Переїзд сім’ї до іншого міста: як правильно організувати?

23.01.2023 08:08

Переїзд сім’ї до іншого містаЯкщо доводиться перебиратися в інше місто, та ще й усією родиною, готуватися до цієї події важливо починати якомога раніше. Це буде, звісно ж, складно, але ви впораєтеся з мінімальними зусиллями, якщо ретельно продумаєте всі питання майбутнього переїзду. Про те, як правильно влаштувати переїзд сім’ї в інше місто, докладніше йтиметься далі.

Сьогодні мало хто ризикне «зірватися» з місця одразу із сім’єю, якщо невідомо, що чекає попереду. Тому найчастіше про сімейний переїзд йдеться вже тоді, коли хтось із подружжя влаштувався в іншому місті. Так, у цьому випадку сім’ї якийсь час доведеться пожити окремо, зате обживатися в новому місті і водночас закінчувати справи в старому можна буде практично паралельно, що суттєво заощадить час і сили.

Якщо вам і вашій родині доведеться переїжджати в інше місто, насамперед дайте собі можливість звикнути до цієї думки, оцінити масштаб змін, що відбуваються у вашому житті. Не бійтеся і не хвилюйтеся — у вас обов’язково все вийде, а гора справ, що здається спочатку непереборною, неодмінно буде перероблена. Вам тільки потрібно постаратися зберігати ясність думок і не давати паніці заволодіти вами.

Щоб вам було легше прийняти нову ситуацію, ви можете влаштувати невелику «прощальну» вечірку з друзями та близькими. Вона дасть своєрідний старт вашим приготуванням до переїзду, допоможе налаштуватися на позитив. До того ж подібна вечірка допоможе вам, якщо пізніше, перед самим переїздом, вам не вдасться викроїти достатньо часу на прощання.

У голові всіх питань, пов’язаних із переїздом, вам не втримати, тому відразу заведіть блокнот або зошит, у якому фіксуватимете інформацію про переїзд. Спочатку у ваш блокнот переїзду вам потрібно записати найзагальніший перелік майбутніх справ. До цього переліку можуть входити, наприклад, такі пункти:

  • продати чи здати квартиру;
  • звільнитися з роботи;
  • забрати документи дітей із навчальних закладів;
  • забрати документи членів сім’ї із медичних закладів;
  • продати чи роздати непотрібні речі;
  • зібрати речі для переїзду;
  • замовити послуги вантажоперевезення.

Коли складено загальний список, по черзі деталізуйте кожен пункт. Продумайте терміни виконання всіх пунктів, їхню черговість. Наприклад, питанням продажу квартири, якщо ви плануєте це зробити, вам потрібно зайнятися за кілька місяців до дати від’їзду або навіть раніше. А от забирати документи дітей із садів чи шкіл можна в останню чергу, щоби мінімізувати кількість пропущених занять.

Під час зборів чітко дотримуйтеся пунктів розробленого вами плану. Якщо є можливість, доручіть частину справ родичам чи близьким. Наприклад, якщо з продажем або здаванням в оренду вашої квартири ви не встигаєте вкластися в строк, нехай хтось із ваших довірених осіб продовжить це робити за вас, а ви пізніше повернетеся, щоб залагодити фінансові та юридичні моменти.

Переїзд до іншого міста зазвичай не обходиться без «глобального» перевезення речей. У цьому пункті ваших справ ви маєте виявити особливу твердість: чітко вирішите, які речі вам будуть потрібні на новому місці, а які — ні, і постарайтеся відкинути сентиментальність. Важливе значення в цьоому випадку матиме відстань між містами та вибраний вами спосіб транспортування. Може виявитися, наприклад, що перевезення меблів обійдеться вам дорожче, ніж купівля необхідних предметів на новому місці.

Ті речі, які доводиться залишати в старому місті, роздайте друзям та близьким чи продайте. Тим більше, що зараз інтернет дозволяє зробити процес продажу вживаних речей максимально швидким і простим. Складіть список речей, що продаються, для кожної речі зробіть окреме оголошення про продаж. Звісно ж, речі ретельно до продажу підготуйте, надавши їм максимально привабливого вигляду.

Усі речі, які ви берете із собою в інше місто, запакуйте у коробки, торби чи пакети. Обов’язково кожну сумку підпишіть або пронумеруйте, а зверху в сумки вкладіть листочки з описом вмісту — так вам легше буде контролювати процес завантаження та розвантаження речей. Не забудьте виміряти параметри всіх ваших сумок, щоб розрахувати, наскільки великою буде вантажівка для перевезення.

Коли ви переїжджаєте в інше місто, де вже «підготовлено ґрунт», вам не доведеться замислюватися про пошук нового житла, нового саду чи школи для дітей, нової поліклініки. І хоча це, звичайно, дозволить вам із найменшим стресом пережити переїзд, спочатку вам однаково буде дуже й дуже важко. Рецепт тут може бути лише один — дайте собі час звикнути до змін.

Постарайтеся не зациклюватися на тому, що тепер ви далеко від усіх, хто був вам близький і дорогий. Пам’ятайте, що в новому місті ви можете завести безліч нових цікавих знайомих, можете потоваришувати з новими людьми, побачити багато нових місць. І не забувайте, що сучасні засоби зв’язку завжди під рукою, і той самий Zoom або будь-який аналогічний інтернет-месенджер дозволить вам не лише чути, а й бачити всіх рідних та близьких коли тільки забажаєте.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6312