особливо якщо ви обоє працюєте повний робочий день і не маєте достатньо часу та сил на приготування їжі. Але спільне приготування суботньої вечері або недільного сніданку може стати вашим щотижневим ритуалом, так само, як і регулярні побачення. Якщо жоден із вас не вміє готувати, запишіться разом на кулінарні курси — це чудовий спосіб зблизитися.

Заняття спортом. Заняття спортом разом із чоловіком допомагають вбити одним пострілом навіть не двох зайців, а цілу зграю. Ви будете проводити більше часу разом, мотивуватимете один одного на заняття, зможете разом відкривати для себе нові види фітнесу і станете здоровішими та підтягнутішими. Нарешті, тренування змушують наш організм виділяти ендорфіни, які роблять вас щасливішими. Так ви почнете асоціювати спільні тренування позитивними емоціями.

Проведення часу з дітьми. Якщо у вас є дитина або діти, знайдіть способи проводити більше часу разом як сім’я. Гуляйте в парку, влаштовуйте кіномарафони, подорожуйте кудись у вихідні. Одним словом, розважайтеся. Тільки пам’ятайте, що час, проведений із дітьми, має не замінювати ваші щотижневі побачення, а доповнювати їх, тому що важливо проводити час разом лише удвох, без дітей.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/311