Як не допустити помилок при виборі та врученні подарунка до Нового року

30.12.2022 11:46

Як не допустити помилок при виборі та врученні подарунка до Нового рокуНовий рік – радісний час вручення подарунків. Але, на жаль, не для всіх: комусь можуть дістатися такі презенти, що залишається тільки розчаровано зітхати. Про те, як не допустити помилок при виборі та врученні новорічного подарунка, мова докладніше піде далі.

У пошуках подарунків до Нового року для рідних та близьких ми часто забуваємо, навіщо взагалі це потрібно, адже головне – встигнути купити все потрібне та ще й за вигідною ціною. Однак іноді через незнання певних нюансів ми можемо не порадувати своїми подарунками, а навпаки засмутити. Щоб цього уникнути, потрібно знати, яких помилок краще не допускати при виборі та врученні подарунків на Новий рік (втім, це є актуальним і для інших свят).

Не враховувати бажання одержувача

Найголовніша і, на жаль, одна з найпоширеніших помилок. Важливо пам'ятати, що подарунок ви все-таки вибираєте не собі і маєте обов'язково враховувати бажання того, кому ви вручите свій презент. Орієнтуйтеся саме на смаки одержувача, навіть якщо вам подобається щось інше.

Якщо ви не впевнені, що зможете підібрати щось гідне, оскільки не «в темі», то вас завжди виручить така чудова штука, як подарунковий сертифікат: нехай одержувач сам купить подарунок згідно своїх вподобань на зазначену суму.

Не дотримуватись бюджету

Будь-який новорічний подарунок потрібно купувати відповідно до своїх фінансових можливостей, адже навряд чи ви отримаєте задоволення від процесу вручення презенту, який «з'їв» половину вашої зарплати та залишив вам перспективу найближчим часом жити надголодь.

Якщо ви очікуєте, що хтось із близьких подарує вам дорогий подарунок, а ви не зможете вручити приблизно рівний за вартістю подарунок у відповідь, то краще заздалегідь домовитеся про «стелю» прийнятної ціни - так вам вдасться уникнути незручної ситуації.

Це, до речі, взагалі дуже зручний та практичний підхід: коли всі учасники обміну новорічними подарунками узгодили приблизну суму, яку вони готові витратити, нікому не прикро.

Дарувати недоречні подарунки

Є ціла категорія недоречних подарунків, які чомусь люди продовжують дарувати один одному на Новий рік. До таких відносяться зокрема будь-які предмети гігієни, одяг та спідня білизна (якщо не йдеться про найближчих людей, розмір яких ви знаєте і які точно зрадіють такому подарунку) та домашні тварини (якщо не погоджено заздалегідь). Крім того, недоречними вважаються всі вживані подарунки, а також низькоякісні сувеніри з мас-маркету.

А ще подарунок може бути хорошим, але не надто доречним саме для конкретного одержувача. Дарувати його теж буде помилкою, адже так ви покажете одержувачу, що вам на нього взагалі наплювати і подарунок ви вручаєте виключно для галочки. Наприклад, з якихось причин чоловікам, які відрощують бороду, часто дарують набори для гоління, веганам - продуктові кошики з різними м'ясними делікатесами, противникам спиртного - пляшечку-іншу алкоголю.

Не дотримуватись правила «без подарунків»

Якщо вас запросили на новорічне свято і попросили не дарувати нічого, помилкою буде порушення цього правила, оскільки так ви поставите господарів вечора у незручне становище - вони ж напевно не підготували подарунок для вас. Якщо прийти з порожніми руками в чийсь будинок для вас неприпустимо, спробуйте принести щось до новорічного столу.

Не пакувати подарунок і не вітати отримувача при його врученні

Звичайно, не існує обов'язкової вимоги всі новорічні подарунки святково упаковувати, але краще все ж таки це зробити - так процес вручення буде приємнішим для обох сторін. І так само не слід забувати сказати хоча б кілька вітальних слів на адресу одержувача вашого подарунка: ви ж, зрештою, не хабар даєте.

Вибір та вручення новорічних подарунків справді можуть вимагати від вас дуже серйозного підходу, щоб порадувати близьких людей та залишити про свято найприємніші враження. Однак є ще дещо, про що не можна забувати: ви теж маєте право на подарунок від себе! Так що не пропустіть можливість знайти подарунок до душі та урочисто піднести його собі - вже тут точно ніякі помилки вам не страшні.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7423