Навіщо зафарбовувати номери авто на фото

02.11.2022 09:04

Навіщо зафарбовувати номери авто на фото«Замазувати» номери машини на фотографіях в інтернеті вже стало звичною практикою, але є чимало людей, які дивуються: а навіщо ж, власне, це робити? Різні погляди на те, навіщо потрібно зафарбовувати номери автомобіля на фото, розглянемо далі.

Якщо запитати тих, хто «замазує» на фотографіях номери своїх «залізних коней», чому вони це роблять, то найчастіше можна почути просту відповідь: «Бо всі зафарбовують». Що ж, це цілком очікувано, але чи є якісь інші думки щодо цього? Пропонуємо ознайомитись із найпопулярнішими.

Убезпечити себе

З інформацією про державний номер автомобіля на руках можна здобути практично вичерпну інформацію про власника цього авто. І такий стан речей ставить господаря машини перед досить великим ризиком: зловмисники, «пробивши» номер, можуть викрасти авто чи пограбувати квартиру власника.

Зрозуміло, якщо злочинці «націляться» на конкретне авто, їм не важко дізнатися про нього все, що потрібно, і без відомостей про його державний номер. Але навіщо самостійно збільшувати шанси злочинців, якщо можна без особливих зусиль приховати номер автомобіля на фотографії за допомогою графічних редакторів?

Захистити особисте життя

Серед популярних причин зафарбовування номерів на фотографіях авто — бажання зберегти в таємниці особливості свого життя. Адже, дійсно, навіщо комусь знати, що, скажімо, машина якогось пана N (про те, що це саме його машина, можна дізнатися за номером авто) була на вулиці Y, тоді як сам цей пан мав перебувати у відрядженні в іншому місті?

Втім, якщо авто виділяється ексклюзивним тюнінгом, то зафарбовування номерів на його фотографіях не допоможе власнику залишитися «інкогніто», і в цьому випадку процедура втрачає сенс.

Приховати особу власника авто

Ця причина першочергова для посередників під час купівлі-продажу авто. Їм зовсім не хотілося б, щоби за номером представленої в інтернет-оголошенні машини потенційні покупці «вийшли» на реального власника, адже в цьому випадку посередники не змогли б отримати комісійні. До речі, якщо про автомобіль посередники не вказують в оголошенні повної інформації, то зафарбовування номерів дозволяє прихованим даним і далі залишатися прихованими.

Прагнення власників автомобілів приховати номери, як бачите, спричинене переважно цілком практичними міркуваннями. Проте є й дуже нестандартні підходи до проблеми. Наприклад, деякі автолюбителі «замазують» номери своїх машин на фотографіях, бо бояться… пристріту та пороблення. Чи дійсно допомагає зафарбовування, забобонні власники не зізнаються…

Як сховати номер на фотографії автомобіля?

Зафарбувати номер на фотографії авто дуже просто в будь-якому графічному редакторі. Для цього достатньо скористатися інструментом «Пензель» (або аналогічним), вибравши білий або чорний колір. Проведіть пензлем по ділянці фотографії, де розташований номер, — і проблему вирішено. Вам залишається лише зберегти зміни.

Більш складний варіант для «просунутих» користувачів, якщо можна так висловитися, — це заміна реального номера вигаданим. Тут знадобиться вже хоча б невеликий досвід у використанні графічних редакторів, зате зафарбований номер машини на фото не кидатиметься в очі.

Якщо з комп’ютером ви не «дружите» й ніякої обробкою фотографій авто займатися не хочете, скористайтеся альтернативним варіантом — закрийте номер чимось безпосередньо під час знімання. Наприклад, підійде, пластиковий щит, дошка або навіть звичайна ганчірочка. Номер, до речі, необов’язково приховувати повністю: достатньо, якщо закритою буде лише частина цифр.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6145