Як швидко зігрітися у холоди? ТОП-10 лайфхаків для всіх

25.10.2022 14:00

Як швидко зігрітися у холоди? ТОП-10 лайфхаків для всіх У міжсезоння, коли вдома опалення ще чи вже не працює, а на вулиці сира та вогка погода, холод відчувається особливо гостро. І нерідко виникає необхідність максимально швидко зігрітися, щоб якнайшвидше позбутися дискомфорту. Як це можна зробити? Як швидко зігрітися в холодну пору року? Ділимося головними лайфхаками.

Найкраще, що можна зробити, аби швидше зігрітися - це, звичайно ж, знайти відповідне джерело тепла у вигляді побутового обігрівача або радіатора опалення. Однак трапляються випадки, коли подібна «розкіш» недоступна і доводиться ламати голову над пошуком інших варіантів вирішення проблеми.

І вони, на щастя, є. Багато варіантів і так добре відомі кожному, але є ще й дуже несподівані і креативні методи. І зараз ми вам про все розповімо по порядку.

Перевзуйтеся

Найбільший дискомфорт ми відчуваємо, як правило, коли замерзають ноги. Тому швидко можна зігрітися, якщо перевзутися у будь-яке тепле взуття. А також допоможуть швидше відчути себе комфортніше сухі теплі шкарпетки.

Порухайтесь

Щоб якнайшвидше зігрітися, активно рухайтеся якийсь час. Можна пострибати, побігати, поприсідати, потанцювати або навіть просто пройтися швидко, щоб «розігнати кров» і відчути тепло.

Помасажуйте руки

Як і ноги, руки мерзнуть зазвичай найсильніше. І щоб швидко повернути відчуття тепла, інтенсивно помасажуйте руки, стимулюючи кровообіг у них. Додатково використовуйте крем, додавши в нього кілька крапель ефірної олії імбиру - це допоможе досягти зігрівального ефекту швидше і зробити його ще більш тривалим.

Вдягніть термобілизну

Як найнижчий шар одягу використовуйте термобілизну, причому вона повинна бути обов'язково придатною саме для повсякденного носіння та низької фізичної активності, якщо ви не плануєте займатися спортом. В іншому випадку ви не відчуєте зігріваючий ефект. Як правило, термобілизна для домашнього використання виконується із натуральної вовни.

З'їжте гарячий суп

Якщо ви відчуваєте дискомфорт через холод, ви можете з'їсти гарячий суп, щоби швидше зігрітися. А також допоможе чашка будь-якого гарячого безалкогольного напою, особливо зі спеціями.

Використовуйте портативну грілку

Зараз у продажу можна знайти найрізноманітніші грілки, включаючи, наприклад, самонагрівані. Вони активуються зазвичай від контакту з повітрям і виділяють тепло протягом 8-12 годин, робоча температура становить близько 40-50°С. Такі грілки використовуються для рук та є одноразовими.

Всі перелічені способи зігрітися прості та зрозумілі, а як там щодо креативу? Ловіть кілька ідей.

Дихайте

Спеціальна техніка дихання допомагає зігрітися швидко хоч на вулиці, хоч удома. Для цього потрібно повільно набрати в легені повітря, а потім швидко видихнути його в 5 прийомів. Або використовуйте такий варіант: вдихайте повітря через дві ніздрі, а видихайте - через одну.

Думайте про щось ніякове

Коли вам ніяково, ви відчуваєте приплив жару, причому не тільки до щок. І для того, щоб швидко зігрітися, можна спробувати думати про щось, що дійсно змушує вас ніяковіти, щоб спровокувати потрібну реакцію організму.

Смійтеся

Щирі веселощі і сміх діють як засіб 2 в 1: вам, з одного боку, дійсно стане тепліше через те, що підвищується активність вашого організму, а з іншого - ви забудете про відчуття холоду, тому що будете відволікатись від думок про нього.

Зробіть грілку своїми руками

На сковороді або в духовці добре нагрійте звичайну кухонну сіль, загорніть у кілька шарів тканини або помістіть у мішечок. Ваша проста і швидка саморобна грілка готова: сіль повільно остигатиме, віддаючи тепло. Замість солі використовуйте будь-які інші доступні матеріали, які довго зберігають тепло, наприклад крупи.

Як бачите, щоб швидко зігрітися, у вас є багато способів на будь-який смак, тому вибирайте найбільш підходящий. І не забудьте, що алкогольні напої дають оманливе відчуття тепла. Насправді вони не гріють, а навпаки, охолоджують тіло. Тому ідея погрітися за допомогою спиртного не лише неефективна, а ще й небезпечна для здоров'я!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7371