Що не можна дарувати близьким з одягу, взуття та аксесуарів? Народні прикмети

03.11.2022 14:38

Що не можна дарувати близьким з одягу, взуття та аксесуарів? Народні прикметиЗдавалося б, що може бути поганого у подарованому одязі? Але якщо ви вірите в прикмети, то не все так просто, адже подібний подарунок може зіграти з вами та вашими близькими злий жарт і принести замість радості купу проблем, сварок та життєвих негараздів. Ми розповімо вам сьогодні про те, що не можна дарувати близьким з одягу, якщо слідувати народним прикметам та повір'ям.

Для когось різні забобони - лише відлуння далекого минулого, а хтось і в наші дні зважає на різні прикмети і намагається їх дотримуватися, щоб не трапилося якихось неприємностей. Якщо це якраз про вас, то вам має бути відомо, що з одягом з давніх часів пов'язано безліч забобонів, причому в різних країнах світу.

Так, у багатьох культурах вірять, що не можна носити речі навиворіт або задом наперед, щоби не спричинити невдачу. Ще в різних країнах вірять, що новий одяг приваблює успіх і обіцяє благополуччя, і тому, до речі, багато де прийнято зустрічати Новий рік неодмінно в новому одязі. І, звісно ж, дуже багато хто вірить, що не можна носити одяг іншої людини, щоб не переймати її долю; особливо це стосується речей покійників.

Щодо подарованого одягу, взуття чи аксесуарів існує кілька прикмет і народних повір'їв. Ось деякі найпопулярніші з них.

Взуття

Існує кілька прикмет, пов'язаних із подарованим взуттям. Так, здавна вважається, що подаровані капці - це до тяжких випробувань чи хвороби. А ще вважається, що нове подароване взуття призведе до сварок і скандалів, а поношене - забере успіх.

Спідня білизна

Народні прикмети свідчать, що дарувати чоловікові чи дружині труси не можна, інакше це може призвести до розладу у стосунках і навіть до зрад. Про те, чи можна дарувати спідню білизну іншим людям, прикмети мовчать, але тут вже беруть слово знавці етикету і стверджують, що краще все ж таки цього не робити, оскільки подібний подарунок дуже інтимний і до того ж запросто може не підійти за розміром.

Галстук або шарф

Якщо вірити народним прикметам, то подарований шарф чи краватка «прив'язує» обдаровуваного до дарувальника і придушує його волю. Тож подібний подарунок не вітається.

Шкарпетки та гольфи

Шкарпетки або гольфи вважаються поганим подарунком для чоловіка від дружини, оскільки обіцяють, що він піде до іншої. А якщо трапиться так, що дружина не вгадала з розміром, то варто очікувати на втрати, витрати і матеріальні труднощі. Що ж до інших обдарованих шкарпетками щасливців, то жодних застережень народні прикмети на цей випадок не дають.

Ремінь

Якщо ви хочете подарувати комусь із близьких ремінь, то, згідно з прикметами, ви можете обмежити цю людину у свободі дій. Крім того, подарований ремінь може призвести до сварки.

Сорочка

На перший погляд, цілком невинний подарунок, чи не так? Виявляється, ні, адже такий подарований предмет гардеробу пророкує сварки, вносить розлад у відносини між чоловіком і жінкою, а також може провокувати проблеми зі здоров'ям.

Носова хустка

Не знаємо, кому в наш час спаде на думку вручати в подарунок носову хустку. Але навіть якщо це буде високоякісний ексклюзивний виріб, все одно добре подумайте, перш ніж дарувати хустку комусь, адже повір'я свідчать, що вона принесе багато проблем, спровокує сварки, призведе до зриву угод і навіть до важких захворювань.

Головний убір

Дарувати якийсь головний убір народні прикмети не забороняють, але не радять при цьому самостійно одягати його на обдаровуваного, інакше це призведе до неприємних клопотів, проблем, плутанини та сварок.

Наскільки правдиві всі ці народні прикмети щодо подарованого одягу, взуття чи аксесуарів ніхто точно не знає. Але зазначимо, що до вибору подарунків для близьких у будь-якому випадку слід відноситися відповідально і завжди намагатися знайти те, що дійсно потішить дорогих вам людей.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7380