Як святкувати Новий рік удома ненудно

27.12.2022 12:46

Як святкувати Новий рік удома ненудноДомашня зустріч Нового року видається неймовірно нудною. Ну справді, скільки ж можна дивитися «Блакитний вогник» із тазом олів'є в руках! Сьогодні пропонуємо вам трохи змінити давно набридлий розклад і з'ясувати, як святкувати Новий рік вдома ненудно, не витративши при цьому зайвих грошей.

Якщо зустрічати черговий рік ви вирішили в домашніх умовах, це дозволить вам відчувати себе комфортно й розслаблено: не потрібно нікуди поспішати, шукати приголомшливе вбрання, годинами чаклувати над святковою зачіскою і макіяжем, ловити таксі або пробиратися пішки крізь снігові замети.

При цьому для зустрічі Нового року по-домашньому в наші дні навіть зовсім не обов'язково готувати гори їжі, адже є така зручна штука, як доставка. І вам лише залишається подумати, як би розважити в новорічну ніч себе та гостей, якщо вони будуть. На цей випадок зібрали якраз кілька відповідних ідей.

Зробіть фотозону

Без гарних фото і свято не свято. А отже, потрібно підготувати особливе місце у вашому будинку чи квартирі, де можна буде такі фото зробити. Надихайтеся ідеями новорічного декору із фільмів, журналів, фотостудій. Як мінімум вам знадобиться новорічна ялинка (причому необов'язково справжня), відповідний фон та гарне освітлення, а додатково можуть стати в нагоді фігурки скандинавських гномів, символу року, сніговиків тощо.

Влаштуйте маскарад

Навіть удома можна влаштувати веселий маскарад, задавши за бажання певну тематику для костюмів. Наприклад, ви і ваші гості можете вибрати вбрання в певній кольоровій гамі, у вигляді певних тварин, кіногероїв, історичних персонажів, знаменитостей тощо. При цьому можна навіть створити костюми своїми руками з підручних матеріалів, а потім влаштувати конкурс на найкращий витвір.

Проведіть майстер-клас

Провести час не просто весело, а ще й із користю допомагають усілякі майстер-класи. І вам для цього зовсім не обов'язково запрошувати якогось фахівця додому, адже все можна зробити самостійно. Подумайте, що цікавого можна зробити своїми руками в умовах вашого житлового простору. Можливо, це будуть якісь новорічні вироби, коктейлі чи десерти?

Наприклад, одним із найпопулярніших варіантів, що ніколи не втрачає актуальності, буде майстер-клас із розпису новорічних імбирних пряників. Спечіть або купіть заготівки імбирних пряників, зробіть (або теж купіть) глазур для розпису, запасіться одноразовими кондитерськими мішечками та різним їстівним декором. А за кілька годин до Нового року всі разом займіться пряниковою творчістю.

Проведіть ігри та конкурси

Якщо зустрічати Новий рік удома, то нудним свято найчастіше буває від того, що нема кому зайнятися розважальною програмою. Але ж кілька веселих та цікавих ігор та конкурсів цілком можна провести самостійно. Тут виручать існуючі настільні ігри, а також різні застільні забави на новорічну тематику.

Скажімо, спробуйте пограти в сніжки, зроблені з вати, або влаштуйте новорічний квест. А також завжди виручать фанти, старий добрий «Крокодил» чи вікторина на новорічно-зимову тематику.

Запишіть новорічне відео

Зі смартфоном під рукою записати домашній відеоролик не проблема. Спробуйте на відео розповісти про минулий рік, поділитись планами на майбутнє, поділитися смішними історіями. До наступного Нового року у вас буде яскраве послання «з минулого», і так ви можете повторювати рік у рік, отримавши чудову святкову традицію.

Влаштуйте кіномарафон

Якщо вам до вподоби спокійне святкування, влаштуйте новорічний кіномарафон, переглянувши улюблені фільми, пов'язані з Новим роком та Різдвом. А щоби було веселіше, спробуйте максимально наблизити атмосферу до зали кінотеатру. Приглушіть світло, а фільми дивіться за допомогою кінопроектора. Ну і, звісно, святкові напої та закуски мають бути під рукою.

Проведіть свято без гаджетів

Хочете кинути собі виклик? Тоді спробуйте зустріти Новий рік без сучасних гаджетів. Перегляньте фото (в альбомі!) за минулі роки, заспівайте, станцюйте, а також усі разом закладіть своєрідну капсулу часу, вклавши в неї щось, пов'язане з роком, щ минає. За бажання навіть відключіть електрику, влаштувавши свято при свічках, - повірте, ви отримаєте масу незвичайних відчуттів.

Новий рік вдома може бути банальним і пройти, як і завжди, а може стати одним із найбільш пам'ятних у вашому житті — все залежить тільки від вас! Не пошкодуйте часу й сил на підготовку, але обов'язково розділіть обов'язки між усіма учасниками святкування, щоб у новорічну ніч у вас була енергія і для веселих ігор, і для пісень із танцями, і для приємних розмов!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7420